Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ο θρύλος Πάου Γκασόλ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Τέλος στη σπουδαία καριέρα του

5 Οκτωβρίου 2021 21:01
Ο θρύλος Πάου Γκασόλ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απόφασή του να βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέγραψε αμέτρητες επιτυχίες, ανακοίνωσε ο Πάου Γκασόλ.

Έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στα τέλη των 90’s, το 1998 συγκεκριμένα, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Της ομάδας που αγαπάει από μικρό παιδί. Γρήγορα όμως, το 2001, την άφησε και έκανε το μεγάλο ταξίδι για τις ΗΠΑ και το ΝΒΑ, υπογράφοντας στους Μέμφις Γκρίζλις.

Ακολούθησαν οι Λος Άντζελες Λέικερς, ο Σικάγο Μπουλς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς και οι Μιλγουόκι Μπακς, πριν επιστρέψει στη Μπάρτσα την περσινή σεζόν. Ο Γκασόλ έγραψε τη δική του ιστορία στα ισπανικά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά γήπεδα και εξασφάλισε για πάντα μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών.

Δύο φορές πρωταθλητής στο ΝΒΑ, έξι συμμετοχές σε All Star Game, ρούκι της χρονιάς το 2002, τρεις φορές πρωταθλητής Ισπανίας και μία κυπελλούχος, ο Γκασόλ σάρωσε τους τίτλους σε Ισπανία και ΗΠΑ αλλά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Ο Ισπανός, παρουσία των πρώην συμπαικτών του στην εθνική ομάδας της χώρας του, ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του, βάζοντας τέλος σε ένα τεράστιο κεφάλαιο του μπάσκετ.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση έπειτα από τόσα χρόνια όμως είναι απαραίτητη… Πρέπει να αλλάξω πορεία. Ήθελα να αποσυρθώ απολαμβάνοντας το μπάσκετ και όχι με πατερίτσες», είπε χαρακτηριστικά.

Τα μετάλλια με την εθνική Ισπανίας

Οι επιτυχίες του Γκασόλ, όμως, δεν περιορίστηκαν σε συλλογικό επίπεδο. Κάθε άλλο… Με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του ο Ισπανός ήταν πάντα ακόμη καλύτερος και γι’ αυτό πανηγύρισε… 11 μετάλλια!

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων πήρε το ασημένιο το 2008 και το 2012, καθώς και το χάλκινο το 2016. Σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος πήρε το χρυσό το 2006 και σε επίπεδο Ευρωμπάσκετ κατέκτησε τρεις φορές το χρυσό (2009, 2011, 2015), δύο το ασημένιο (2003, 2007) και δύο το χάλκινο (2001, 2017).

Οι ευχές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Μετά την ανακοίνωση του Πάου Γκασόλ για το τέλος της καριέρας του, οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θέλησαν να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν μέσω των λογαριασμών τους στα social media.

«Ένας μεγάλος αθλητής με θεϊκές αρετές! Θα λείψεις από τους παίκτες, τους φιλάθλους και από το ίδιο το παιχνίδι», ανέφερε η ανάρτηση των ερυθρόλευκων, «συγχαρητήρια για τη σπουδαία καριέρα σου. Να απολαύσεις τη ζωή μετά το μπάσκετ», αυτή των πράσινων.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share