Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Super League: "Ζωντανή" για τον τίτλο η ΑΕΚ - Ανεβαίνει ο Άρης

Η "Ένωση" συνεχίζει ακάθεκτη στην... κούρσα της πρώτης θέσης

5 Δεκεμβρίου 2021 22:14
Super League:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η... κυνική ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του άστοχου Παναθηναϊκού, αντέχοντας στην πίεση που δέχθηκε από το «τριφύλλι» και έμεινε ζωντανή στην κούρσα του τίτλου.

Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την ΑΕΚ: "Έσβησε" ο Στέφαν Γέλοβατς!

Το ματς

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός σε τέτοιες αναμετρήσεις και η ΑΕΚ φρόντισε να κάνει μια ιδανική εκκίνηση για την ίδια. Πετυχαίνοντας ένα γκολ από τα… αποδυτήρια, όπως είχε συμβεί, αλλά από την αντίπαλη πλευρά, στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Φόρτωσε την αριστερή πλευρά, παίζοντας γρήγορα την μπάλα, με αποτέλεσμα οι αμυνόμενοι του Παναθηναϊκού να χάσουν τους παίκτες τους, ο Κώτσιρας επέτρεψε τη σέντρα και ο Σιμάνσκι «χτύπησε» με κεφαλιά ως κρυφός φορ.

αεκ-παναθηναικοσ

Η ΑΕΚ είχε ράψει το παιχνίδι στα μέτρα της, είχε πάρει επιπλέον ώθηση και ο Παναθηναϊκός ψαχνόταν, έχοντας την αντίδραση, την οποία θα είχε η κάθε ομάδα, που θα δεχόταν ένα γρήγορο γκολ σε τέτοιο αγώνα. Η Ένωση είδε ευάλωτο το «τριφύλλι» και έψαξε κι άλλο γκολ, αλλά ο Μπρινιόλι ήταν εκεί στο σουτ του Λιβάι.

Αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ, σταδιακά υποχώρησε και έδωσε μέτρα και θάρρος στο «τριφύλλι», το οποίο από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο οι ομάδες είχαν δύο πρόσωπα, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με την κατοχή της μπάλας να έχει φτάσει ακόμα και στο 60%.

Του έλειπε, όμως η καλή τελική απόφαση και η περισσότερη τόλμη σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς στην αντίπαλη περιοχή πατούσε.

Και πάλι όμως την καλύτερη ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα την είχε η ΑΕΚ, με τον Αραούχο να στέλνει την μπάλα πάνω στον Μπρινιόλι στο 38’ με σουτ από τη μικρή περιοχή.

Σχεδόν ίδιο το σενάριο και στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ πήγε να πιάσει στον ύπνο τους «πράσινους», αγγίζοντας το 2-0 με τετ-α-τετ του Αραούχο, στον οποίο είπε «όχι» ο Μπρινιόλι. Μόνο που αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στα καπάκια και σπατάλησε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για την ισοφάριση.

αεκ-παο

Ο Στάνκοβιτς έδιωξε όπως-όπως το σουτ του Παλάσιος και ο Αϊτόρ κατάφερε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να χάσει το γκολ μπροστά από την εστία.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς – Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (65’ Σάκχοφ) – Γκαρσία (65’ Τσούμπερ), Μάνταλος (84’ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ – Αραούχο (90’+3’ Χατζισαφί)

Στον πάγκο έμειναν: Τσιντώτας, Ρότα, Τζαβέλλας,, Γέβτιτς, Τάνκοβιτς

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι –Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ – Μαουρίσιο (73’ Χατζηγιοβάνης), Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (84’ Αλεξανδρόπουλος) – Αϊτόρ (61’ Βιτάλ), Παλάσιος (73’ Καρλίτος), Μακέντα

Στον πάγκο έμειναν: Διούδης, Βαγιαννίδης, Σάντσες, Μπουζούκης, Σιδεράς

Διαιτητής: Μπογκνάρ

Βοηθοί: Μπούζας, Γεωργίου

Λύγισε τον Αστέρα και πάτησε εξάδα ο Άρης

Σπουδαία νίκη πήρε ο Άρης, με την οποία μπήκε στην εξάδα! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να λυγίσει τον Αστέρα Τρίπολης (1-0) χάρη στο γκολ του Γκάμα και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα, οι Αρκάδες έμειναν στους 13 βαθμούς, ενώ διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Ριέρα.

Με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο παίζει την ερχόμενη αγωνιστική ο Άρης, υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τρίπολη ο Αστέρας.

αρησ-αστερασ

Το ματς

Ο Άρης μπήκε στο ματς και πίεζε τους Αρκάδες, έχοντας μάλιστα και τις περισσότερες τελικές στο παιχνίδι. Ο Μπερτόγλιο και ο Καμαρά ήταν εκείνοι που απειλούσαν την εστία του Τσιφτσή πιο πολύ, με την μεγαλύτερη φάση ωστόσο στον αγώνα να έρχεται από πλευράς φιλοξενούμενων.

Ήταν στο 31’ όταν ο Καρμόνα έκανε τη σέντρα και η προβολή του Κρέσπι πέρασε εκατοστά από το αριστερό δοκάρι. Η φάση αυτή ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και στο 41ο λεπτό άνοιξαν το σκορ.

Ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Γκάμα έκανε την προβολή η οποία κατέληξε στα δίχτυα, αφού ούτε ο Άλβαρες κατάφερε να απομακρύνει.

Στο 48’ ο Σονί έκλεψε, έπαιξε κάθετα για τον Ριέρα, ο οποίος με άψογο πλασέ σκόραρε αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Τσέκαραν τη φάση στο VAR, το οποίο επιβεβαίωσε το οφσάιντ, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται. Το ματς στην συνέχεια ήταν ισορροπημένο, τόσο με τον Άρη, όσο με τον Αστέρα να δημιουργούν φάσεις.

Στο 78’ ο Καμαρά έκανε μια παράλληλη, με τον Γκαρσία να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα, η οποία πέρασε δίπλα από την εστία.

Ο Άρης είχε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα στο 87’ όταν ο Ιτούρμπε με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον Άρη να φεύγει νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης» και να μπαίνει στην πρώτη εξάδα.

MVP: Ο Γκάμα έκρινε το παιχνίδι με το γκολ του, οπότε θα πάρει και τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του παιχνιδιού.

Η σφυρίχτρα: Ο Γιώργος Τζοβάρας δεν είχε δύσκολες φάσεις, αλλά και πάλι στον πειθαρχικό έλεγχο δεν τα πήγε καλά, σφυρίζοντας αρκετά και εκνευρίζοντας ορισμένες φορές τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Ριέρα για οφσάιντ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν (26΄ Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Λούκας Σάσα, Μπερτόγλιο (85’ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα (69’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι (69’ Μαντσίνι) και Καμαρά (85’ Μάνος).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνο, Ατιένθα, Καρμόνα (79’ Ρούμπεν Γκαρσία), Μουνάφο (66’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Ριέρα, Ρεγκίς (86’ Κανελλόπουλος), Σόνι (86’ Μπενίτο) και Μπαράλες (66’ Αλί Μπαμπά).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share