Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: Πήρε το διπλό ο Δικέφαλος

Μεγάλος νικητής ο ΠΑΟΚ

7 Νοεμβρίου 2021 21:50
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3: Πήρε το διπλό ο Δικέφαλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε συναρπαστικό ματς με πολλές ευκαιρίες από τους δύο αντιπάλους, ο ΠΑΟΚ κατέστη η πρώτη ομάδα που νικά εφέτος στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό (3-1), χάρη σε πέναλτι του Κούρτιτς στο 85' που καταλογίστηκε μέσω VAR και εκπληκτικό φάουλ του Σλοβένου στο 97'

Ηταν μία χρυσή νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, σ’ ένα ντέρμπι με άγρια ομορφιά που κρίθηκε από ένα πέναλτι που καταλογίστηκε μέσω VAR στο 81’ και μετέτρεψε σε γκολ στο 85’ ο Κούρτιτς (1-2) και ένα εκπληκτικό απευθείας φάουλ του ίδιου παίκτη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (1-3). Το αποτέλεσμα αυτό άφησε τους πράσινους εκτός εξάδας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς πολύ αποφασιστικά, πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ και προσπάθησε να ανοίξει το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, δίχως ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια υποσχόμενη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη που χρειάστηκε απλώς να μπλοκάρει ένα σουτ του Παλάσιος στο 6’.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιθέτως ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο ένα λάθος του Βιτάλ στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Χάρη στην ικανότητα του Ζίβκοβιτς να διεισδύει με τη μπάλα, ο Σέρβος εξτρέμ έκανε κούρσα 45 μέτρων και έβγαλε σέντρα λουκούμι από αριστερά στον Ακπομ που από την μικρή περιοχή δεν αστόχησε και έφερε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ (0-1) στο 13’.

Από το σημείο εκείνο ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, ο ενθουσιασμός και η πίεση του Παναθηναϊκού κόπασαν και οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 27’ με τον Βέλεθ να αποκρούει δύο φορές, με το πόδι και τον ώμο, ισάριθμα σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή από πάσα του Τέιλορ.

Το τριφύλλι αντέδρασε ξανά μετά το ημίωρο, έχοντας στο 32’ πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από σέντρα ακριβείας του Χουάνκαρ και άστοχη κεφαλιά του Παλάσιος από το ύψος του πέναλτι.

Επτά λεπτά αργότερα ο Χουάνκαρ πήρε τη μπουκιά απ’ το στόμα του Ακπομ κόβοντας τον πριν εκτελέσει τον Μπρινιόλι σε κατάσταση τετ α τετ, αλλά στο 42’ ο Ισπανός αριστερός μπακ δεν μπόρεσε να σουτάρει σωστά μπροστά από τον Πασχαλάκη που έδιωξε σε κόρνερ μετά από συνεργασία του με τον Βιτάλ. 


Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο σκορ, παρά την ισορροπία στη στατιστική (4-5 τελικές, 55%-45% κατοχή).

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 59’ με ξερό σουτ του Μαουρίσιο από στρώσιμο του Καρλίτος, ενόσω ο Βραζιλιάνος είχε μπει ως αλλαγή από τον Γιοβάνοβιτς ένα λεπτό νωρίτερα (1-1)!

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο 63’ με τη σέντρα του Ροντρίγκο και την κεφαλιά του Ακπομ που πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι του Μπρινιόλι, οι πράσινοι απάντησαν με την κεφαλιά του Μαουρίσιο δέκα λεπτά αργότερα, ενώ ο Ιταλός τερματοφύλακας είπε «όχι» σε τετ α τετ με τον Ακπομ (78’) και σε σουτ του Ζίβκοβιτς.

Στο 81’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, με τον Ισπανό διαιτητή να το καταλογίζει, αφού είδε τη φάση στο VAR, για μαρκάρισμα του Βιγιαφάνιες στον Μιχαηλίδη.

Ο Κούρτιτς το εκτέλεσε εύστοχα στο 85’ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το 1-2 και στο 97’ ο ίδιος παίκτης με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share