Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Kάζο Ολυμπιακού στην Λιβαδειά - "Άλμα" πρόκρισης για Άρη και Παναιτωλικό

Ο Λεβαδειακός σόκαρε τους Πειραιώτες στο πρώτο μεταξύ τους ματς

1 Δεκεμβρίου 2021 19:32
Κύπελλο Ελλάδας: Kάζο Ολυμπιακού στην Λιβαδειά -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νίκη με 3-2 για τον Λεβαδειακό κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα απίστευτο παιχνίδι, στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δυσκολεύτηκαν από τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς και ψάχνουν πλέον την ανατροπή στις 23/12.

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ - Δίνει μάχη για τη ζωή του.

λεβαδειακοσ

Οι Βοιωτοι βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 στο έκτο λεπτό και 3-1 στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ για τους Πειραιώτες σκόραρε ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Σόκαρε τον Ολυμπιακό ο Λεβαδειακός, απάντησε ο Σεμέδο

Το παιχνίδι στη Λιβαδειά ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν απλά καλά, αλλά... φανταστικά, αφού βρέθηκαν να προηγούνται 2-0 στο έκτο λεπτό. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 3' με τον Πολέτο, ο οποίος αφού απέφυγε τους Κούντε και Σεμέδο, πλάσαρε εξαιρετικά τον Κρίστινσον, ενώ στο 6' μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού με σκόρερ τον Νίκα. Τα δύο γρήγορα γκολ... σόκαραν τους Πειραιώτες, οι οποίοι λόγω των αλλαγών στην ενδεκάδα τους είχαν τρομερά αμυντικά προβλήματα και σαφέστατα κακή κυκλοφορία μπάλας.

ολυμπιακοσ-λεβαδειακοσ

Παρόλα αυτά, μετά το πέρας του πρώτου τεράρτου, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέβασε στροφές, πίεσε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Ονιεκούρου, Τικίνιο και Βρουσάι. Τελικά, το γκολ ήρθε από τον Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος αμυντικός που επέστρεψε μετά από 3.5 μήνες στο αρχικό σχήμα, με ωραία κεφαλιά στο 26' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βρουσάι. Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με τους Βοιωτούς πάντως να κρατάνε εύκολα το υπέρ τους σκορ.

Γλίτωσε μεγαλύτερη ήττα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς οι Μπουχαλάκης, Λόπες και Κίτσος πέρασαν στο γήπεδο αντί των Κούντε, Μπα, Αποστολόπουλου. Οι Πειραιώτες ήταν εμφανώς καλύτεροι και προσπαθούσαν να πιέσουν για την ισοφάριση, χωρίς όμως να έχουν κάποια μεγάλη φάση.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Λεβαδειακός στο 61' κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ, εκμεταλλευόμενος την κάκιστη αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων». Ο Χάμοντ έκανε τρομερή σέντρα, όντας αμαρκάριστος, και ο Δούμτσιος νίκησε στον αέρα τον Σεμέδο και με ωραία κεφαλιά έγραψε το 3-1. Πριν όμως προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ολυμπιακός κατάφερε να απαντήσει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ονιεκούρου στην κόντρα γύρισε την μπάλα στην περιοχή, αυτή πέρασε από όλους και ο Ρόνι Λόπες από κοντά και αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2!

λιβαδεια-ολυμπιακοσ

Στο τελευταίο 25λεπτο οι Πειραιώτες με τους Ονιεκούρου και Ρόνι Λόπες να είναι οι καλύτεροι στο γήπεδο, έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και ούτε έχασαν κάποια μεγάλη φάση, με εξαίρεση κάποια σουτ του Νιγηριανού. Το 3-2 παρέμεινε τελικά μέχρι το τέλος και έτσι ο Λεβαδειακός πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης, αν και η ρεβάνς είναι στο Γ. Καραϊσκάκης στις 23 Δεκεμβρίου.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σαμάσα, Βλάχος (52' Χάμοντ), Νίκας (74' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59' Μουτίνιο), Λινάρδος (52΄Δούμτσιος), Πολέτο (74' Αλμπάνης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (46' Κίτσος), Σουρλής, Κούντε (46' Μπουχαλάκης), Βρουσάι (82' Μαρίνος), Ονιεκούρου, Αλγκασίμ Μπα (46' Λόπες), Τικίνιο.

"Καθάρισε" με πέναλτι και ασύλληπτη γκολάρα Ιτούρμπε ο Άρης

αρησ-οφη

Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 3-1 τον ΟΦΗ, χάρη σε δύο πέναλτι των Γκάμα και Καμαρά και φοβερό γκολ του Ιτούρμπε, εξασφαλίζοντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου.

Σε ένα ματς με πολλή ένταση και νεύρα, ο Άρης πήρε τη νίκη με 3-1 επί του ΟΦΗ και έχει μεγάλο αβαντάζ για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ενόψει της ρεβάνς του Ηρακλείου.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (70' Λούμορ), Τζέγκο, Σάσα (86' Μάνος), Γκαρσία (46' Μαντσίνι), Εντιαγέ (70' Ματίγια), Γκάμα (70' Ιτούρμπε), Καμαρά.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγκος (32’ Μεγιάδο), Τοράλ (64' Ναμπί), Ντε Γκουζμάν, Λάμπρου (84' Γιαννούλης), Καμάου (46' Τσιλιανίδης), Καστάνιος (84' Γιάννου).

Μεγάλο διπλό και... αγκαλιά με την πρόκριση ο Παναιτωλικός

νικη-βολου-παναιτωλικοσ

Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε με 1-0 στην έδρα της Νίκης Βόλου και πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αν και προβλημάτισε με την εμφάνισή της, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε 1-0 της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στον εναρκτήριο αγώνα για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, και πλέον έχει μεγάλο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, που θα διεξαχθεί σε τρεις εβδομάδες (21-23 Δεκεμβρίου) στο Αγρίνιο.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Τζοβάρας, Αλιατίδης (64΄ Βασιλείου), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Μέτσε, Παναγιωτίδης (87΄ Μπάλλας), Τσουκαλάς (87΄ Μπόσιο), Τζιώρας (69΄ Τσιμπούκας), Βλαχομήτρος (69΄ Μιράντα)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Λούι, Βργκοτς (46΄ Χουχούμης), Αντούνες, Κορνέλιους, Τσιγγάρας (46΄ Μπακαδήμας), Φλόρες, Ντουάρτε (84΄ Φυτόπουλος), Χρ. Μπελεβώνης (64΄ Στ. Μπελεβώνης), Μεντόσα (84΄ Μορσάι), Βέργος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share