Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μακάμπι-Παναθηναϊκός 77-73: Έμεινε... μισή η ανατροπή

Κόντεψε να κάνει το «θαύμα» από το -20

21 Οκτωβρίου 2021 23:05
Μακάμπι-Παναθηναϊκός 77-73: Έμεινε... μισή η ανατροπή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια τεράστια προσπάθεια στο Τελ Αβίβ, κοντεύοντας να γυρίσει από το -20, αλλά τελικά ηττήθηκε με 77-73 στις λεπτομέρειες από τη Μακάμπι.

Πρόκειται για ένα ματς, μετά τη συντριβή στη Μαδρίτη, που θα αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα, μιας και σίγουρα ο Πρίφτης θα κρατήσει τις τραγικές επιδόσεις της ομάδας για τα πρώτα 32΄ του αγώνα και όταν βρέθηκε να χάνει με 64-44, ωστόσο δεν γίνεται να μην σταθεί και στην εκπληκτική ανατροπή στο τέλος και ότι ουσιαστικά έχασε το ματς στα καλάθι, τρέχοντας τρομερό σερί με πρωταγωνιστές τους Μέικον και Γουάιτ, οι οποίοι έβαλαν αρκετά κρίσιμα σουτ!

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με ένα γκολ φάουλ του Έβανς για να έρθει στη συνέχεια ένα 7-0 σερί υπέρ του Τριφυλλιού με διαδοχικές άμυνες και πόντους των Νέντοβιτς και Παπαπέτρου.

Οι πράσινοι το κράτησαν στο 11-11 μέχρι να μπει ο Νάναλι περίπου 3΄ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Αμερικανό γκαρντ να... σεληνιάζεται βλέποντας την πράσινη φανέλα ως αντίπαλο, λες και θυμήθηκε ότι ο Παναθηναϊκός είχε προτιμήσει τον Κιλπάτρικ από τον... ίδιο.

Ουσιαστικά μέσα σε λίγο χρόνο πρόλαβε και σημείωσε 8 πόντους. Κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 19-13 υπέρ της Μακάμπι. Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντα των Νάναλι και Νέντοβιτς και κάπου εκεί ήρθε ένα μίνι ξέσπασμα της Μακάμπι, , η οποία έφτασε μέχρι το 33-21 με καλάθι του Ζίζιτς.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 33-23 υπέρ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ενώ ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε ένα... σπάνιο περιστατικό έχασε 2 βολές 6 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τους 16 πόντους του Νάναλι.

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος η Μακάμπι μπήκε με το πόδι στο γκάζι και με ένα γρήγορο επιμέρους 7-2 έστειλε τη διαφορά στο +15 με το 40-25. Η μεγαλύτερη διαφορά πήγε στους 18 με το τρίποντο του Ουίλμπεκιν, ο οποίος μέχρι τότε ήταν αρκετά άστοχος.

Ουσιαστικά το τρίτο δεκάλεπτο πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στην άμυνα αρκετά, μιας και δέχθηκε 22 πόντους και κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ χάρη στα τρίποντα του Οκάρο Γουάιτ, ο οποίος σκόραρε 3 σε μία περίοδο! Με δικό του μάλιστα ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο το οποίο βρήκε την Μακάμπι στο +15 και το 55-40.

Το μάξιμουμ της διαφοράς ήρθε από καλάθι του Σόρκιν, όπου η διαφορά πήγε στους 20 και το 64-44! Σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά ήρθε και η πράσινη αφύπνιση!

Τρίποντο του Γουάιτ, τετράποντο του Μέικον, βολή από τεχνική ποινή και δίποντο του Νέντοβιτς η διαφορά πήγε στους 10 και το 64-54.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share