Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μόνο εμβολιασμένοι στο Australian Open - "Τρώει πόρτα" ο Τσιτσιπάς;

Ο Έλληνας τενίστας είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες πως παραμένει ανεμβολίαστος

20 Νοεμβρίου 2021 20:15
Μόνο εμβολιασμένοι στο Australian Open -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκληρή στάση απέναντι στους μη εμβολιασμένους αθλητές υιοθέτησαν οι διοργανωτές του "Australian Open", καθώς ανακοίνωσαν ότι όσοι τενίστες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19, δε θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο διάσημο "Grand slam".

Η διοργάνωση θα γίνει από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου στην Μελβούρνη, μπροστά σε κοινό.

Συνεπώς, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νο1 τενίστα στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει δημοσίως εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι, όπως φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον Στέφανο Τσιτσιπά!

τσιτσιπασ-μελβουρνη

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωταθλητής (και Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη), είχε προκαλέσει αντιδράσεις με δήλωσή του τον περασμένο Αύγουστο (πως θα εμβολιαστεί για τον Covid μόνο αν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός), ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα είχε αναφέρει πως θα εμβολιαστεί "σίγουρα φέτος" (δηλαδή εντός του 2021), προκειμένου να έχει μια "κανονική ζωή". Παραμένει όμως άγνωστο εάν έχει εμβολιαστεί.

Ο διευθυντής του "Australian Open", Γκρεγκ Τάιλι, ήταν σαφής για την περίπτωση του Τζόκοβιτς: "Ο Νόβακ ξέρει ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί για να παίξει". Ο Τάιλι έσπευσε να προσθέσει πως "θα θέλαμε πολύ να τον έχουμε εδώ".

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος Τζόκοβιτς μπορεί να φτάσει στο ρεκόρ των 21 τίτλων σε grand slam, εάν αγωνιστεί και επικρατήσει.

τσιτσιπασ-εμβολιο

Μιλώντας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στους τελικούς του "ATP Tour" στο Τορίνο, ο Τζόκοβιτς δήλωσε με νόημα: "Η ελευθερία επιλογής είναι απαραίτητη για όλους... Είτε πρόκειται για εμβολιασμό είτε για οτιδήποτε άλλο στη ζωή, θα πρέπει να έχετε την ελευθερία να επιλέξετε, να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε στη συγκεκριμένη περίπτωση, τι θέλετε να βάλετε στο σώμα σας".

τσιτσιπασ-κορονοιοσ

Η Αυστραλία, μια χώρα με πληθυσμό άνω των 25 εκατ. κατοίκων, έχει καταγράψει περισσότερα από 195.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.933 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Σχεδόν το 85% των Αυστραλών ηλικίας 16 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχει επανέλθει σε σχεδόν φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής. Αντίθετα, χιλιάδες άνθρωποι, που είναι ενάντια στον εμβολιασμό, συγκεντρώθηκαν σήμερα (20/11) σε αρκετές πόλεις της Αυστραλίας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share