Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Κέρδισε με επική ανατροπή η ΑΕΚ

Λυτρωτής ο Σάκχοφ

27 Νοεμβρίου 2021 21:47
Super League: Κέρδισε με επική ανατροπή η ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Νίκησε ΠΑΣ και διαιτησία! Η ΑΕΚ δεν άφησε να τη σφάξουνε – Κέρδισε με επική ανατροπή.

Η Ένωση επικράτησε 2-1 της ομάδας των Ιωαννίνων που προηγήθηκε με πέναλτι εφεύρεση του Καραντώνη. To σκορ άνοιξε ο Εραμούσπε, ισοφάρισε ο Άμραμπατ με τον Σάκχοφ σαν από μηχανής θεό να δίνει τη νίκη. Έτσι οι κιτρινόμαυροι διατηρήθηκαν στη 2η θέση με 23 βαθμούς. Με την ευκαιρία δες εδώ για την πανωλεθρία για τον Ατρόμητο στην Τρίπολη.

Έκπληξη Γιαννίκη

Ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε το σχήμα που είχε η Ένωση την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό με μόνο μία αλλαγή. Ο Ελληνογερμανός τεχνικός προτίμησε αντί του Λιβάι Γκαρσία τον Άμραμπατ στα δεξιά.

Ο Στάνκοβιτς θα υπερασπίστηκε την εστία της Ένωσης με άμυνα τους Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί. Σιμόες και Σιμάνσκι αποτέλεσαν τα δύο ανασταλτικά. Ο Μάνταλος έπαιξε μπροστά τους με τον Τσούμπερ στα αριστερά, τον Άμραμπατ αντί του Λιβάι Γκαρσία στα δεξιά και Αραούχο στην επίθεση.

Μπροστά ο ΠΑΣ με ανύπαρκτο πέναλτι

Το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ΑΕΚ! Με τη σέντρα στο ματς ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι σε μία φάση μεταξύ Μήτογλου και Περέα, το οποίο όπως φάνηκε από τα ριπλέι δεν υπήρχε παράβαση, αλλά ο διαιτητής Καραντώνης προτίμησε να μην ελέγξει τη φάση στο VAR, το οποίο ούτε καν του πρότεινε να το κάνει. Ο Εραμούσπε ευστόχησε από τα 11 βήματα και έτσι η Ένωση βρέθηκε με το καλησπέρα πίσω στο σκορ, βλέποντας σαν ντεζαβού ό,τι συνέβη μία αγωνιστική νωρίτερα απέναντι στον Ολυμπιακό.Οι κιτρινόμαυροι όμως έβγαλαν άμεση αντίδραση.

Πριν καν συμπληρωθεί δεκάλεπτο η ομάδα του Δικέφαλου αετού ισοφάρισε. Στο 9' ο Άμραμπατ πήρε την επαναφορά από την απομάκρυνση της άμυνας των γηπεδούχων, εξαπέλυσε σουτ-κεραυνό στην κίνηση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σημειώνοντας το 1-1. Όπως καταλαβαίνετε το ματς απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον.

Στο 15' ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μιλιντσεάνου να ανακόπτεται από τον Μήτογλου, πριν εκτελέσει τον Στάνκοβιτς με την ΑΕΚ να απαντά τρία λεπτά αργότερα με διπλή ευκαιρία! Ο Λοντίγκιν όμως με τη διπλή απόκρουση απέναντι στον Αραούχο αρχικά και τον Τσούμπερ στη συνέχεια διατήρησε το σκορ. Στο 22' οι Ηπειρώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία να επανακτήσουν το προβάδισμα.


Στάθηκαν όμως άτυχοι. Ύστερα από υπέροχο γέμισμα του Σάλιακα από τα δεξιά, ο Μιλιντσεάνου στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, εκτέλεσε με βον πλανέ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τουλάχιστον πρόσφερε μία ακόμα απολαυστική στιγμή στην αναμέτρηση, η οποία είχε αποκτήσει φοβερό ρυθμό επίσης. Στο 30' το σουτ του Αραούχο δεν είχε στόχο, ενώ στο 37' ο Λοντίγκιν έδιωξε σε κόρνερ νέα προσπάθεια του Αργεντινού.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 45'. Ο Κάργας πήρε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι διατήρησε τον ρυθμό του με τον Στάνκοβιτς αυτή τη φορά να πρωταγωνιστεί! Ο Αυστριακός τερματοφύλακας στο 49' πρόλαβε την εκτέλεση του Περέα με έγκυρη έξοδο, ενώ στο 66' μπλόκαρε το σουτ του Μπρένερ μέσα στην περιοχή. Η είσοδος του Ανσαριφάρντ έδωσε ύψος στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία ωστόσο έδειχνε μπλοκαρισμένη επιθετικά με τον Μάνταλο δίπλα στον Σιμόες.

Η ΑΕΚ έκανε φάση στο 79' με κεφαλιά του Σιμόες ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία. Στο 84' ο Εραμούσπε έδιωξε καίρια το επικίνδυνο του Ανσαριφάρντ. Ένα λεπτό αργότερα ο σκόρερ του ΠΑΣ έσωσε ξανά πάνω στη γραμμή! Η ΑΕΚ όμως βρήκε τη λύση χάρη στον από μηχανής θεό.

Ο λόγος για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, τον game changer της Ένωσης. Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Σάχκοφ σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2 που ήταν το τελικό σκορ, παρότι στο 91' ο Αραούχο είχε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το αποτέλεσμα, αλλά η μπάλα ακούμπησε δοκάρι και βγήκε άουτ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν - Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Μπρένερ (69' Μορέιρα), Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Σνάιντερ - Μιλιντσεάνου, Περέα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς – Μισελέν (80' Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι – Σιμόες, Σιμάνσκι (60 Ανσαριφάρντ) – Άμραμπατ, Μάνταλος (80' Σάκχοφ), Τσούμπερ (69' Γκαρσία) – Αραούχο.

Πηγή: sportdog

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share