Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: Ερυθρόλευκος βομβαρδισμός! Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο

Σμπαράλιασε την άμυνα των Ιταλών - Επικό πρώτο μέρος με ρεκόρ πόντων

26 Νοεμβρίου 2021 23:43
Euroleague: Ερυθρόλευκος βομβαρδισμός! Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάνοντας επικό πρώτο μέρος, με ρεκόρ πόντων (60!) στην ιστορία του σε αγώνα της Euroleague, ο Ολυμπιακός σμπαράλιασε την άμυνα των Ιταλών και πέτυχε με τον πιο εμφατικό τρόπο την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην διοργάνωση διαλύοντας την Αρμάνι Μιλάνο με 72-93. Παράλληλα, χθες ο Παναθηναϊκός πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στην Ζενίτ.

Για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Λαρεντζάκης ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικός, ενώ Μάρτιν, Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ έδωσαν πολλές λύσεις όπου χρειάστηκε. Με το συγκεκριμένο διπλό οι Πειραιώτες ανεβαίνουν κι άλλο στην βαθμολογία και πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής στο Καζάν με την Ούινκς.

Το ματς:

Οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν… καυτοί έξω από τα 6,75 και με Ουόκαπ, Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ να… πυροβολούν θα προηγηθούν πολύ γρήγορα 2-9, ενώ παράλληλα με την καλή άμυνα και νέο τρίποντο του Ελληνοαμερικάνου γκαρντ θα φτάσουν στο +11 (4-15) έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η ενέργεια των Πειραιωτών σε άμυνα και επίθεση είχε σοκάρει τους Ιταλούς και θα φύγει και με +14 (8-22) παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ.

Οι γηπεδούχοι θα αντιδράσουν και θα κάνουν ένα μικρό 5-0 όμως ο Ντόρσεϊ θα είναι από άλλο… πλανήτη και πυροβολώντας έξω από 6,75 θα στείλει την ομάδα του Μπαρτζώκα και πάλι στο +12 (18-30). Κάπου εκεί θα έρθουν τα λάθη από πλευράς Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ο Σιλντς να πάρει πάνω του την… κατάσταση και τους Ιταλούς να κάνουν 7-0 σερί, για να κλείσουν το δεκάλεπτο στο -5 (25-30).

Παρά την απίστευτη επιθετική βραδιά, έξω από την γραμμή του τριπόντου, των Πειραιωτών, αμυντικά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα στο δεύτερο δεκάλεπτο η Αρμάνι ισοφαρίσει μετά από καλάθι του Χάινς (33-33), επιστρέφοντας από το -12 σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα.

Κάπου εκεί οι παίκτες του Μπαρτζώκα θα αντιδράσουν και θα τρέξουν ένα γρήγορο δικό τους 10-0 για να πάνε το σκορ στο 33-43, με τους ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη να δίνουν πολλές λύσεις αμυντικά. Η απουσία του Χάινς από το παρκέ δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους Ιταλούς, κάτι που επωφελήθηκε ο επιθετικά ο Χασάν Μάρτιν, που βάζοντας 8 πόντους σε λίγα λεπτά βοήθησε να φτάσει η διαφορά για πρώτη φορά στο +13 (39-52).

Δύο νέα τρίποντα από τον Λαρεντζάκη, θα σοκάρουν εκ νέου τους παίκτες του Μεσίνα, με το ημίχρονο να κλείνει στο +15 (45-60). Οι Ερυθρόλευκοι ήταν απίστευτοι επιθετικά στο πρώτο μέρος έχοντας συνολικά 12/16 τρίποντα (!!), 7/13 δίποντα και 10/11 βολές, με μόλις 4 λάθη!

Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο για την Euroleague

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους να μην έχουν επιθετική κίνηση, κάτι για το οποίο έπαιξε πολύ καθοριστικό ρόλο η άμυνα της Αρμάνι, που κρατήσει χωρίς σκορ τους φιλοξενούμενους και θα τρέξει ένα γρήγορο 5-0 σερί και πάλι με πρωταγωνιστή τον Σίντς, ρίχνοντας τη διαφορά στους 10 (50-60).

Την ίδια στιγμή τα 5 φάουλ σε τέσσερα λεπτά για τους Πειραιώτες δεν έδιναν το δικαίωμα να παίξουν την άμυνα που παίζουν στις περισσότερες αναμετρήσεις της διοργάνωσης φέτος, ενώ παράλληλα οι γηπεδούχοι έβρισκαν εύκολο σκορ από τις βολές.

Δύο τρίποντα από τον Παπανικολάου και ΜακΚίσικ θα δώσουν τεράστια, ψυχολογική κυρίως ανάσα, στον Ολυμπιακό με την διαφορά να πηγαίνει και πάλι στο +15 (53-68). Μπορεί η ευστοχία του πρώτου μέρους να μην είχε την ίδια συνέπεια, η άμυνα των Ερυθρολεύκων, όμως ηταν εκείνη που κρατούσε τη διαφορά σε αυτό το σημείο με τους Ιταλούς να βάζουν μόλις 12 πόντους, δείχνοντας ότι μπορουν να προσαρμοστούν σε όλες τις συνθήκες του αγώνα και το δεκάλεπτο να κλείνει στο +15 (57-72).

Το τελευταίο μέρος του αγώνα ξεκίνησε με τον Μεσίνα να έχει κοντή πεντάδα κάτι προς στιγμή θα μπερδέψει τους Πειραιώτες επιθετικά που θα πέσουν σε δύο συνεχόμενα λάθη, όμως η διαφορά με όπλο και πάλι την... άμυνα θα φτάσει στο +19 (58-77) κάτι που έκανε τους γηπεδούχους να καταλάβουν από νωρίς πως τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν.

Οι γηπεδούχοι θα κάνουν όμως ένα πολύ γρήγορο 5-0 και θα ρίξουν τη διαφορά στους 14 (63-77) περίπου πέντε λεπτά από το φινάλε. Η διαφορά θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, μιας και οι Ερυθρόλευκοι θα αρχίσουν να παίζουν και με τον χρόνο, ενώ με τρίποντο του Λαρεντζάκη θα φτάσει στο +18 (67-85) τελειώνοντας και τυπικά τον αγώνα, με το 72-93 να είναι το τελικό σκορ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share