Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Συντριβή Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη!

Οι Πράσινοι το πάλεψαν για τρία δεκάλεπτα όμως δεν είχαν την ποιότητα

16 Οκτωβρίου 2021 00:11
Euroleague: Συντριβή Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα και παρά το γεγονός ότι προσπαθούσε να πλησιάσει τη Ρεάλ, στο τέλος παραδόθηκε στην πίεση των Ισπανών και γνώρισε τη βαριά ήττα με 88-65. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός «πάτησε» τη Ζαλγκίρις!

Το ματς

Νωθρός, όπως ακριβώς ήταν αρχικά και στη Βιτόρια, εμφανίστηκε στο παρκέ του WiZink Center ο Παναθηναϊκός, επιτρέποντας στη Ρεάλ και να να τρέξει και να χτυπήσει στο «ζωγραφιστό» με τον Ταβάρες.

Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν συγκεκριμένα με ένα επιμέρους σκορ 14-3, κάνοντας ό,τι ήθελαν μες στο γήπεδο κατά τα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα. Μοναδικός που είχε σκοράρει από πλευράς «πράσινων» ήταν ο Μέικον έξω από τα 6.75.

Ο Παπαγιάννης ήταν αυτός που ξεκόλλησε επιθετικά την ομάδα του (14-5), με το «τριφύλλι» να επιχειρεί ν' ανεβάσει σταδιακά στροφές στην άμυνα. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Πέρι οι «πράσινοι» έριξαν τη διαφορά στους 6, ωστόσο και πάλι η Ρεάλ βρήκε λύσεις επιθετικά, με κυριότερο εκφραστή τον Αμπάλντε (είχε στην πρώτη περίοδο κιόλας 12 πόντους με 3/3 σουτ τριών πόντων).

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με... τρελό buzzer beater τρίποντο του Γιουλ (30-18). Ο Δημήτρης Πρίφτης δοκίμαζε πρόσωπα και σχήματα, ωστόσο αυτό που έψαχνε δεν το έβρισκε.

Κι αυτό που έψαχνε, για την ακρίβεια, ήταν η αμυντική συνέπεια. Η Ρεάλ συνέχιζε να εκτελεί αποτελεσματικά από κοντά και μακριά, φτάνοντας γρήγορα τη διαφορά στην υψηλότερη τιμή της μέχρι εκείνο το σημείο (+17, 35-18), απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έμοιαζε να μην μπορεί να αντιδράσει.

Από το 6:30 μέχρι το 3:45 οι «πράσινοι» έπαιξαν καλύτερη άμυνα και κράτησαν στο μηδέν τη Ρεάλ. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν είχαν βρει ούτε ένα πόντο στη δική τους επίθεση! Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση ο Παπαπέτρου με ένα γωνιακό τρίποντο, ενώ αμέσως μετά ένα λέιπ απ του Μέικον έριξε τη διαφορά στους 12 (35-23).

Ένα τρίποντο του Ερτέλ έφερε ξανά το +15 για τη «Βασίλισσα», για να κλείσει εν τέλει το ημίχρονο με το σκορ στο 42-30 και με μία highlight συνεργασία Μέικον-Παπαγιάννη στην τελευταία φάση της περιόδου, η οποία κατέληξε σε εντυπωσιακό κάρφωμα του Έλληνα σέντερ.

Συντριβή Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη

Ένα λέι απ ξανά του Μέικον από ασίστ του Πέρι και δύο εύστοχες βολές του Παπαγιάννη στα πρώτα τρία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, ήταν αρκετά για να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα για τον Παναθηναϊκό (-9, 43-34).

Νέο τρίποντο αυτή τη φορά του Οκάρο Γουάιτ κατέβασε κι άλλο το σκορ στο 47-39 περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, όμως δύο συνεχόμενα καρφώματα των Γιαμπουσέλε και Ταβάρες ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά για τη Ρεάλ στο +12 (51-39).

Ο Παναθηναϊκός πλησίαζε, έφτανε κατά διαστήματα το ματς σε μονοψήφια διαφορά, ωστόσο εκεί ήταν που κάτι του έλειπε για να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του αγώνα.

Ακριβώς επειδή όταν πλησίαζε στους 8 ή στους 9 δεν είχε περαιτέρω αντίδραση, η Ρεάλ κατάφερνε σχετικά εύκολα να πηγαίνει και πάλι το προβάδισμά της στους 12, όπως ακριβώς δηλαδή τελείωσε και το τρίτο δεκάλεπτο (62-50).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στους 10, χάρη σε δύο βολές από αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο Πέρι από τον Γκος (62-52).

Ό,τι κι αν έκανε όμως συνολικά η ομάδα του κόουτς Πρίφτη, όσο και να πλησίαζε στο σκορ, πάντα έβλεπε την Ρεάλ να είχε μία απάντηση. Και στο φινάλε, αυτή την απάντηση από πλευράς γηπεδούχων την είχαν οι... παλιοσειρές Ρούντι και Γιουλ.

Το τελικό σκορ ξέφυγε, σταμάτησε στο 88-65 και άφησε το «τριφύλλι» με τη σκληρή διαπίστωση, πως έχει πολύ δρόμο μπροστά του, προκειμένου να κοιτάξει στα ίσια ομάδες επιπέδου Final-4 σαν την Ρεάλ και μάλιστα εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 42-30, 62-50, 88-65.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Euroleague: Αχ βρε Σλούκα!

Euroleague: Κρίμα κι άδικο!

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share