Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: «Πάγωσε» ο Ολυμπιακός στην Αγία Πετρούπολη - Έχασε 84-78 από τη Ζενίτ

Η κακή άμυνα και η αστοχία κόστισαν στον Ολυμπιακό

12 Νοεμβρίου 2021 21:06
Euroleague: «Πάγωσε» ο Ολυμπιακός στην Αγία Πετρούπολη - Έχασε 84-78 από τη Ζενίτ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euroleague: Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε ούτε στην τρίτη δοκιμασία του στην Euroleague μακριά από το ΣΕΦ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ηττήθηκε από τη Ζενίτ με 84-78 στη Ρωσία για την ένατη αγωνιστική της διοργάνωσης κι υποχώρησε στο 6-3. Επίσης, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 3η σερί του ήττα και την 7η συνολικά τη σεζόν καθώς η Ούνικς Καζάν πέρασε από το ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 74-72.

Το ματς:

Ο αγώνας στην Αγία Πετρούπολη ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό νευρικό και άστοχο επιθετικό, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους Ρώσους να προηγηθούν πολύ γρήγορα με 7-2. Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν υπομονή στην επίθεσή τους, πράγμα που έδινε τον ρυθμό που ζητούσαν οι γηπεδούχοι, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα δει τον Ουόκαπ να δίνει λύσεις και με 10 δικούς του πόντους αρχικά θα μειώσει στο 10-9, ενώ ο Αμερικάνος με τρίποντο θα κάνει το 12-12.

Από την άλλη οι Ρώσοι είχαν τον Φράνκαπ σε πολύ καλή κατάσταση και με 5 δικούς του πόντους η Ζενίτ θα ξεφύγει και πάλι με +8 (20-12). Η αρχική αστοχία των Πειραιωτών θα αλλάξει άμεσα και με δύο τρίποντα από Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, αλλά και ένα καλάθι και φάουλ του Ουόκαπ θα τρέξουν ένα σερί 8-0 και θα ισοφαρίσουν σε 20-20, με τους Ρώσους να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 25-22.

Το πρόβλημα των Ερυθρόλευκων είχε μετατεθεί στην άμυνα, με 25 πόντους παθητικό σε ένα δεκάλεπτο, ενώ οι γηπεδούχοι θα φύγουν και πάλι στο σκορ με +7 (29-22) λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, τρέχοντας με τη σειρά τους ένα δικό τους σερί 7-0.

Η είσοδος των Λαρεντζάκη και Πρίντεζη θα σφίξουν αρχικά την άμυνα των Πειραιωτών που θα τρέξουν ένα δικό τους 5-0, μειώνοντας τη διαφορά στο -3 (35-32) με καλάθι και φάουλ από τον Χασάν Μάρτιν.

Κάπου εκεί όμως και πάλι θα έρθει η αντίδραση των Ρώσων που με πέντε σερί πόντους θα φέρουν τη διαφορά στο +9 (43-34) για πρώτη φορά στον αγώνα. Σλούκας και Φαλ, όμως θα μπορέσουν να μαζέψουν τη διαφορά με τους Ερυθρόλευκους να μειώνουν στο 43-39, μέσα σε ενάμισι λεπτό.

Ο Φράνκαμπ, όμως θα είναι εντυπωσιακός και θα ανεβάζει και πάλι το σκορ στο (47-39), για να κλείσει το ημίχρονο με τη Ζενίτ να προηγείται με έξι πόντους (49-43).

«Πάγωσε» ο Ολυμπιακός στην Αγία Πετρούπολη κοντρα στη Ζενίτ για την Euroleague

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα μπουν στο δεύτερο μέρος δείχνοντας να… θυμούνται την άμυνα που όλοι είχαν θαυμάσει στη διοργάνωση οχτώ αγωνιστικές τώρα, κάνοντας από νωρίς δυσκολότερη ζωή στους Ρώσους που για παραπάνω από τρία λεπτά είχαν μείνει χωρίς καλάθι.

Αν μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι είχαν και καλύτερα ποσοστά στην επίθεση θα είχαν μπορέσει να περάσουν και μπροστά στο σκορ. Η διαφορά είναι παγιωμένη ανάμεσα στους 4 και 6 πόντους, ενώ οι παίκτες των φιλοξενούμενων δεν μπορούσαν να επωφεληθούν τα 5 λάθη των Ρώσων σε έξι λεπτά αγώνα στο δεκάλεπτο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φύγουν με +7 με τρίποντο του Πονίτκα, όμως η απάντηση από τον Ντόρσεϊ, αλλά μια βολή του Παπανικολάου και δύο πόντοι του Φαλ θα φέρουν τον αγώνα στον πόντο (58-57) που θα είναι και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα θα ξεκινήσει με τους παίκτες του Πασκουάλ να κάνουν ένα σερί 8-0, με τον Μπάρον να πετυχαίνει τους πέντε από αυτούς, κάτι που τους έκανε να πάρουν και πάλι διαφορά έξι πόντων (65-59).

Οι Πειραιώτες έδειχναν και πάλι να αφήνουν την καλή άμυνα του περασμένου δεκαλέπτου, με τον Ουόκαπ, πάλι με τρίποντο, να ρίχνει τη διαφορά στο -5 (67-62). Το κακό για τους Πειραιώτες ήταν το γεγονός πως ο Λόιντ είχε... συνδεθεί με το καλάθι με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να ξεφύγουν με +8 (74-66).

Ένα τρίποντο του Σλούκα θα φέρει τη διαφορά στο -5 (76-71), όμως και πάλι η άμυνα του Ολυμπιακού θα έχει πολλά θέματα με αποτέλεσμα, μετά από λάθος η Ζενίτ να κάνει το σκορ 80-71, για να φτάσουμε στο τελικό 84-78.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 49-43, 58-57, 84-78.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share