Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Απίστευτη ματσάρα στα Γιάννενα - Επικός ΠΑΣ νίκησε με ανατροπή

Φωνές Βόλου για το πέναλτι

11 Δεκεμβρίου 2021 19:22
Super League: Απίστευτη ματσάρα στα Γιάννενα - Επικός ΠΑΣ νίκησε με ανατροπή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος: Μπορεί να ήταν σύμπτωση, μπορεί να ήταν τύχη, μπορεί να ήταν κοινή λογική και μπορεί να ήταν και εντολή. Με τη βροχή να πέφτει δυνατά αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, οι καλύτερες προϋποθέσεις να παιχτεί ποδόσφαιρο ήταν να παιχτεί νωρίς. Την ίδια στιγμή νέα νίκη σημειώθηκε στη Λεωφόρο για ΠΑΟ με οδηγό τον Καρλίτος.

Βέβαια, τόσο νωρίς δεν το περίμενε κανείς… Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Βόλος βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Συνεργασία του Νικολάς Ορόζ με τον Σωτήρη Νίνη, πλασέ του Αργεντινού κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν και η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος δέχτηκε γκολ στα σαράντα δευτερόλεπτα αγώνα. Και παρότι οι γηπεδούχοι έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για χέρι στο ξεκίνημα της φάσης, δεν είχαν δίκιο να πιαστούν στον ύπνο.

Το καλό για τον ΠΑΣ ήταν πώς στα Γιάννινα δε συνέβη για πρώτη φορά να κυνηγάνε στο σκορ. Το ίδιο είχε συμβεί με τον ΟΦΗ, το ίδιο είχε συμβεί με τον Αστέρα Τρίπολης, το ίδιο και με τον Ολυμπιακό. Κανένα από τα τρία ματς δεν κέρδισαν, ωστόσο και στα τρία ισοφάρισαν. Όπως θα έκαναν και με τον Βόλο! Αφού στο 7ο λεπτό γλίτωσαν σε διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων, ισοφάρισαν στο 12ο λεπτό με κεφαλιά του Κάργα μετά από εκτέλεση κόρνερ και έπειτα το ματς έμοιαζε να παραδίνεται στην βροχή. Ο αγωνιστικός χώρος βάρυνε, οι πάσες είχαν όλο και μικρότερη ακρίβεια, τα σπριντ γίνονταν πιο δύσκολα, η φαντασία έπρεπε να παραχωρήσει τη θέση της στη λειτουργικότητα.

Ναι, ε; Όχι ακριβώς! Γιατί ο Σωτήρης Νίνης στο 42ο λεπτό έβαλε φαντασία, λειτουργικότητα, δύναμη, και ταλέντο σε μία προσπάθεια και με ένα εκπληκτικό εναέριο βολέ έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Βόλο. 1-2 λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου με την ομάδα της Μαγνησίας να γίνεται εκείνη τη στιγμή μόλις η τρίτη στη σεζόν (σ.σ. μετά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ) που σκοράρει δύο φορές κατά του ΠΑΣ. Τρία λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει η μοναδική που θα σκόραρε τρεις φορές, όμως το εξαιρετικό πλασέ του Σοάρες σταμάτησε στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού του Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος απλά κοιτούσε τη μπάλα…

Τι περιμέναμε από το δεύτερο ημίχρονο

Την αντίδραση του ΠΑΣ, σε έναν αγωνιστικό χώρο που σίγουρα δε θα βοηθούσε, παρότι – και πρέπει να σημειωθεί – ήταν εξαιρετικός, ειδικά αν σκεφτούμε πώς ήταν μέχρι πέρυσι όταν έπιανε χειμώνας στα Ιωάννινα. Η αντίδραση θα ερχόταν, όπως και ήρθε, από αέρος… Στο 50ο λεπτό Ο Κλέιμαν συγκρούστηκε με τον Εραμούσπε σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι αντί για επιθετικό φάουλ, δύο λεπτά αργότερα μια σέντρα-σουτ του Σάλιακα τρόμαξε την άμυνα του Βόλου και η πίεση των Ηπειρωτών όλο και αυξανόταν. Το αποτέλεσμα ήταν η ισοφάριση. Ένα γκολ που μπήκε στο 57’ και μέτρησε στο 61’, μετά από τέσσερα λεπτά διαβουλεύσεων ανάμεσα στον Άγγελο Ευαγγέλου και τον Κώστα Περράκη.

Ο ΠΑΣ παρέμεινε καλύτερος μέχρι το τέλος του αγώνα. Πιο απειλητικός, με περισσότερη διάθεση να ψάξει το τρίτο γκολ, αλλά χωρίς να βρίσκει καθαρές ευκαιρίες. Ο Βόλος προτίμησε να μην χάσει και ποιος τον αδικεί; Ο Κώστας Μπράτσος θέλει να κόψει το αρνητικό σερί της ομάδας του, να μην ηττηθεί στο ντεμπούτο του, θωράκισε την άμυνά του και γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 λίγο πριν τη συμπλήρωση 80 λεπτών, αλλά το σχέδιό του σύντομα πήγε στα σκουπίδια. Το αχρείαστο μαρκάρισμα του Ροσέρο πάνω στον Ντομίνγκεθ έφερε την εσχάτη των ποινών κατά του Βόλου και ο Εραμούσπε με την πέμπτη εύστοχη φετινή του εκτέλεση χάρισε στον ΠΑΣ τη νίκη στο ματς! Μια νίκη που για δευτερόλεπτα έμοιαζε να χάνεται στο 98’, με τον Πίρσμαν να σώζει την ομάδα του πάνω στη γραμμή.

Συνθέσεις

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς – 4-4-2-): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (62’ Λώλης-95’ Παντελάκης), Σνάιντερ, Μορέιρα (87’ Λιάσος), Περέα.

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος – 4-2-3-1): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Σοάρες, Ορόζ (76’ Ρίνερ), Ρεγκατέν, Νίνης (89’ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο, Ροσέρο (90’ Τερεζίου), Φαν Βεέρτ.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share