Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Άρης - Παναθηναϊκός 81-71: «Βόμβα» μεγατόνων στη Θεσσαλονίκη

Πάρτι στη συμπρωτεύουσα

3 Οκτωβρίου 2021 22:15
Άρης - Παναθηναϊκός 81-71: «Βόμβα» μεγατόνων στη Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «χτικιό» του Παναθηναϊκού αν και βρέθηκε να κερδίζει ακόμα και με +19 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έκανε ντέρμπι το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League κόντρα στον Άρη και γνώρισε την ήττα με 81-71 χάρη στον μαγικό Ολιβιέ Χάνλαν που τελείωσε το ματς με 35 πόντους!

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο +19 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, είδαν όμως τους «κιτρινόμαυρους» να πετυχαίνουν 57 πόντους στην επανάληψη, την ίδια στιγμή που οι ίδιο κατάφεραν να σημειώσουν μόλις 28 κι αυτοί με το... ζόρι.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ολιβιέ Χάνλαν, που σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο στο παιχνίδι, τελειώνοντας με 35 πόντους, με 9/11 δίποντα, 4.8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης ο Όμηρος Νετζηπόγλου, που σημείωσε άλλους 13. Στους 12 ο Σακούρ Τζούινστον.

Από το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού διασώθηκαν οι Κέντρικ Πέρι και Οκάρο Ουάιτ με 12 πόντους, με τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Χάουαρντ Σαντ Ρος να έχουν από 10.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε νευρικός στην εκκίνηση του παιχνιδιού, με τους «πράσινους» να έχουν μόλις 1/9 σουτ εντός πεδιάς στα πρώτα τρία λεπτά, αλλά σταδιακά να ανεβάζουν την απόδοσή τους, ιδιαίτερα με την είσοδο στο παρκέ του Ντάριλ Μέικον, που έδωσε ενέργεια στο «τριφύλλι». Από την άλλη πλευρά ο Άρης κατάφερε να βρει να βρει πόντους από τη ρακέτα, με τον Ολιβιέ Χάνλαν να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο με 9 πόντους και να είναι πρωταγωνιστής στο παιχνίδι.

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την δυσκολία του «τριφυλλιού» να βρει σκορ κι πήρε προβάδισμα με 6-3 στο 3', αλλά και 10-7 στο 6' , με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη στη συνέχεια να «τρέχουν» ένα σερί 10-0 και να μετατρέπουν το 13-7 του 8ου λεπτού σε 13-17 στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους νταμπλούχους Ελλάδας να είναι μπροστά στο σκορ με 15-20.

Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, μένοντας χωρίς σκορ για 3:10 και τον Γιώργο Παπαγιάννη να «σπάει» το ρόδι με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική ωστόσο για τον Παναθηναϊκό, που βρήκε ρυθμό επιθετικά , έχοντας το εντυπωσιακό 9/9 δίποντα και με τους Οκάρο Ουάιτ και Νεμάνια Νέντοβιτς, που ολοκλήρωσαν το δεύτερο δεκάλεπτο με 10 και 8 πόντους αντίστοιχα, να «τρέχουν» ένα επιμέρους 9-23 στην περίοδο, φτάνοντας στις παρυφές του +20.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 14' (17-28) και συνέχισε με το πόδι στο γκάζι για να διαμορφώσει στο 5' το 19-31. Η άμυνα του «τριφυλλιού» έσφιξε και έδωσε ελεύθερους πόντους στους «πράσινου» στον αιφνιδιασμό, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να φτάνουν στο +19 (23-42) στο 19', σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η εικόνα στην τρίτη περίοδο ήταν αντιστρόφως ανάλογη, με τον Άρη να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χάνλαν, που έβρισκε σκορ με όποιο τρόπο ήθελα και την άμυνα του Παναθηναϊκού να αδυνατεί να σταματήσει τον Αμερικανό που ολοκλήρωσε τα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης με 26 πόντους, με 7/9 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Από την άλλη το «τριφύλλι» κόλλησε επιθετικά, πέτυχε μόλις πόντους 14 και είδε τους Θεσσαλονικείς να ξαναμπαίνουν στη διεκδίκηση του αγώνα σημειώνοντας 31, την στιγμή που σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο είχαν 23.

Ο Άρης μείωσε σε 29-43 στο 22, με τους «πράσινους» να έχουν χάσει τη συγκέντρωσή τους και τους «κιτρινόμαυρους» να να ρίχνουν στο 25' μετά από ώρα τη διαφορά στο -10 (38-48). Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς έφτασαν και σε απόσταση «αναπνοής» στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, που τελείωσε 55-57.

Η τελευταία περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στον Άρη, που έκανε ότι ήθελε στο παρκέ. Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν σε 57-57 στο 32', ενώ στη συνέχεια πήραν το προβάδισμα με 64-62 στο 35'. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται με 76-66 στο 39' και να «καθαρίζουν» το ματς, κάνοντας το μεγάλο «μπαμ».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share