Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Euroleague: Τέλος το καλοκαίρι ο Μπερτομέου!

Τον... στέλνουν οι ομάδες της διοργάνωσης

19 Οκτωβρίου 2021 23:10
Euroleague: Τέλος το καλοκαίρι ο Μπερτομέου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σωματεία της Euroleague ήταν έτοιμα για σχίσμα, αλλά τελικά φαίνεται πως ο Τζόρντι Μπερτομέου οδηγείται σε απομάκρυνση, όντας στην έξοδο το προσεχές καλοκαίρι.

Οι 13 ομάδες αποφάσισαν να μην ανανεωθεί η θητεία του Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος στο τέλος του τρέχοντος συμβολαίου του θα πρέπει να αφήσει την Ευρωλίγκα.

Τι ζητούν οι ομάδες και διώχνουν τον Μπερτομέου

Αυτό που θέλουν οι ομάδες είναι μια αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης κάτι που στήριξαν και οι ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός με τους Σκινδήλια – Λεπενιώτη και ο Παναθηναϊκός με τους Τριαντόπουλο – Παρθενόπουλο. Στο πλευρό τους τάχθηκε από την αρχή και η Μακάμπι Τελ Αβίβ και όλες ζητούν διαφάνεια, αλλά και μεγαλύτερα έσοδα, ειδικά τώρα που οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας.

Δεύτερος λόγος ήταν η διαρκής σύγκρουση με τη FIBA, η οποία έφερε έναν ακόμη διχασμό στο μπάσκετ, σε μια περίοδο που είναι το τελευταίο που χρειάζεται. Οι τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και οι απουσία των μεγάλων ονομάτων από τις Εθνικές Ομάδες στα «παράθυρα» σίγουρα μόνο καλό δεν κάνουν στο άθλημα.

Στόχος τώρα είναι η ομαλή παράδοση της σκυτάλης, ελπίζοντας πως ο Μπερτομέου δεν θα δημιουργήσει αναχώματα, αλλά και η εύρεση λύσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με τη Διεθνή Ομοσπονδία μπάσκετ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share