Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Πεκίνο 2022»: Η Φλόγα παραδόθηκε στους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ολοκληρώθηκε στο Καλλιμάρμαρο η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

19 Οκτωβρίου 2021 13:47
«Πεκίνο 2022»: Η Φλόγα παραδόθηκε στους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» στους Κινέζους διοργανωτές.

Η Ολυμπιακή φλόγα παραδόθηκε στην κινεζική αντιπροσωπεία, σε επίσημη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο χωρίς την παρουσία κοινού, πέραν διακοσίων διαπιστευμένων ατόμων που αποτελούν τις επίσημες αντιπροσωπείες και από τις δυο πλευρές, αλλά και εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνέχεια η φλόγα θα μεταφερθεί με ειδική πτήση charter από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με προορισμό την διοργανώτρια πόλη του Πεκίνου.

Τη Δευτέρα από τα χέρια του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο στην κωπηλασία, Στέφανου Ντούσκου, άναψε ο βωμός στην Ακρόπολη, με το σύμβολο του Ολυμπισμού να στέλνει τα διαχρονικά μηνύματά του.

Την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» παρέδωσε στον Στέφανο Ντούσκο η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Αριάδνη Σπανάκη. Ωστόσο θυμάστε τον Χρήστο Τζέκο, προπονητή των Κεντέρη - Θάνου; Δείτε πως είναι σήμερα, 17 χρόνια μετά το σκάνδαλο του 2004!

«Πεκίνο 2022»: Η Φλόγα παραδόθηκε στους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Διαμαρτυρία

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Τρεις ακτιβιστές έκαναν διαμαρτυρία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, αλλά αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share