Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Άντβερπ-Ολυμπιακός 1-0: Και τώρα… θα βρει τα «θηρία»

Ήττα και δεύτερη θέση

9 Δεκεμβρίου 2021 22:10
Άντβερπ-Ολυμπιακός 1-0: Και τώρα… θα βρει τα «θηρία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός δεν… πάλεψε καν στο Βέλγιο, ηττήθηκε με 1-0 από την Άντβερπ και τώρα θα μπει στο «λάκκο με τα θηρία», αφού θα βρει στην κλήρωση τις ομάδες από το Champions League, που βρίσκονται στο Europa ως τρίτες.

Ο Μπαλικουισά πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα μόλις στο 6ο λεπτό, με τους Ερυθρόλευκους να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες και να μην καταφέρνουν να απαντήσουν. Ο τερματοφύλακας Βατσλίκ ήταν ο κορυφαίος παίκτης για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αφού με τις επεμβάσεις του κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση ενός καλού αποτελέσματος, που όμως δεν ήρθε ποτέ αφού οι συμπαίκτες του έπιασαν -σχεδόν όλοι ανεξαιρέτως- χαμηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο Ολυμπιακός, μετά την νίκη του στην Κρήτη, τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου του και ελπίζει σε μια καλή κλήρωση στα μπαράζ που θα κρίνουν την πρόκριση στους 16 του Europa League. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (13/12, 13:00) και υποψήφιοι αντίπαλοι τω Πειραιωτών θα είναι μερικά πολύ «βαριά» ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ντόρτμουντ και η Πόρτο.

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Λαλά δεξί μπακ και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερό. Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Τικίνιο, με τους Ονιεκούρου και Λόπες στα άκρα.

Με σχηματισμό 4-4-2 αγωνίστηκε η Αντβέρπ του Μπράιαν Πρίσκε. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπουτέζ, με τετράδα στην άμυνα τους Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολέιλ και Ντε Λάετ, από δεξιά προς αριστερά. Γκέρκενς και Βερστράτ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Ντουόμο και Μπαλικουίσα έπαιξαν στα άκρα. Οι Έγκεσταϊν και Μπένσον συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο της Αντβέρπ.

Η Αντβέρπ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, «χτύπησε» στο ανοιχτό γήπεδο και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι. Οι Βέλγοι έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Μπαλικουίσα να γίνεται κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, να αποφεύγει τον Παπασταθόπουλο και να πιάνει ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία, κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός είχε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Παπασταθόπουλο που έφυγε άουτ στο 11', όμως συνολικά έδειξε να... πελαγοδρομεί στα πρώτα 25 λεπτά. Ο Βατσλίκ τον γλίτωσε από δεύτερο γκολ με απόκρουση σε κεφαλιά του Γκέρκενς στο 12', ενώ χρειάστηκε να κάνει μεγάλη απόκρουση με το πόδι σε σουτ του Μπένσον στο 22', έπειτα από κακή αντίδραση της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Ένα σουτ του Εμβιλά, που μπλόκαρε εύκολα ο Μπουτέζ (19') ήταν η μοναδική... υποψία ευκαιρίας του Ολυμπιακού μέχρι το 30'. Συνολικά οι Ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να πατήσουν καθόλου την αντίπαλη περιοχή στο πρώτο ημίχρονο και απείλησαν μόνο με δύο μακρινά σουτ του Μπουχαλάκη. Η προσπάθειά του 28' κατέληξε στα χέρια του Μπουτέζ, ενώ το νέο σουτ στο 33' έφυγε άουτ. Αντίστοιχα, η Αντβέρπ είχε δύο σουτ με Μπένσον (24') και Μπατάιγ (35'), που δεν προβλημάτισαν τον Βατσλίκ.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος δεν άρεσε καθόλου στον Πέδρο Μαρτίνς, σε βαθμό που ο Πορτογάλος προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα, περνώντας στο ματς τους Ελ Αραμπί, Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρα (βγήκαν οι Τικίνιο, Μπουχαλάκης και Λόπες).

Η είσοδος του Αγκιμπού Καμαρά έδωσε ενέργεια στο κέντρο του Ολυμπιακού, με το νεαρό άσο να πιέζει ψηλά και να κλέβει την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο έξω από την περιοχή της Αντβέρπ στο 54'. Ο Αφρικανός πάσαρε στον Μασούρα και αυτός στον Εμβιλά, που έπιασε αδύναμο σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Μπουτέζ. Την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Βρουσάι (μπήκε αντί του "άφαντου" Ονιεκούρου στο 60') στο 65'.

Από την πλευρά της, η Αντβέρπ είχε τρεις καλές στιγμές, με τον Βατσλίκ να πραγματοποιεί ισάριθμες αποκρούσεις σε σουτ των Μπαλικουίσα (63') και Μπένσον (69', 72').

Αν και αύξησε την πίεσή του στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 85', που αν και από πλεονεκτική θέση δεν πήρε κατεύθυνση προς την εστία. Οι Βέλγοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Γιουσούφ στο 90', ο Βατσλίκ έκανε ακόμα μια δύσκολη επέμβαση και κάπως έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπουτέζ, Ντε Λάετ (57' Κουίρινεν), Αλμέιδα, Ντεσολέιλ (57' Ένγκελς), Μπένσον (73' Σαμάτα), Βερστράτ, Γκέρκενς, Ντουόμο, Έγκεσταϊν (73' Φρέι), Μπατάιγ, Μπαλικουίσα (88' Γιουσούφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά (66' Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Αγκιμπού Καμαρά), Λόπες (46' Μασούρας), Μαντί Καμαρά, Ονιεκούρου (60' Βρουσάι), Τικίνιο (46' Ελ Αραμπί).

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share