Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 76-69: Παραδομένος στη μοίρα του...

Ούτε με αυτούς...

16 Νοεμβρίου 2021 22:03
Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 76-69: Παραδομένος στη μοίρα του...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στην κατρακύλα του, χάνοντας και από την τελευταία Ζαλγκίρις με 76-69, με τους Λιθουανούς που δεν είχαν έως τώρα νίκη στη Euroleague να κάνουν... πάρτι πάνω από το πτώμα του και να σημειώνουν σεφτέ.

Ο Ντάριλ Μέικον τα έκανε πάλι όλα (21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), αλλά δίχως συμπαράσταση δεν αρκούσε μόνο ο ίδιος για να φύγει ο Παναθηναϊκός με το «διπλό» από το Κάουνας. Κακή ξανά η εικόνα της ομάδας του Πρίφτη στη μεγαλύτερη διάρκεια, έχασε από μία Ζαλγκίρις μέτρια μεν, αλλά αρκετή για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι σε αυτό το «τριφύλλι», που ηττήθηκε μετά και την Ούνικς.

Το ματς

Με αρχική πεντάδα τους Πέρι, Μέικον, Παπαπέτρου, Οκάρο και Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι στο Κάουνας ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος είδε ίσως για πρώτη φορά φέτος την ομάδα του να ξεκινάει καλά στα πρώτα λεπτά. Συγκεκριμένα ένα μπάσιμο του Μέικον, δύο βολές του ίδιου και μία φοβερή άμυνα του «Big Papa» σε τρίποντο του Ντράγκιτς, είχαν φέρει το πρώτο 0-4 στο ματς για το «τριφύλλι». Η Ζαλγκίρις είχε άμεσα απάντηση και με συνεχόμενους πόντους (σ.σ. 3 του Καλνιέτις, 4 του Κάβανο και 2 του Μπλάζεβιτς) πήρε στα χέρια της το προβάδισμα (9-4) και το παρθενικό +5 υπέρ της.

Οι «πράσινοι» συνήλθαν μετά από τάιμ άουτ του Πρίφτη και με προμετωπίδα την πολύ καλή τους άμυνα, «έτρεξαν» γρήγορα ένα σερί 5-0 για την ισοφάριση (9-9). Ωστόσο και πάλι οι Λιθουανοί αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +8! Το «τριφύλλι» είχε καλύτερη λειτουργία στην επίθεση, όμως τα τελειώματα των παικτών ήταν αρκετά άσχημα. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα εκτελούσε με 33% από το δίποντο!

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα όχι απλά δεν γίνονταν καλύτερα, αλλά χειροτέρευαν σταθερά! Γι' αυτό 4:16 πριν το ημίχρονο η Ζαλγκίρις είχε φτάσει στο σημείο να προηγείται με +14 (34-20). Για ακόμα ένα βράδυ, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτα καλά σε κανένα μέρος του παρκέ, κάτι φυσικά που δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτο μία ομάδα με μηδέν νίκες σε 9 παιχνίδια στην Euroleague! Παρά την εικόνα του στην περισσότερη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μίνι ξέσπασμα και με δίποντο του Κασελάκη και τρίποντο και φάουλ του φοβερού ξανά Μέικον, έριξε τη διαφορά στο -6 (34-28), διαφορά με την οποία οι δύο ομάδες πήγαν και στην ανάπαυλα (43-37).

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος να παίξει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας μάλιστα με το... καλημέρα κι ένα τρίποντο με τον Οκάρο Γουάιτ (46-40). Μπορεί όμως οι «πράσινοι» να ήταν κάπως καλύτεροι στην επίθεση, αλλά την ίδια στιγμή παρουσίαζαν πολύ μεγάλα κενά στην άμυνα. Είτε στο ανοιχτό γήπεδο, είτε σε σετ παιχνίδι των Λιθουανών.

Η ομάδα του Πρίφτη δεν έπειθε σε κανένα σημείο ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα, μη μπορώντας να φτάσει ποτέ μέχρι την τρίτη περίοδο τη διαφορά κάτω από τους 5 πόντους. Ακόμα και στο -8 (60-52) με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο, το «τριφύλλι» δεν φαινόταν να μπορεί το «διπλό» στη Zalgirio Arena.

Αυτό που δεν είχε κάνει σε όλο το ματς, δηλαδή το να ρίξει τη διαφορά στο καλάθι, το έκανε ο Παναθηναϊκός στην τέταρτη περίοδο. Ο Σαντ-Ρος δημιούργησε μαγικά στον αιφνιδιασμό και ο Παπαγιάννης κάρφωσε για το 60-57! Εκεί όμως παρενέβησαν οι τραγικοί διαιτητές, που με δύο απίστευτα σφυρίγματα επέτρεψαν στην Ζαλγκίρις να φτάσει ξανά σε ένα υπέρ της +8 (65-57)!

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-37, 60-52, 76-69.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share