Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Φρένο στη Ριζούπολη για την ΑΕΚ (video)

Σοκ για την Ένωση!

6 Νοεμβρίου 2021 21:33
Super League: Φρένο στη Ριζούπολη για την ΑΕΚ (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι, η ΑΕΚ γκέλαρε τελικά στην Ριζούπολη απέναντι στον ψυχωμένο Απόλλωνα (2-2), καταγράφοντας την πρώτη απώλεια βαθμών επί ημερών Γιαννίκη.
Καρέ αλλαγών από Γιαννίκη

Με τέσσερις αλλαγές εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στον Άρη παρατάχθηκε στη Ριζούπολη η ΑΕΚ. Ο Τζαβέλλας έπαιξε αντί του τιμωρημένου Μήτογλου. Στα αμυντικά χαφ προτιμήθηκε ο Λε Ταλέκ αντί του Σιμάνσκι. Στην πτέρυγα αγωνίστηκε ο Λιβάι Γκαρσία αντί του μέτριου με τους «κίτρινους» Τάνκοβιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Αραούχο αντί του Ανσαριφάρντ που έπαιξε με Βόλο και Άρη.

Όσο για τον Απόλλωνα παρατάχθηκε με 4-2-3-1 με τους Κότσαρη κάτω από τα δολάρια. Οι Μπαξεβανιδης, Ντομίνγκες, Άλβες, Τουτουαρίμα ήταν στην τετράδα της άμυνας, οι Φατιον, Κάστρο τα δύο αμυντικά χαφ με τους Τσιλούλη, Μαρτίνες, Παμλίδη να κινούνται πίσω από τον φορ, Ιωαννίδη.

Προβάδισμα η ΑΕΚ με Λιβάι, ένα κάρο κόρνερ και αρκετές ευκαιρίες

Με διάθεση για πρέσινγκ ψηλά μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Με το που έχαναν την μπάλα οι «κιτρινόμαυροι» στο αντίπαλο μισό, πίεζαν για να την ανακτήσουν ξανά και το κατάφερναν σε πολύ καλό ποσοστό. Στο 6' η Ένωση είχε την πρώτη καλή στιγμή με το ανάποδο ψαλίδι του Αραούχο να αποκρούεται από τον γκολκίπερ του Απόλλωνα και η φάση αυτή ήταν προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε για περίπου 40 λεπτά.

Σχεδόν για 40 λεπτά η ΑΕΚ είχε εγκατασταθεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή με την «ελαφρά ταξιαρχία» να μην μπορεί να αλλάξει δεύτερη μπαλιά.

Μόλις στο 12' η ΑΕΚ είχε κερδίσει 4 κόρνερ και στο τελευταίο κατάφερε να προηγηθεί. Ο Μάνταλος το εκτέλεσε, ο Λιβάι Γκαρσία με εξαιρετικ άλμα, όπως στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Σκόραρε ξανά σε ένα γήπεδο που του... πάει, αφού να θυμίσουμε πως πέρσι είχε σκοράρει με εντυπωσιακή εκτέλεση κόρνερ.

Στο 16' ο Απόλλων σε μία από τις λίγες εξόδους τους από το μισό γήπεδο, βρήκε γκολ από τον Ιωαννίδη με τον Πορτογάλο ρέφερι Ζοάο Πινέϊρο, ωστόσο, να καταλογίζει νωρίτερα επιθετικό φάουλ υπέρ του Στάνκοβιτς από τον Φατιόν και να το ακυρώνει.

Παρά το 1-0 η ΑΕΚ συνέχισε να επιτίθεται και να ψάχνει ένα γρήγορο 2ο γκολ και είχε δύο φάσεις με τους Τσούμπερ (19'), Λε Ταλέκ (21') και Αραούχο (23'). Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ είχε οκτώ κόρνερ στο 25' της αναμέτρησης, ενδεικτικό της επιθετικότητας της.

Στο 28' η Ένωση έφτιαξε νέα καλή στιγμή. Ο Τσούμπερ σέρβιρε στον Αραούχο, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό, με τον Κότσαρη να νικά τον Αργεντινό στράικερ. Στο 34' ήταν η σειρά του Τσούμπερ με ωραία ντρίμπλα στον Άλβες και σουτ να απειλεί για το 2-0 με την ΑΕΚ να συνεχίζει στο ίδιο επιθετικό τέμπο.

Ισοφάριση κόντρα στη ροή ο Απόλλων

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ματς, ήρθε στο 41' το 1-1 κόντρα στη ροή του ματς.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» σε μία από τις ελάχιστες φορές που βγήκε από το... καβούκι της, έφθασε στο 1-1 με κεφαλιά του Ιωαννίδη που νίκησε στον αέρα τον Τζαβέλλα και εκμεταλλεύτηκε τη γλυκιά σέντρα του Μαρτίνες.

Ανατροπή ο Απόλλων

Στο 56' ήταν η πρώτη καλή στιγμή του β' ημιχρόνου για την ΑΕΚ με την κεφαλιά του Σιμόες να βρίσκει ελάχιστα το δοκάρι και να περνά έξω με το 1-1 να παραμένει. Ήταν εμφανές πως τα πρώτα δέκα λεπτά του β' ημιχρόνου δεν είχαν καμία σχέση με την εικόνα του α' ημιχρόνου. Ο Απόλλων προσπαθούσε να ελέγξει τον ρυθμό και να κυκλοφορήσει όσο εφικτό ήταν την μπάλα.

Και στο 62' ο Απόλλων έκανε την ολική ανατροπή εκμεταλλευόμενος και τις χαμηλές στροφές των «κιτρινόμαυρων». Ο Τσιλούλης βγήκε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς, ο οποίος τον κέρδισε, ωστόσο ο Παμλίδης ερχόμενος ως τρέιλερ, πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο 66' ο Αργύρης Γιαννίκης ρίσκαρε. Πέρασε εκτός τον Λε Ταλέκ, έβαλε τον Ανσαριφάρντ με στόχο να αλλάξει το ρου της αναμέτρησης. Το 2-1, όμως, παρέμενε. Στο 74' πέρασε τους Άμραμπατ και Χατζισαφί αντί των Λιβάι και Μοχαμαντί με τον Μαροκινό στο 80' να δικαιώνει τον προπονητή του. Συστημένη σέντρα στον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 2-2 για την Ένωση που επέστρεφε στο ματς.

Με 10 λεπτά να απομένουν συν τις όποιες καθυστερήσεις το ματς ήταν λογικό και αναμενόμενο να εξελιχθεί σε θρίλερ. Η ΑΕΚ έψαχνε το 3ο γκολ με στατικές κυρίως φάσεις, όπως στο φάουλ του 90+2' με τον Κότσαρη να ίπταται διώχνοντας στο «παραθυράκι» το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Τζαβέλλα.

Το 3ο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Το 2-2 παρέμεινε με την ΑΕΚ να πετά δύο βαθμούς στη Ριζούπολη μόλις μία αγωνιστική πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share