Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός - "Αναπνέει" ο Βόλος

Το εκτός έδρας γκολ των φιλοξενούμενων αφήνει "ανοιχτούς" λογαριασμούς ενόψει ρεβάνς

1 Δεκεμβρίου 2021 21:23
Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Βόλου στο πρώτο ματς για τη φάση των "16" του Κυπέλλου, όμως το εκτός έδρας γκολ του Φερνάντες δίνει σημαντικές ελπίδες για ανατροπή στους Βολιώτες.

Το "Τριφύλλι" προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γκολ των Μακέντα και Αλεξανδρόπουλου, όμως το γκολ του Πάολο Φερνάντες αφήνει τον Βόλο μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό! Κανονικά ισχύει το εκτός έδρας γκολ για την ομάδα του Αμπασκάλ.

Θυμίζουμε τα αποτελέσματα και όσα συνέβησαν στα ματς της διοργάνωσης νωρίτερα σήμερα.

Το ματς

Με καλό ρυθμό από την αρχή ξεκίνησε το ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Βόλο στη Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να έχουν την πρωτοβουλία και την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να βρουν, στα πρώτα 15 λεπτά, εύκολα φάσεις. Η πρώτη... υπόνοια ευκαιρίας ήρθε στο 20ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, το «τριφύλλι», θα έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κώτσιρας έσκαψε την μπάλα για τον Παλάσιος, ο Αργεντινός γύρισε όμορφα την μπάλα μες στην περιοχή και ο Μακέντα πέτυχε από εκεί ένα φανταστικό γκολ, με τον Ιταλό να γυρίζει ενώ είχε πλάτη στην εστία και να στέλνει με ιδανικό πλασέ την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Κότνικ!

παναθηναικοσ-βολοσ

Γενικώς, οι «πράσινοι» έπαιζαν πολύ από τα άκρα και ειδικά από την αριστερή πλευρά του Χουάνκαρ, δίχως στον αντίποδα και την εστία του Διούδη να ασκείται κάποια ιδιαίτερη πίεση από τον Βόλο. Προτού λήξει το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα και από το 2-0, όταν ο Βέλεθ από πλάγια θέση πήρε μόνος την κεφαλιά (σ.σ. εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ), με τον Ισπανό στόπερ να αστοχεί έχοντας ουσιαστικά όλο το τέρμα μπροστά του.

Το δεύτερο μέρος δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό η πίεση του Παναθηναϊκού οδήγησε σε ένα κλέψιμο του Αλεξανδρόπουλου από τον Τσοκάνη, με τον νεαρό χαφ του «τριφυλλιού» να μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό πλασέ που βρήκε πρώτα οριζόντιο δοκάρι και μετά κατέληξε στα δίχτυα, νίκησε τον Κότνικ για το «πράσινο» 2-0!

Η απάντηση του Βόλου ήταν άμεση! Ο Φαν Βέερτ υποδέχθηκε άψογα την μπάλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, έστρωσε με καταπληκτικό τακουνάκι στον Πάολο Φερνάντες, ο οποίος με τη σειρά του έπιασε ένα πλασέ ακριβείας για να νικήσει τον (ανήμπορο να αντιδράσει) Διούδη και να μειώσει, έτσι, σε 2-1 για τους Θεσσαλούς!

παο-βολοσ

Από το γκολ των φιλοξενούμενων και μετά οι «πράσινοι» φάνηκε σαν να... βραχυκυκλώνουν, καθώς δεν μπορούσαν να επιβάλλουν το ίδιο αποτελεσματικά το ρυθμό τους. Μάλιστα ο Βόλος άρχισε να ανακτά εκείνος την κατοχή και να προσπαθεί να βρει στο χώρο κι ένα δεύτερο γκολ. Χωρίς, ωστόσο, να αφήνει κενά στην άμυνά του.

Στο 81' ο Βιτάλ εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή, με τον Κότνικ να... ίπταται και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, προτού η μπάλα καταλήξει στο δεξί «παραθυράκι» του! Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει άλλο γκολ και έτσι το τελικό 2-1 συνιστά ουσιαστικά... μισή δουλειά. Το γκολ του Πάολο Φερνάντες αφήνει τον Βόλο μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό, καθώς μετράει κανονικά το εκτός έδρας γκολ για την ομάδα του Γκιγέρμο Αμπασκάλ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (90' Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες (69' Πέρεθ), Αϊτόρ (78' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (78' Βιτάλ), Μακέντα.

ΝΠΣ Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ, Πουρίτα (46' Ρομέρο), Γκιουλέν, Ρινέρ, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαρτόλο (46' Φερνάντεζ), Ρεγκατέν (83' Ορόζ), Νίνης (74' Σοάρες), Τερεζίου (62' Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share