Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basketball Champions League: Ήττα με κάτω τα χέρια για ΑΕΚ στη Ρίγα

Απομακρύνεται η πρόκριση

3 Νοεμβρίου 2021 21:07
Basketball Champions League: Ήττα με κάτω τα χέρια για ΑΕΚ στη Ρίγα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ έχασε και στο τρίτο της ματς στο Basketball Champions League, με 92-76 από τη Ρίγα στη Λετονία. Έτσι είναι ουραγός στον τέταρτο όμιλο και αν τερματίσει εκεί θα αποκλειστεί πρόωρα από τη διοργάνωση, μένοντας εκτός κι από τα play in που θα δώσουν οι δεύτεροι και τρίτοι των ομίλων για την πρόκριση στους «16». Παράλληλα, να υπενθυμίζουμε ότι είχε χάσει και από την Τρεβίζο!

Τραγική η ομάδα του Στέφανου Δέδα στα πρώτα 13 λεπτά, βρέθηκε να χάνει με 39-22. Βελτιώθηκε κάπως και πλησίασε στους έξι στο τρίτο δεκάλεπτο (52-46), αλλά με την άμυνα να… μπάζει από παντού όχι απλώς δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή, αλλά έχασε και με διαφορά. Πλέον ο αγώνας της 15ης Νοεμβρίου με τους Λετονούς στα Λιόσια έχει χαρακτήρα «τελικού».

Διασώθηκε ο Νίκος Παππάς με 22 πόντους, πάλεψε και ο Ίαν Χάμερ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ. Τζέιλεν Ράιλι με 25 και Ρον Κάρι με 19 πόντους ξεχώρισαν από τη Ρίγα που πήρε την πρώτη της νίκη.

Το ματς

Οι Κολόμ, Φλιώνης, Ανγκόλα, Χάμερ και Γκρίφιν άρχισαν το ματς για την ΑΕΚ, με τη Ρίγα να «χτυπά» εξ αρχής στην αδυναμία της κοντά στο καλάθι. Τα σερί τρίποντα του Ράιλι, πάντως, ήταν αυτά που έφεραν τους γηπεδούχους στο +8 (12-5, 15-8) αναγκάζοντας τον Στέφανο Δέδα να πάρει νωρίς τάιμ άουτ. Αυτό δεν άλλαξε την εικόνα της «Ένωσης» που δεχόμενη συνολικά πέντε σερί τρίποντα βρέθηκε να κυνηγά διψήφιες διαφορές (25-11).

Ο Παππάς πρόσφερε κάποιες λύσεις στην επίθεση ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά με την άμυνα να «αιμορραγεί» και τους γηπεδούχους να βομβαρδίζουν (7/10 τρίποντα), η απόσταση μεγάλωσε στο 39-22 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Δύο σερί σουτ του Κολόμ επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να μειώσουν (39-27), ενώ με το τρίποντο του Πετρόπουλου η διαφορά έπεσε στους εννιά (41-32), δυόμισι λεπτά πριν το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε 46-34.

 Ήττα της ΑΕΚ στη Ρίγα στο Basketball Champions League

Τα τρίποντα από Κολόμ και Γκρίφιν οδήγησαν την ΑΕΚ στο -6 (46-40) στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου. Η Ρίγα αντιστάθηκε με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και τον… Ράιλι (57-46), ενώ με δύο απίθανα τρίποντα από Άτε και Χάμοντς αποσπάστηκε ξανά (65-51). Η «Ένωση» έβρισκε σκορ, κυρίως από μακρινά σουτ, αλλά η αμυντική πληγή είχε ανοίξει ξανά και το δεκάλεπτο έκλεισε με τους Λετονούς στο 68-56.

Αντί για μια τελική προσπάθεια αντεπίθεσης στην τελευταία περίοδο, οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν εικόνα διάλυσης και είδαν τη Ρίγα να ξεφεύγει με 82-64 και να τελειώνει το ματς αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για να τερματίσει πάνω από την ΑΕΚ.

Δεκάλεπτα: 27-15, 46-34, 68-56, 92-76

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share