Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3: Άνετη νίκη για τον Δικέφαλο

Επικράτησε του ΟΦΗ

3 Οκτωβρίου 2021 20:31
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3: Άνετη νίκη για τον Δικέφαλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία μεγάλη και σημαντική νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο. Ο Δικέφαλος επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ανώτερη, πράγμα που επιβεβαιώθηκε με τα γκολ των Σβιντέρσκι (15'), Κούρτιτς (58') και Αουγκούστο (71). Ο Ναμπί έπειτα από σχεδόν 12 μήνες επέστρεψε στη δράση και μείωσε στο σκορ στις καθυστερήσεις.

Στην βαθμολογία ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 12 βαθμούς με την τέταρτη του νίκη σε πέντε παιχνίδια. Στους τέσσερις βαθμούς έμειναν οι Κρητικοί, οι οποίοι μετά από τέσσερις ισοπαλίες γνώρισαν την πρώτη τους ήττα.

Ξεκίνησε δυνατά και πήρε το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τον Κάρολ Σβιντέρσκι να είναι η κύρια πηγή κινδύνου για τους Κρητικούς. Στο πρώτο λεπτό ο Πολωνός αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Ζίβκοβιτς. Στο 4' ο Σβιντέρσκι είχε νέα καλή στιγμή με τον Διαμαντή να είναι σωτήριος διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να φανεί με τη σειρά του επικίνδυνος με ευκαιρία του Νέιρα και του Ντουρμισάι, έχοντας ισορροπήσει κατά κάποιον τρόπο. Στο 15ο λεπτό ο Δικέφαλος όμως πήρε το προβάδισμα. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σβιντέρσκι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έκανε το 0-1 στο 15ο λεπτό.

Ήταν η τρίτη τελική του Σβιντέρσκι και αποδείχθηκε φαρμακερή, παίρνοντας το προβάδισμα σ' ένα σημείο που ο ΟΦΗ επιχειρούσε να αναθαρρήσει.

Έλεγξε ο Δικέφαλος παρά την αντίδραση του ΟΦΗ

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, ώστε να ισορροπήσει. Στο 24ο λεπτό ο Πασαλίδης πήρε μία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ήταν άστοχος. Για ένα δεκάλεπτο ο Δικέφαλος ήταν ανενεργός, χωρίς να γράψει τελική, όμως στη συνέχεια πήρε ξανά μπροστά.

Στο 35ο λεπτό ο Αουγκούστο ήταν άστοχος σε ένα σουτ του, ενώ στο 40ο ο Βιεϊρίνια απ' τα αριστερά της περιοχής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντέβις Επασί που απέκρουσε με τα πόδια. Ο Δικέφαλος πάτησε γκάζι λίγο πριν απ' το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο ημίχρονο, όμως το 0-1 δεν άλλαξε.

Ο Κούρτιτς πέτυχε θεαματικό γκολ με εκτέλεση φάουλ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ. Ο ΠΑΟΚ βέβαια, ο οποίος φάνηκε να κάνει διαχείρησε απ' την αρχή. Το έργο του έγινε ακόμη πιο εύκολο στο 58ο λεπτό. Ο Κούριτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον Επασί να μην μπορεί να αντιδράσει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, ο ΟΦΗ ανέβηκε στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να κυκλοφορήσει την μπάλα. Στο 65ο λεπτό ο Ντουρμισάι πήρε κεφαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα όμως έφυγε άουτ. Ορεξάτος μπήκε και ο Γρίβας, που απ' τα πλάγια στα δεξιά της περιοχής δεν μπόρεσε να ευστοχήσει.

Ο Αουγκούστο κλείδωσε τη νίκη για τον ΠΑΟΚ, μείωσε ο Ναμπί

Ο ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα διαχειριζόταν το αποτέλεσμα, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να γίνει ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Οι παίκτες του Δικεφάλου την ώρα του παιχνιδιού φρόντιζαν να παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες τους.

Με το παιχνίδι να έχει την παραπάνω εικόνα δεν άργησε και το 0-3 απ' τον Δικέφαλο. Ο Ζίβκοβιτς τροφοδότησε τον Ροντρίγκο μέσα στην περιοχή, εκείνος απ' τα δεξιά μοίρασε στον Ντόουγκλας Αουγκούστο που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 71' κλειδώνοντας τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι και το τέλος του αγώνα διαχειριζόταν το προβάδισμά του, με τον Λουτσέσκου να προχωράει σε αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής και ανάσες. Απ' την άλλη, ο ΟΦΗ προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της... τιμής και το πέτυχε στις καθυστερήσεις. Ο Ναμπί γύρισε ωραία το σώμα του και έστειλε με όμορφο σουτ την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, συνδύασε με γκολ την επιστροφή του στα γήπεδα έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο μετά τη ρήξη χιαστού του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share