Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε τον Άρη με 96-64 - Ανελέητο σφυροκόπημα (Βίντεο)

Μεγάλη νίκη

11 Δεκεμβρίου 2021 22:19
Ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε τον Άρη με 96-64 - Ανελέητο σφυροκόπημα (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΠΑΟΚ - Άρης: Το μόνο που δεν έγινε στο ντέρμπι ήταν να αλλάξει το ρεκόρ διαφοράς στην ιστορία των ντέρμπι των δύο ομάδων καθώς παρέμεινε το προ 12ετίας -35 στο ίδιο γήπεδο. Εξάλλου, μόνο αυτό ήταν αδιευκρίνιστο από το πρώτο κιόλας ημίχρονο καθώς μέχρι τότε είχε ξεκαθαρίσει ποιος θα κερδίσει.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μαγικό παιχνίδι σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος ήταν τραγικός και δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για την μεγάλη νίκη για τον Προμηθέα στο μπάσκετ.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ονειρεμένα για τον ΠΑΟΚ ενώ για τον Άρη ήταν ένας εφιάλτης δίχως τέλος. Οι γηπεδούχοι είχαν στοχευμένες επιθέσεις, ξεκίνησαν με 11-0 σερί και ουσιαστικά «κλείδωσαν» τον Άρη στο δωμάτιο του πανικού καθώς η εξέλιξη ήταν ακόμη χειρότερη για τους «κίτρινους» η οποίοι βρήκαν το πρώτο καλάθι τους μετά από 4:30 αγωνιστικά λεπτά και αφού ήταν στο -15. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να εκτελεί με ακρίβεια – ο ΝτιΛέο έκανε ό,τι ήθελε έξω από τα 6.75 – και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 29-6.

Η αντίδραση του Άρη δεν ήρθε ποτέ, αντιθέτως ο ΠΑΟΚ συνέχισε να τον χτυπάει αλύπητα. Μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το ποσοστό ευστοχίας του στα δίποντα (76%) και στα τρίποντα (70%). Ο Καμπερίδης πήρε τη σκυτάλη από τον Αμερικανό και η διαφορά πήγε στο +19 (46-17, 17’). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Άρης βρήκε το πρώτο τρίποντό του μετά από 13 προσπάθειες και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με μία ασίστ και οκτώ λάθη. Ο Δικέφαλος συνέχισε να κάνει ό,τι ήθελε στο παρκέ καθώς σκόραρε με όλους τους τρόπους και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 54-26!.

Ο Άρης βελτίωσε τη λειτουργία του στην επίθεση, βρήκε μακρινά σουτ αλλά επί της ουσίας δεν άλλαξε κάτι καθώς ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βρίσκει ξεκούραστους πόντους και διατήρησε τη διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα (67-37, 25:30). Ο Άρης σούταρε με 7/11 τρίποντα στην 3η περίοδο αλλά η διαφορά παρέμεινε ψηλά (76-51) στο τέλος της 3ης περιόδου καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που μπήκε σ’ αυτόν και ο Ζερμέιν Λοβ με τους επτά πόντους που σημείωσε σ’ αυτό το δεκάλεπτο.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν χαλάρωσε αλλά συνέχισε να εκτελεί με απίστευτη ευστοχία έξω από τη γραμμή του τρίποντου καθώς με 10/15 επανέφερε τη διαφορά στο +30 (85-53, 33:30). Ο Δικέφαλος ήθελε να μεγαλώσει όσο μπορούσε τη διαφορά, ενώ ο Άρης δεν κατάφερε να τη μειώσει εκεί που την κατέβασε στο -25! Κι έτσι αυτή έκλεισε στους 32 πόντους (96-64).

Τα δεκάλεπτα: 29-6, 54-26, 76-51, 96-64

Που κρίθηκε το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο και στην εικόνα των δύο ομάδων, Με το σκορ στο 29-6, τον ΠΑΟΚ να κάνει εμφατικό παιχνίδι και τον Άρη να κλειδώνεται στο δωμάτιο του πανικού, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη η εξέλιξη του αγώνα.

MVP

ΝτιΛέο και Γιάνκοβιτς μοιράζονται αυτόν τον τίτλο γιατί αυτοί οι δύο έκαναν ουσιαστικά το +23 της πρώτης περιόδου.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share