Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Δε «λύγισαν» οι Πειραιώτες

Τα κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι

30 Οκτωβρίου 2021 21:10
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Δε «λύγισαν» οι Πειραιώτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για 55 λεπτά ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο για την 8η αγωνιστική της Super League, ωστόσο το δίδυμο Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί που μπήκε σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο καθάρισε για πολλοστή φορά στην εποχή Μαρτίνς.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν έστω και δύσκολα τη νίκη με 2-1 με τα γκολ των Τικίνιο (13') και Ελ Αραμπί (70' πεν.), ενώ ο Βέργος ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει νωρίς (19') με ένα έξοχο γκολ. Με το «τρίποντο» αυτό, οι πρωταθλητές παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, αήττητοι στο πρωτάθλημα, με το απόλυτο (4/4) εκτός έδρας και πλέον πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στον «τελικό» κόντρα στην Άιντραχτ την προσεχή Πέμπτη στο Καραϊσκάκη.

Ο αγώνας

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με κατοχή και κυκλοφορία μπάλας, έχοντας από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Βέβαια, η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» ήταν φλύαρη, αφού ελάχιστη ένταση είχαν στο παιχνίδι τους, με τον Μαρτίνς να φωνάζει από νωρίς για καλύτερο ρυθμό και πιο σβέλτες, πιο αποτελεσματικές κινήσεις γενικότερα. Η ομάδα του τελικά βρήκε το γρήγορο γκολ μετά από στημένη φάση και την κεφαλιά του Τικίνιο σε κόρνερ του Ρόνι Λόπες στο 13'. Ωστόσο, το προβάδισμα αυτό το κράτησε για λίγο. Και ο Παναιτωλικός που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε κάνει τίποτα από τη μέση και μπροστά, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στην πρώτη του φάση και την αντεπίθεση του 19ου λεπτού, όταν ο Βέργος «χόρεψε» τον Σωκράτη και με πλασέ νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-1.

Παρά τα δύο γρήγορα γκολ, η γενικότερη εικόνα και το τέμπο του αγώνα ελάχιστα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια χωρίς όμως να έχει δημιουργία, χωρίς κίνηση στον χώρο και μοιραία χωρίς να δοκιμάζει και τελικές πάσες, έστω και δύσκολες. Έτσι, απέναντι σε έναν καλά και μαζικά κλεισμένο στην άμυνά του Παναιτωλικό, η ομάδα του Μαρτίνς πάτησε πολύ λίγες φορές την αντίπαλη περιοχή και γενικά απείλησε ελάχιστα σε κανονική ροή παιχνιδιού. Ήταν εμφανές πως θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά οι Πειραιώτες ενόψει του δεύτερου μέρους. Πρωτίστως στην ένταση και τον ρυθμό αυτών που αγωνιζόντουσαν και έπειτα ίσως και στην τακτική. Η ομάδα του Αναστασίου πάλι είχε κάνει σχεδόν τα πάντα άψογα. Απειλήθηκε ελάχιστα, βρήκε γκολ με τον τρόπο που είχε προγραμματίσει να απειλεί -στην κόντρα- και συνολικά διαχειρίστηκε σωστά το τακτικό κομμάτι, κλείνοντας καλά και τα επιθετικά ατού του αντιπάλου, γεμίζοντας τον άξονα με παίκτες.

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, μέχρι το σημείο που ο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει τριπλή αλλαγή, να ρίξει στο ματς Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και να παίξει πια με ένα καθαρό 4-4-2. Αυτό έδειξε να λειτουργεί πολύ καλύτερα επιθετικά, με τον Γάλλο να δίνει ενέργεια και σωστές πάσες και τον Μαροκινό την κίνηση που έλλειπε. Από τα επόμενα κιόλας λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Μελίσσα και πλέον τα έπαιζαν όλα για όλα, πιέζοντας ασφυκτικά για το 1-2. Γρήγορα άρχισαν να βρίσκουν και φάσεις, με τον Μελίσσα να σώζει τις κεφαλιές από Ελ Αραμπί και Μασούρα και το σουτ του δεύτερου λίγο μετά να κοντράρει και να περνάει ελάχιστα έξω. Τελικά, στο 66' ο Βαλμπουενά ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι από τον Μελίσσα σε μια κακή έξοδο του γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Ο Ελ Αραμπί το εκτέλεσε εύστοχα και έτσι ήρθε το νέο προβάδισμα των Πειραιωτών. Από το σημείο αυτό και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ελέγξουν το ματς, να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ και τελικά να φτάσουν στην πολύτιμη νίκη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share