Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Περιστέρι - Ολυμπιακός 67-93: Άνετη νίκη για τους ερυθρόλευκους

«Καθάρισε» από το πρώτο δεκάλεπτο

7 Νοεμβρίου 2021 21:57
Περιστέρι - Ολυμπιακός 67-93: Άνετη νίκη για τους ερυθρόλευκους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το παιχνίδι με το Περιστέρι με απόλυτη σοβαρότητα και το "καθάρισε" από το πρώτο δεκάλεπτο, φτάνοντας στη νίκη με χαρακτηριστική άνεση (93-67).

Ο Ολυμπιακός πήγε στο "Ανδρέας Παπανδρέου" για τον αγώνα με το Περιστέρι δίχως τον Μουσταφά Φαλ στη σύνθεσή του. Ο Χασάν Μάρτιν και ο Λιβιό Ζαν Σαρλ έκαναν όμως εξαιρετική δουλειά και βοήθησαν τους ερυθρόλευκους να πάρουν μια εύκολη νίκη (93-67) στην 6η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Το παιχνίδι τελείωσε επί της ουσίας πριν καν αρχίσει, αφού το προβάδισμα των φιλοξενούμενων έφτασε στο +16 (7-23) μόλις στο 9ο λεπτό, για να απλουστευθούν οι διαδικασίες από εκεί κι έπειτα.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά έως ότου βρει ρυθμό. Μόλις τα κατάφερε όμως, πάτησε το γκάζι με τέτοιο τρόπο που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Περιστέρι. Το ερυθρόλευκο προβάδισμα έφτασε γρήγορα στο +16 (7-23 στο 9'), με τους γηπεδούχους να έχουν 4/15 σουτ και 3 λάθη στην πρώτη περίοδο.

Παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα που έκανε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, η ουσία δεν άλλαξε για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έπαιρνε πολλά από πολλούς, εκμεταλλεύτηκε τα εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα (12/18) και την υπεροχή στα ριμπάουντ (+8 στο ημίχρονο) και κάπως έτσι διατήρησε το προβάδισμά του σε επίπεδα που δεν έδιναν το δικαίωμα της αμφισβήτησης από την απέναντι πλευρά.

Το +20 (29-49) του 23ου λεπτού απλά επιβεβαίωνε όλα τα παραπάνω, με τον αγώνα να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα από πολύ νωρίς. Κάτι που έδωσε το δικαίωμα στον Γιώργο Μπαρτζώκα να ανακατέψει την τράπουλα και να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, βλέποντας παράλληλα τον Χασάν Μάρτιν να ανταποκρίνεται στον ρόλο του και να βοηθάει τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη, την πέμπτη σε ισάριθμους αγώνες για τους ερυθρόλευκους.

Από την άλλη, το Περιστέρι έμεινε χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα (δύο νίκες, τρεις ήττες).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share