Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Basket League: Καθάρισε στην επανάληψη τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός

Συνεχίζει αήττητος

14 Νοεμβρίου 2021 22:21
Basket League: Καθάρισε στην επανάληψη τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ δυσκόλεψε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο τον Ολυμπιακό, ωστόσο στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ρυθμούς σε άμυνα και επίθεση, φθάνοντας σε μία εύκολη νίκη με 86-68, που διατηρεί το αήττητό τους στη Stoiximan Basket League, πριν το ντέρμπι «αιωνίων».

Περίπου 48 ώρες μετά την ήττα από τη Ζενίτ στην μακρινή Αγία Πετρούπολη, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να δώσει ένα απαιτητικό ματς στο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες ξόδεψαν ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο βρήκαν ενέργεια και ρυθμό στο παιχνίδι τους και έφθασαν στο 6-0. Έξι παίκτες διψήφιοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία πήρε 14 επιθετικά ριμπάουντ, μοίρασε 25 ασίστ και έκλεψε 11 φορές τη μπάλα. Κορυφαίοι οι Μουσταφά Φολ (11π, 4ρ), Σακίλ ΜακΚίσικ (12π, 3ας), Σάσα Βεζένκοφ (12π, 3ρ, 4ας) και ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος σε 13:37 πέτυχε 12 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έπεσε ακόμη περισσότερο στην κατάταξη, έχοντας πλέον απολογισμό 1-5, κάτι που τον αδικεί, αφού έχει κάνει το ρεπό του και έχει βγάλει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα. Ο «δικέφαλος του βορρά» κατέβηκε στον Πειραιά για να παλέψει και τα κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο. Όχι όμως και στο δεύτερο, που έμοιαζε σα να έμεινε και λίγο από δυνάμεις, αφού μεσοβδόμαδα είχε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα της Νίμπουρκ. Ξεχώρισαν για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη οι Μάρβιν Τζόουνς (17π, 5ρ), Τζος Κάρτερ (14π) και Ζερμέιν Λοβ (10π).

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ πήγε έτοιμος στο Φάληρο για να κοντράρει τον Ολυμπιακό, που άνοιξε από νωρίς το ροτέισον και δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει ρυθμό. Καλάθι-καλάθι πήγαιναν στην αρχή οι δύο ομάδες, που προσπάθησαν να παίξουν κοντά στη ρακέτα, με την πρώτη περίοδο να εξελίσσεται σε μία μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Φαλ και Τζόουνς. Από το 10-7 του τρίτου λεπτού και μετά, οι Θεσσαλονικείς ανέλαβαν τον έλεγχο και κατάφεραν να διατηρούν σταθερά ένα μικρό προβάδισμα, φθάνοντας ακόμη και στο 15-19 δια χειρός Λοβ, 1:45 πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ακολουθήσαν ένα δίποντο του Βεζένκοφ και ένα τρίποντο του ΜακΚίσικ, που έβαλαν μπροστά τον Ολυμπιακό με 20-19, ωστόσο η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 20-21 με καλάθι του Τζόουνς στην εκπνοή.

Παρόμοιο το σκηνικό και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, παρά το γεγονός ότι στο παρκέ μπήκαν οι second unit των δύο ομάδων. Τρία εύστοχα σουτ του Ολυμπιακού στο πρώτο δίλεπτο, έναντι ενός του ΠΑΟΚ, έφεραν το 26-24. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και στο 14’ προσπέρασαν με 29-30. Ωστόσο ένα σερί 9-0 των Πειραιωτών τους βοήθησε να ξεφύγουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι, κάνοντας το 38-30, 3:53 πριν το ημίχρονο. Με τρίποντα του Γκρίφιν, του Καμπερίδη και βολές του τελευταίου, οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στους 38 πόντους, περίπου δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα. Ένα μακρινό σουτ του ΜακΚίσικ ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά για το πρώτο μέρος (41-38) και έστειλε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Πολλά πράγματα άλλαξαν μετά τη διακοπή, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στο παρκέ με αρκετά βελτιωμένο πρόσωπο και στις δύο άκρες του παρκέ. Η εξέλιξη της τρίτης περιόδου και το επιμέρους 25-14 των γηπεδούχων σε αυτά τα δέκα λεπτά έκριναν σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης. Αυτά που έκαναν τη διαφορά για τους «ερυθρόλευκους» ήταν η πίεση στην άμυνα και η ευστοχία στα μακρινά σουτ, τα οποία ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί. Ο Ολυμπιακός πήρε διψήφιο προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 26ο λεπτό, με το 54-44. Λίγο αργότερα ένα σερί 10-0 έφερε τους γηπεδούχους στο +17 (64-47), πριν η περίοδος ολοκληρωθεί στο 66-52.

Κι ενώ φαινόταν όλα να έχουν κριθεί, λίγο οι αλλαγές του Ολυμπιακού, λίγο η υπερβολική χαλάρωση λόγω της μεγάλης διαφοράς έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του ΠΑΟΚ στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, έφεραν τη διαφορά στους δέκα (66-56), αλλά οι γηπεδούχοι την έστειλαν γρήγορα στο +15 υπέρ τους (71-56). Ακολούθησαν επτά συνεχόμενοι πόντοι των φιλοξενούμενων, που μείωσαν σε 71-63 στο 36' και ανάγκασαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ. Λίγο μετά ο Κάρτερ με τρίποντο έφερε την ομάδα του στο -7 (73-66), ωστόσο ο «δικέφαλος» δεν μπόρεσε να φθάσει στο ολικό comeback και ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 41-38, 66-52, 86-68

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share