Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λευτέρης Πετρούνιας: «Ζητώ συγγνώμη από όλους τους Έλληνες»

Πήρε οριστικά πίσω τις δηλώσεις του

21 Οκτωβρίου 2021 20:00
Λευτέρης Πετρούνιας: «Ζητώ συγγνώμη από όλους τους Έλληνες»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δική του συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες απηύθυνε ο Λευτέρης Πετρούνιας, με τον Ολυμπιονίκη να κατανοεί όσες αντιδράσεις έφεραν οι δηλώσεις του για το #MeToo και να απολογείται.

Ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου έκανε λόγο για λανθασμένη διατύπωση και ζήτησε τη συγγνώμη του.

Η τοποθέτηση του Πετρούνια και η δημόσια συγγνώμη

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης ήταν λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου», τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας και πρόσθεσε: «Ρωτήθηκα για το κίνημα #MeToo και απάντησα αποκλειστικά και μόνο με κάποιες καταγγελίες στην ενόργανη για ψυχολογική βία. Πρόκειται για περιστατικά που δεν γνωρίζω. Προερχόμαστε από ένα πολύ σκληρό άθλημα. Αν έχει συμβεί κάτι, έχουν την πλήρη στήριξή μου».

Επανέλαβε ότι δεν έχει δει κάτι τέτοιο και δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος του κινήματος, καθώς όπως είπε, στάθηκε δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου, κοινοποιώντας πολλές φορές την εξομολόγησή της. «Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με την Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε», πρόσθεσε ο αθλητής.

Τόνισε δε ότι δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις και κατέληξε λέγοντας: «Καταδικάζω κάθε μορφή βίας παντού. Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι οι Έλληνες είναι η δύναμή μου. Δεν μασάω τα λόγια μου ποτέ και βγαίνω πάντα να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις, δεν ντρέπομαι και δεν φοβάμαι να ζητήσω συγγνώμη. Όντως έκανα ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share