Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λάρισα-Λαύριο 66-75: Ανατροπή και διπλό

Το γύρισαν στο τέταρτο δεκάλεπτο

17 Οκτωβρίου 2021 22:01
Λάρισα-Λαύριο 66-75: Ανατροπή και διπλό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Λάρισα είχε τον πρώτο λόγο για τρεις περιόδους, στην τελική ευθεία όμως το Λαύριο αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό, έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη (75-66) για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη δεν είχαν καλό επιθετικό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα λάθη των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο και με τον Τάισον Κάρτερ να αναλαμβάνει δράση στο β' μέρος, έφτασαν στη νίκη, τη δεύτερη σε τρεις αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Τάισον Κάρτερ, που σημείωσε τους 17 από τους 19 πόντους του στο β' μέρος, σε ένα παιχνίδι που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί το τελευταίο του Τζέι Θρετ με τη φανέλα της Λάρισας.

Ο αγώνας

Η Λάρισα ήταν καταιγιστική στα πρώτα λεπτά του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που δυσκολευόταν να δημιουργήσει και να εκτελέσει. Το Λαύριο ξεκίνησε με 1/9 σουτ εντός παιδιάς, γεγονός που επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάσουν μέχρι το +15 (17-2 στο 4'), δείγμα της καθολικής υπεροχής στο παρκέ.

Σταδιακά πάντως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση. Όχι με τους βασικούς τους, αλλά με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο (βλ. Πέτρος Γερομιχαλός, Νίκος Περσίδης) και έδωσαν μαζεμένους πόντους. Η ανατροπή ήρθε γρήγορα για το Λαύριο (24-25 στο 15'), για να ξεκινήσει το... ντέρμπι.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές χέρια, με τον Τζέιλεν Χάντσον και τον Τζέι Θρετ να αποτελούν τον βασικότερο λόγο για το +7 (57-50) της Λάρισας στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στα λεπτά που ακολούθησαν όμως, το μπλακ άουτ των παικτών του Νίκου Παπανικολόπουλου αρκούσε για να φέρει σε θέση οδηγού το Λαύριο.

Ο Τάισον Κάρτερ πήρε μπροστά, ο Μάρκους Λιούις έκανε δύο εντυπωσιακά καρφώματα και κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ολική ανατροπή, φτάνοντας στην τελική επικράτηση (75-66) για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ιγκοκέα - ΠΑΟΚ 68-64: Ήττα για τον δικέφαλο

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share