Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΟΚ-Λίνκολν 2-0: Και είναι ακόμη ζωντανός…

Ζει το ευρωπαϊκό όνειρο...

9 Δεκεμβρίου 2021 23:55
ΠΑΟΚ-Λίνκολν 2-0: Και είναι ακόμη ζωντανός…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την υποχρέωσή του με 2-0 απέναντι στη Λίνκολν, είδε παράλληλα τη Σλόβαν Μπρατισλάβας να χάνει στην Κοπεγχάγη και πέρασε στην επόμενη φάση του Europa Conference League, περιμένοντας στην κλήρωση μία από τις τρίτες του Europa, απαντώντας μετά τη «σφαλιάρα» στην Νίκαια.

Ο Δικέφαλος, αν και θα μπορούσε να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ, κέρδισε με 2-0, με τον Ζίβκοβιτς και τον Σβαμπ να βρίσκουν δίχτυα, την ομάδα από το Γιβραλτάρ και έκανε το… χρέος του μιας και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League. Οι παίκτες του Λουτσέκσου ήταν σαφώς επηρεασμένοι από τα ανεπιτυχή συνεχόμενα αποτελέσματα και μέχρι να βρουν πρώτοι τα δίχτυα φάνηκαν αρκετά αγχωμένοι, όμως τελικά κατάφεραν και πέτυχαν τον πρώτο στόχο της χρονιάς, περνώντας από την φάση των ομίλων κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά το 2017, περιμένοντας να μάθουν τον αντίπαλό τους την Δευτέρα (13/12).

Το ματς

Όπως ήταν λογικό, ο Δικέφαλος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα της Τούμπας, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να έχουν την κατοχή της μπάλας από νωρίς και να προσπαθούν να βρουν τις ευκαιρίες ώστε να φτάσουν στο γκολ. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πιέζοντας ψηλά ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η δυσκολία της δημιουργίας φάσης απέναντι στις κλειστές άμυνες, με αποτέλεσμα ο Κόλεϊνγκ να μην απειλείται. Τελικά όμως ο Δικέφαλος θα προηγηθεί στην πρώτη αξιόλογη φάση που θα φτιάξει, όταν ο Σίντκλεϊ θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά, με τον Ζίβκοβιτς να πιάνει μια πολύ ωραία κεφαλιά και στο 17' να κάνει το 1-0. Τρία λεπτά μετά η ομάδα από το Γιβραλτάρ θα απειλήσει από στημένη φάση, με τον Γουόκερ να εκτελεί πολύ ωραία ένα φάουλ και τον Πασχαλάκη, όμως, να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το γκολ φαίνεται ότι… ξύπνησε τους φιλοξενούμενους, μιας και μετά το πρώτο 20λεπτο θα πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και θα αρχίσουν να έχουν και αυτοί την μπάλα στα πόδια τους. Στο 28' οι παίκτες του Λουτσέσκου θα φτάσουν κοντά στο 2-0, όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Μούργκ θα σουτάρει, όμως ο Κόλεϊνγκ θα διώξει σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό μετά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων θα αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Αουγκούστο. Στο 35' ο Αουγκούστο θα βρει από τα δεξιά τον Κούρτιτς μέσα στην μικρή περιοχή και σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ του θα κοντράρει στον Τοσκάνο, που θα βάλει το πόδι του και θα περάσει κόρνερ. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Σβαμπ θα βρει με πολύ ωραία κάθετη τον Μουργκ που θα βγει απέναντι στον τερματοφύλακα της Λίκολν σε πλάγια θέση, όμως θα κάνει κάτι ανάμεσα σε πάσα και σουτ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα ο Κολεϊνγκ.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει όπως τελείωσε και το πρώτο με τον Δικέφαλο να έχει την κατοχή και να θέλει να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ γρήγορα, ώστε να… κλειδώσει την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αυτό θα γίνει στο 56' όταν ο Ζίβκοβιτς θα κάνει πολύ ωραία σέντρα, με τον Σβαμπ να πιάνει την κεφαλιά και να κερδίζει τον Κόλεϊνγκ κάνοντας το 2-0 στην Τούμπα. Οι γηπεδούχοι μετά το δεύτερο γκολ δεν θα ρίξουν την απόδοσή τους και θα συνεχίσουν να πιέζουν ψάχνοντας να βρουν κι άλλο τέρμα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να… φτιάξουν την ψυχολογία τους. Στο 70΄ο Ζίβκοβιτς θα απειλήσει ξανά, όταν ο Ζίβκοβιτς θα κάνει ωραία ενέργεια, όμως η τελική προσπάθεια δεν θα είναι καλή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός του παιχνιδιού θα πέσει, με τον Λουτσέσκου να προχωράει σε αλλαγές, μιας και ήθελε να δώσει ανάσες σε βασικούς παίκτες αφού ακολουθούν αρκετές αναμετρήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, όμως και από την πλευρά τους οι Ασπρόμαυροι έδειχναν επαναπαυμένοι με το αποτέλεσμα, ενώ οι τραυματισμοί των Τέιλορ και Ελ Καντουρί τους έκανε πολύ πιο επιφυλακτικούς. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο ο Δικέφαλος θα φτάσει πολύ κοντά, δύο φορές, στο τρίτο γκολ με τον Μπίσεβαρ, όμως ο Κολεϊνγκ θα του πει "όχι" κρατώντας το 2-0. Μετά από αυτές τις φάσεις δεν υπάρξει κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη, αλλά και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλόβαν από την Κοπεγχάγη, και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League.

Σκόρερ: 17' Ζίβκοβιτς, 56' Σβαμπ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (61' Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74' Τσιγγάρας), Μουργκ, Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (68' Μπίσεσβαρ), Σβιντέρσκι (68' Άκπομ).

Λίνκολν: Κόλεϊνγκ, Τοσκάνο, Τσιπολίνα, Λόπες, Σέρτζεντ, Ανόν, Γιαχάγια, Ρονάν (72' Καραγέρο), Γουόκερ (65' Οκράν), Γκόμεζ, Μπρίτο (78΄Αραΐθα).

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share