Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Τριάρα Ευρώπης για τον ΠΑΣ

Πάτησε τον Παναιτωλικό στα Γιάννενα

6 Νοεμβρίου 2021 19:21
Super League: Τριάρα Ευρώπης για τον ΠΑΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιβλητική νίκη (3-0) του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναιτωλικού και 5η θέση! Οι Εραμούσπε (33'), Περέα (37') και Κάργας (58') τα γκολ. Δικαιολογημένα παράπονα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το αγαπημένο του 4-4-2 και χωρίς εκπλήξεις. Ο Λοντίγκιν ήταν στην εστία. Οι Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε και Πίρσμαν αποτελούσαν, από δεξιά προς τα αριστερά, την τετράδα της άμυνας και την αντίστοιχη της μεσαίας γραμμής οι Σνάιντερ, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ και Γκαρντάβσκι, με τους Μιλιντσεάνου και Περέα να συνθέτουν το δίδυμο των επιθετικών.

Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα απουσιών (Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Ντίας, Βργκοτς, Βαρόνε και Λιάβας) χρησιμοποίησε ένα 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μελίσσας. Ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Αποστολάκης, ως αριστερό ο Χουχούμης, ενώ οι Μπακαδήμας, Μαλής και Κορνέλιους ήταν η τριάδα στα στόπερ. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Τσιγγάρας και Φλόρες, δεξιά τους ήταν ο Λούι, αριστερά τους ο Ντουάρτε και ως μοναδικός προωθημένος άρχισε ο Βέργος.

Super League: Τριάρα Ευρώπης για τον ΠΑΣ

Το ματς:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες αλλά και καταστάσεις που δεν αντικατοπτρίζονταν στη στατιστική κατηγορία των τελικών. Καλύτερη όλων στο ξεκίνημα, το σουτ που δεν έπιασε καλά ο Γκαρντάβσκι από τη γωνία της μικρής περιοχής στο 14'.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι Γιαννιώτες κέρδισαν πέναλτι, μια απόφαση τουλάχιστον τραβηγμένη. Ο Μαλής στη διεκδίκησή του με τον Περέα εντός της περιοχής του Παναιτωλικού, βρήκε με το χέρι το πρόσωπο του φορ του ΠΑΣ. Ο κ. Τζήλος πήγε να εξετάσει τη φάση στο VAR, καταλογίζοντας παράβαση. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε στο 33' ο Εραμούσπε, ο οποίος με δυνατή εκτέλεση στην πάνω δεξιά γωνία άνοιξε το σκορ (1-0) για την ομάδα του, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο φετινό του τέρμα από τη άσπρη βούλα (μετά από εκείνο κόντρα στον Ολυμπιακό).

Μόλις τέσσερα λεπτά (37') αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ -για πρώτη φορά σε φετινό τους παιχνίδι- με τον Περέα. Ο Μιλιντσεάνου έκανε την κίνηση από τα αριστερά, γύρισε προς τη μικρή περιοχή, όπου ο Κολομβιανός φορ με δύσκολο πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το 2-0.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Αναστασίου άλλαξε το σύστημα του Παναιτωλικού σε 5-3-2 με δίδυμο φορ τους Βέργο και Καρέλη (μπήκε στη θέση του Λούι). Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο στις ευκαιρίες, απειλώντας με τους Περέα (47') και Σάλιακα (51').

Ο Παναιτωλικός δημιούργησε τη μεγαλύτερή του στιγμή στο παιχνίδι στο 57', όταν ο Βέργος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ, με τον Λοντίγκιν να προβαίνει σε εξαιρετική απόκρουση. Κι αφού η ομάδα του Αγρινίου δεν κατάφερε να μειώσει, το πλήρωσε στην επόμενη φάση. Στο 58' ο Γκαρντάβσκι εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Κάργα να πηδάει πιο ψηλά από όλους στην «καρδιά» της περιοχής, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Εν συνεχεία υπήρξαν αλλαγές, μεταξύ άλλων εκείνη του Σάλιακα αναγκαστική. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να δείξει μια αντίδραση, ωστόσο μόνο ο ΠΑΣ απειλούσε. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν ανοικτούς χώρους για κόντρα, όμως ο Μελίσσας είχε απαντήσεις στις κούρσες του. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας, καθώς εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια! Αρχικά, με το διαγώνιο σουτ του Καρέλη στο 85' κι εν συνεχεία στο 88' με τη μακρινή σουτάρα του Βέργου. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν - Σάλιακας (68' Τριάδης), Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν - Σνάιντερ (69' Μορέιρα), Καραχάλιος (85' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (62' Οικονομόπουλος) - Μιλιντσεάνου (84' Μίνα), Περέα.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Σούλης, Παντελάκης, Λώλης, Σιόντης.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας - Αποστολάκης, Μπακαδήμας, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (52' Μπελεβώνης Στ.) - Λούι (46' Καρέλης), Τσιγγάρας, Φλόρες, Ντουάρτε - Βέργος.

Στον πάγκο για τους αναπληρωματικούς έμειναν: Ροντρίγκεζ, Αντούνες, Μπελεβώνης Χρ., Περέιρα, Φυτόπουλος, Μόρσεϊ, Σκιαδάς.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
Α' Βοηθός: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθήνας)
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share