Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ιωνικός-Λαμία 1-2: Πρώτη νίκη για τους Φθιώτες

Δείτε τα γκολ

3 Οκτωβρίου 2021 23:05
Ιωνικός-Λαμία 1-2: Πρώτη νίκη για τους Φθιώτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Την πρώτη της νίκη στη σεζόν πήρε η Λαμία, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ιωνικού στη Νίκαια σε έναν αγώνα «ντέρμπι» παρότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνοω στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ρομαό, Κάνιας στον άξονα, τους Καμπράλ, Ντάλσιο στα άκρα και τον Αοσμαν πίσω από τον Τουράμ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Νούνιες, Μαζουλουξή στον άξονα, τους Ρόμανιτς, Μανούσο στα άκρα και τον Τιρόνε πίσω από τον φορ Καραμάνο.

Ο Ιωνικός μπήκε ένα «κλικ» καλύτερα, πέναλτι-κόκκινη από τον Ντάλσιο και 1-0 η Λαμία

Σέντρα στο ματς και ο Ιωνικός ξεκίνησε ένα «κλικ» καλύτερα. Κρατούσε μπάλα, στο 9' με τον Αοσμαν απώλεσε την πρώτη ουσιαστική φάση του ματς και έλεγχε τον ρυθμό. Στο 19' όμως και σε στατική φάση των φιλοξενουμένων ο Γκόλεμιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά για τον Μανούσο και ο Ντάλσιο έδιωξε προ του αντίπαλου επιθετικού. Ο Γκορτσίλας δεν καταλόγισε κάτι, αλλά ύστερα από 1-2 λεπτά που διακόπηκε η αναμέτρηση τον φώναξαν από το VAR να τσεκάρει τη φάση. Υστερα από έλεγχο έδειξε το σημείον του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον μεσοεπιθετικό του Ιωνικού, καθώς είχε απομακρύνει με το χέρι. Ο Μανούσος ευστόχησε από την άσπρη βούλα, αφιέρωσε το γκολ του στον Μιχάλη Γρηγορίου και περίπου στα μισά του ημιχρόνου η Λαμία πήρε το προβάδισμα και έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Τότε οι γηπεδούχοι «γύρισαν» τη διάταξη σε 4-4-1 και οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή.

Ο Μαναλης έκλεψε μόλις πάτησε γήπεδο και ο Αοσμαν έκανε το 1-1

Στο 29' ο Τιρόνε θέλησε από πλάγια θέση να φανεί απειλητικός και η αναμέτρηση παίζονταν στο μισό του Ιωνικού που «έψαχνε» την κόντρα και στο 33' είχε μία καλή στιγμή, ξανά, με τον Αοσμαν. Στο 35' ο Δημήτρης Σπανός προχώρησε σε «εσωτερικές αλλαγές» και με την είσοδο του Μάναλη η διάταξή του έμοιαζε με 4-3-2, αφού η ομάδα του έδειχνε να «χάνει» το κέντρο. Ο νεοεισελθών 26χρονος επιθετικός δευτερόλεπτα μόλις πάτησε χορτάρι έκλεψε την μπάλα, έπαιξε γρήγορα για τον Τουράμ και εκείνος για τον Αοσμαμν, που βρέθηκε σε ανάλογη θέση βολής με εκείνη του 9' και του 33'. Αυτή τη φορά δεν αστόχησε, πλάσαρε εύστοχα και «έγραψε» το 1-1. Αυτόματα οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία, πατούσαν καλά, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν 2-3 στατικές μπάλες που κέρδισαν μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τις 2 ομάδες ισόπαλες.

Εναέριος (ξανά) ο Γκόλεμιτς και 1-2

Το δεύτερο μισό άρχισε σε αναγνωριστικό τέμπο, αλλά στο 55' φάνηκε η απουσία του Τσιγκρίνσκι από την άμυνα των γηπεδούχων, καθώς είχε αντικατασταθεί στην ανάπαυαλ λόγω θλάσης στον προσαγωγό. Σε εκτέλεση κόρνερ του Τιρόνε ο Γκόλεμιτς «νίκησε» τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share