Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Κίνδυνος σχίσματος και στο βάθος... FIBA για «αιωνίους»

Παίρνουν απόσταση Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με άλλες ομάδες

19 Οκτωβρίου 2021 22:03
Euroleague: Κίνδυνος σχίσματος και στο βάθος... FIBA για «αιωνίους»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μέλλον της Ευρωλίγκα φαίνεται για ακόμη μια φορά δυσοίωνο, καθώς υπάρχουν εκ νέου αντιδράσεις για τα οικονομικά θέματα, που αφορούν τη διοργάνωση.

Οι δύο συναντήσεις, που έγιναν χθες (18/10) και σήμερα (19/10) στη Βαρκελώνη, φαίνεται πως έδειξαν περισσότερο από ποτέ την αποστασιοποίηση μεταξύ των 13 συνεταίρων ομάδων. Όπως αναφέρει η «Mundo Deportivo» από τον τίτλο της κιόλας, βρισκόμαστε ξανά σε έναν κίνδυνο για νέο σχίσμα, με ορισμένες ομάδες να σκέφτονται έντονα τη μετακίνησή τους στη FIBA.

Τα «στρατόπεδα» και οι... φευγάτοι για FIBA

Έχουν, μάλιστα, δημιουργηθεί δύο «στρατόπεδα» ύστερα από αυτή τη συνάντηση. Στο ένα βλέπουμε τις ισπανικές, με την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης να τάσσονται αναφανδόν υπέρ του Τζόρντι Μπερτομέου, ενώ ομάδες σαν τους «αιωνίους» και τη Μακάμπι επιθυμούν άμεσα αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης της διοργάνωσης, απειλώντας μέχρι και με μετακίνηση στην FIBA.

Στη συνάντηση της Δευτέρας έλαβε μέρος το Board της Ευρωλίγκα, ήτοι οι 13 ιδιοκτήτριες ομάδες, ο Μπερτομέου, που ήδη βρίσκεται εκτός ΔΣ, και άλλοι αξιωματούχοι, ενώ σε εκείνη της Τρίτης βρέθηκαν οι ομάδες, με πολλές να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στην ανικανότητα της διοργάνωσης να φέρει μεγάλα έσοδα, χωρίς να αποκλείουν τη συμφωνία μελλοντικά με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, από την οποία αξίζει να σημειωθεί πως είχαν φύγει το 2000, ώστε να διαχειρίζονται μόνες τους τα συμφέροντά τους.

Τα νέα προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης, που ανέκυψαν όμως ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, έχουν αυξήσει τις φωνές εντός των μετόχων της Ευρωλίγκα, ενώ η σοβαρότητα που επιδεικνύει η FIBA τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί αρκετά πειστική, ώστε να σκέφτονται μια πιθανή σύμπραξη μαζί της.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share