Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για 7η φορά την Χρυσή Μπάλα

Στην 6η θέση ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

29 Νοεμβρίου 2021 23:38
Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για 7η φορά την Χρυσή Μπάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Λιονέλ Μέσι για 7η φορά στην καριέρα του (όλες ως παίκτης της Μπαρτσελόνα) κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Παρόλο που με την Μπαρτσελόνα δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα μέσα στη Βραζιλία κι έτσι βρέθηκε στην κορυφή για το 2021.

Ο Μέσι παρέλαβε τη Χρυσή Μπάλα από τα χέρια του πρώην συμπαίκτη του στη Μπαρτσελόνα και κολλητού του φίλου Λουίς Σουάρες, ενώ αμέσως μετά τη βράβευση του στο σύντομο λόγο του υποκλίθηκε στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: «Είναι απίστευτο που βρίσκομαι ξανά εδώ. Δεν ήξερα τι μπορεί να συμβεί κι όμως είμαι και πάλι εδώ. Θέλω να συνεχίσω να μάχομαι απέναντι στις προκλήσεις, δεν ξέρω πόσος χρόνος μου μένει ακόμα, αλλά ελπίζω να ειναι αρκετός γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου στη Μπαρτσελόνα, την Παρί και την Αργεντινή. Μου έλειπε κάτι και φέτος συνέβη το αντίθετο. Κατάφερα ολοκληρώσω ένα όνειρο και αυτό το βραβείο ήρθε για αυτό που καταφέραμε στο Copa America. Είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Είναι τιμή μου να μάχομαι απέναντι στον Λεβαντόφσκι, ήσουν ο νικητής της Χρυσής Μπάλας πέρσι και το France Football έπρεπε να σου δώσει το βραβείο»

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αν και πολλοί θεωρούν ότι αυτός έπρεπε να είναι ο κορυφαίος, αλλά ο Πολωνός αναδείχθηκε τουλάχιστον ως ο κορυφαίος επιθετικός για το 2021 (ένα βραβείο που θεσμοθετήθηκε φέτος για πρώτη φορά).

Στην τρίτη θέση ο αρχηγός της κατόχου του Champions League Τσέλσι, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης με την Ιταλία Ζορζίνιο, αλλά κατέκτησε κι αυτός μια πρωτιά καθώς κορυφαία ομάδα της χρονιάς αναδείχθηκε η Τσέλσι.

Στην 6η θέση έμεινε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος δεν παρέστη στην τελετή και λίγες ώρες πριν την έναρξη της επιτέθηκε μέσω ανάρτησης στον διευθυντή του France Football.

Καλύτερος τερματοφύλακας για το 2021 ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα με τον νυν άσο της Παρί και της Εθνικής Ιταλίας να δηλώνει: «Κάναμε όλους τους Ιταλόυς χαρούμενους με την κατάκτηση του Euro. Επίσης θέλω ν ευχαριστήσω όλους όσοι έκαναν δυνατή τη μεταγραφή μου στην Παρί. Ελπίζω να κερδίσω τα πάντα με αυτό το κλαμπ. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την κοπέλα μου και όλους τους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτό το βραβείο. Αυτό το βραβείο είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μου με τη Μίλαν, την Ιταλία και όλους τους συμπαίκτες και προπονητές μου στο Μιλάνο»

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share