Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Ξεμπέρδεψε με "ντόρτια" η ΑΕΚ

"Καθάρισε" από το πρώτο κιόλας ματς την υπόθεση-πρόκριση η Ένωση

1 Δεκεμβρίου 2021 22:41
Κύπελλο Ελλάδας: Ξεμπέρδεψε με
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 της Κηφισιάς στο πρώτο ματς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και στην ουσία "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση. Ανσαριφάρντ, Σβάρνας, Τάνκοβιτς και Χατζισαφί τα τέρματα των κιτρινόμαυρων, τρία εκ των οποίων προήλθαν από ασίστ του Γέβτιτς.

Όσα έγιναν πριν από λίγη ώρα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Βόλο στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Οι επιλογές του Γιαννίκη

Με πολλές αλλαγές αλλά με πρωτοκλασάτους παίκτες παρέταξε την ομάδα του ο Αργύρης Γιαννίκης κόντρα στην Κηφισιά για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, με άμυνα τους Ρότα, Σβάρνα, Τζαβέλλα, Χατζισαφί, από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν Σάκχοφ και Λε Ταλέκ με τον Γέβιτς μπροστά τους σε επιτελικό ρόλο. Στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Τάνκοβιτς, στη δεξιά ο Γκαρσία και μοναδικός προωθημένος ο Ανσαριφάρντ.

Το... μπλόκο της Κηφισιάς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους κιτρινόμαυρους. Οι ποδοσφαιριστές του Αργύρη Γιαννίκη, κυκλοφόρησαν γρήγορα τη μπάλα και έβγαλαν αρκετές ευκαιρίες. Βρήκαν απέναντί τους όμως μία πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Κηφισιάς, ενώ ο τερματοφύλακάς της, Μιχελής, προέβη σε σημαντικές και καίριες επεμβάσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ σημειώθηκε στο 7', όταν ο Ανσαριφάρντ νικήθηκε από το γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι. Έξι λεπτά αργότερα η απόπειρα του Ρότα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, στο 19' και στο 20' οι προσπάθειες του Ανσαριφάρντ στερήθηκαν τύχης. Στο 22' ήρθε η στιγμή του πρωταγωνιστή της Ένωσης στα Γιάννινα, για να απειλήσει.

αεκ-κηφισια

Ο λόγος για τον Σάκχοφ, ο οποίος έπιασε ένα σουτ-κεραυνό! Και πάλι όμως ο Μιχελής είχε απάντηση στην εκτέλεση του Ουκρανού χαφ. Η Κηφισιά απείλησε για πρώτη φορά στο 29' με τον Τσιντώτα να αποκρύει θεαματικά την κεφαλιά του Τετέι. Στο 34' το σουτ του Γέβτιτς δεν δυσκόλεψε των γκολκίπερ της ομάδας των βορείων προαστίων, όπως και αυτό του Τάνκοβιτς ένα λεπτό αργότερα. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στις καθυστερήσεις με τον Μιχελή να μπλοκάρει εύκολα την κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία.

Μίλησε στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο οποίο μπλόκαραν. Στο 52' ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γέβτιτς, ο Ανσαριφάρντ νίκησε τους πάντες στον αέρα, εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη τοποθέτηση του Μιχελή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ακολούθησε... ομοβροντία.

Πέντε λεπτά αργότερα η Ένωση διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Σβάρνας έκλεψε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, παίζοντας το 1-2 με τον Ανσαριφάρντ. Ο Έλληνας στόπερ πήγε να κόψει αριστερά στον Γκαρσία, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Κηφισιάς, στρώθηκε μπροστά του και εκτέλεσε με ωραίο πλασέ τον Μιχελή, σημειώνοντας το 2-0. Η ΑΕΚ όμως είχε και άλλη ενέργεια.

αεκ-κυπελλο

Στο 69' ο Γέβτιτς έφτιαξε τον Τάνκοβιτς που πέτυχε το 3-0 και στο 73' ο Ελβετός άσος έδωσε ασίστ για τον Χατζισαφί που εκτέλεσε με μαγικό τρόπο για το 4-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Λε Ταλέκ (70' Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γέβτιτς (80' Μοχαμαντί), Γκαρσία (63' Άμραμπατ), Τάνκοβιτς (70' Αραούχο), Ανσαριφάρντ (80' Κοσίδης)

Κηφισιά: Μιχέλης, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61' Τζέλης), Πρίτσας, Καλλέργης, Παπασάββας (82' Παπαγγελής), Τετέη (61' Κρητικός), Γιαννιτσάνης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share