Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Superleague: Άρης – Παναιτωλικός 5-1: Μπαλάρα από τον… Άρη

Mε πρωταγωνιστές τους Καμαρά και Μπερτόλιο

24 Οκτωβρίου 2021 18:24
Superleague: Άρης – Παναιτωλικός 5-1: Μπαλάρα από τον… Άρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας καταιγιστικός Άρης συνέτριψε με 5-1 τον Παναιτωλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης, έδειξε να αφήνει πίσω του την αγωνιστική «κοιλιά» και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο εχθές, ο Ιωνικός πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου με 2-0.

Με ηγέτη έναν καταπληκτικό Καμαρά, που σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε δυο ασίστ και άξιο συμπαραστάτη του τον Μπερτόλιο, η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν καταπληκτική, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν και σημείωσε τέσσερα γκολ, τα τρία εκ των οποίων μέσα σε ένα δεκάλεπτο (34΄, 37΄και 43΄). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι σημείωσαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι όσα γκολ είχαν σημειώσει σε όλα μαζί τα προηγούμενα του πρωταθλήματος.

Ο Παναιτωλικός, που είχε πολύ δύσκολο έργο με τις πολλές απουσίες που είχε, είχε την ατυχία να …πέσει και στον καλύτερο Άρη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μετά τον τραυματισμό του Βαρόνε, μάλιστα, στο 22ο λεπτό, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου «κατέρρευσε» αγωνιστικά. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης υπέδειξε τέσσερα πέναλτι στο σημερινό παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης, τρία υπέρ του Άρη και ένα για τον Παναιτωλικό.

Στον πάγκο ο Σάσα

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τον Σάσα, που επέτρεψε στην αποστολή μετά την τιμωρία του για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο είχε υποπέσει , ενώ νέο πρόσωπο στα χαφ ήταν ο Εντιαγέ που ξεκίνησε δίπλα στον Τζέγκο. Ακόμα, ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε τον Ματέο Γκαρσία από τον Μανσίνι , με τον Αργεντινό, πάντως, να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Γιάννης Αναστασίου ,ο οποίος αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα απουσιών- ανάμεσα στις οποίες οι Χουχούμης, Ντίας, Μπαρμπόσα και Μεντόσα-,παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τους Ντουάρτε, Μόρσεϊ και Βέργο στην επίθεση.

Δυνατό ξεκίνημα ο Άρης

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ανάπτυξη των γηπεδούχων ήταν κυρίως από την δεξιά πλευρά, με τον Σούντγκρεν να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Παναιτωλικού. Με πιο χαρακτηριστική αυτή στο 5΄όταν μετά από πάσα του Σουηδού, ο Γκάμα μπήκε στη μεγάλη περιοχή σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, όμως, ο Μελίσσας απέκρουσε σε κόρνερ. Οι κιτρινόμαυροι ήταν «ευάλωτοι» στην άμυνα και δέχτηκαν δύο φάσεις με ισάριθμα σουτ των Μόρσεϊ και Τσιγγάρα στο 13΄και στο 15΄, αντίστοιχα.

Μείωσε με πέναλτι ο Παναιτωλικός

Μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και τις αλλαγές που έκανε ο Μάντζιος, οι παίκτες του Άρη έριξαν τον ρυθμό τους. Στο 65ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν, με πεναλτι του Βέργου, μειώνοντας σε 5-1. Μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Φλόρες από δεξιά, με τη μπάλα να περνάει από πολλούς παίκτες μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη και να χτυπάει, όπως υπέδειξε και ο διαιτητής Κουτσιαύτης μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, στο χέρι του Τζέγκο.

Ο Μελίσσας κέρδισε τον Ιτούρμπε

Στο 78΄μετά από σέντρα του Ιτούρμπε από δεξιά, ο Μπράμπετς έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ενώ στην επαναφορά ο Φαμπιάνο σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντουάρτε -υπήρχε και η σχετική επιβεβαίωση από το VAR- και ο διαιτητής υπέδειξε το τέταρτο πέναλτι στο παιχνίδι. Το πρώτο χαμένο, όμως, καθώς ο Μελίσσας νίκησε τον Ιτουρμπε και έσωσε την εστία του. O τερματοφύλακας του Παναιτωλικού πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και σε τετ α τετ με τον Μανσίνι στο 86΄. Στις καθυστερήσεις ο Μελίσσας πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μανσίνι, διατηρώντας το τελικό 5-1.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share