Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super League: "Ξεκόλλησε" από τον πάτο ο Ατρόμητος - Πήρε... ανάσα στον Βόλο ο Παναιτωλικός

Όσα έγιναν στους δύο πρώτους αγώνες της 12ης αγωνιστικής

4 Δεκεμβρίου 2021 20:11
Super League:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία εβδομάδα μετά το διασυρμό στην Τρίπολη (6-2) από τον Αστέρα, ο Ατρόμητος βρήκε τον τρόπο ν΄ αντιδράσει και να πετύχει τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη (2η στο πρωτάθλημα) με 4-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και να περάσει στην προτελευταία θέση της κατάταξης, αφήνοντας ουραγό το σημερινό του αντίπαλο.

Σας θυμίζουμε τι έγινε σε πρόσφατους αγώνες για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος με τα δύο τέρματα που πέτυχε (68΄ πεν. και 75΄) έφτασε τα 5 στη Super League, σκοράροντας τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (με ΠΑΟΚ, Αστέρα και Απόλλωνα).

Ο Σπιριντόνοβιτς στο 9΄ και ο Μουνίθ στο 40΄ πέτυχαν τ΄ άλλα δύο γκολ των γηπεδούχων, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φατιόν (14΄πεν.) για λογαριασμό της «ελαφράς ταξιαρχίας». Με 10 παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής του Λισγάρα στν φάση του πέναλτι του Ατρόμητου (67΄).

ατρομητοσ-απολλων

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 4΄, για λογαριασμό των γηπεδούχων. Το σουτ του Σπιριντόνοβιτς έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ωστόσο, πέντε λεπτά μετά ο Αυστριακός επιθετικός, μετά από βαθιά μπαλιά του Γιαννιώτη και λάθος του Λισγάρα, βρήκε το στόχο στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Κότσαρη (1-0).

Το γκολ δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους, που «απάντησαν» άμεσα. Αφού στο 14΄ «άγγιξαν» το 1-1 με το δοκάρι του Άλβες, στο 17΄ έφτασαν στην ισοφάριση με το πέναλτι του Φατιόν, παράβαση που υπέδειξε ο Βούλγαρος ρέφερι, Καμπάκοφ, σε χέρι του Χατζηισαϊα μετά το γυριστό του Ιωαννίδη κι αφού η φάση εξετάστηκε από το VAR.

Παρότι οι γηπεδούχοι δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στη συνέχεια, στο 40΄ ο Μουνίθ με εξαιρετικό πλασέ στη γωνία του Κότσαρη έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια (2-1).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κότσαρης έκανε σπουδαία επέμβαση σε βολέ του Σπιριντόνοβιτς, ενώ στο ξεκίνημα του β΄ μέρους και πάλι ο γκολκίπερ του Απόλλωνα ήταν νικητής στο τετ-α-τετ με τον σκόρερ του πρώτου γκολ του Ατρόμητου.

ατρομητοσ-απολλων

Χάρη στον Κότσαρη δεν έγινε το 3-1 στο 59΄, όταν ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έκανε άλλη μία σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, αλλά στο 68΄ νικήθηκε από τον Κουλούρη από την «ασβεστένια βούλα». Στην παράβαση εντός περιοχής υπέπεσε ένα λεπτό νωρίτερα ο Λισγάρας, ο οποίος ανέτρεψε από πίσω τον Κουλούρη και με τη συνδρομή του VAR Καμπάκοφ απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον κεντρικό αμυντικό του Απόλλωνα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 75΄ με διπλή προσπάθεια ο Κουλούρης, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ατρόμητου. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πισάνο σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Κότσαρη.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Καστελάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Χατζηισαϊας (81΄ Παπαδόπουλος), Στρούγγης, Σπιριντόνοβιτς (86΄ Πισάνο), Μουνίθ (81΄ Μπεντινέλι), Σάλομον, Χαρίσης (81΄ Ντένιτς), Κουλούρης (86΄ Τζαβίδας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (46΄ Ντεντάκης), Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Φατιόν, Άλβες, Κάστρο, Παμλίδης (46΄ Ντάουντα), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (69΄ Μαρτίνεζ)

Τεράστιο "διπλό" για τους Αγρινιώτες στον Βόλο

παναιτωλικοσ-βολοσ

Χάρη σε γκολ των Μόρσεϊ και Καρέλη (ο Βόλος είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα με τον Ρεγκατέν), ο Παναιτωλικός έφτασε σε πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί του Βόλου.

Οπως συμβαίνει στα περισσότερα ματς του Βόλου στη φετινή σεζόν, το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις. Ο φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό, με ατομική ενέργεια του Μόρσεϊ και σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η θεσσαλική ομάδα «απάντησε» άμεσα, με τον Ρεγκατέν να ισοφαρίζει στο 7΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν καλές στιγμές με μακρινό σουτ του Σοάρες και κεφαλιά του Ροσέρο που εξουδετέρωσε ο Μελίσσας, αλλά ήταν ο Παναιτωλικός αυτός που πήρε ξανά προβάδισμα στο 33΄, με καρφωτή κεφαλιά του Καρέλη, μετά από ωραίο συνδυασμό των Μόρσεϊ-Χουχούμη από τα αριστερά και σέντρα ακριβείας του Ελληνα αμυντικού.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, καθώς ο Παναιτωλικός οπισθοχώρησε στην προσπάθειά του να διατηρήσει τα... κεκτημένα. Ο Βόλος απείλησε στο 54΄ με σουτ του Μπαρτόλο που πέρασε άουτ, αλλά στη συνέχεια φάνηκε να «μπλοκάρει». Οι Αγρινιώτες πλησίασαν το τρίτο γκολ στο 65΄ με τον Αντούνες, όμως ο Κλέιμαν κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν εντελώς ανορθόδοξα και ο Παναιτωλικός άντεξε ως το τελευταίο σφύριγμα, παίρνοντας βαθιά «ανάσα».

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Ρινέρ (50΄ Βοϊτκόφσκι), Σοάρες (77΄ Νίνης), Ορόζ (77΄ Τσοκάνης), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ροσέρο (66΄ Τερεζίου), Φαν Βέερτ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Βργκοτς, Χουχούμης, Αντούνες, Μεντόσα (75΄ Λούι), Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ, Μπαρμπόσα (64΄ Ντουάρτε), Καρέλης (85΄ Βέργος)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share