Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λάρισα - Κολοσσός 81-77: Νίκη στην παράταση για τους Θεσσαλούς

Τρομερό ξεκίνημα

2 Οκτωβρίου 2021 19:38
Λάρισα - Κολοσσός 81-77: Νίκη στην παράταση για τους Θεσσαλούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα ματς αμφίρροπο που πήρε άγρια ομορφιά από το δεύτερο μισό, η Λάρισα επικράτησε δύσκολα του πολύ μαχητικού Κολοσσού με 81-77 στην παράταση για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Οι παίκτες του Παπανικολόπουλου έδειξαν χαρακτήρα και έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ κυνηγώντας όλες τις φάσεις, με την συνεισφορά του Τζέι Θριτ να είναι καθοριστική.

Ο Αμερικανός με 17 πόντους σημείωσε το καλάθι που έστειλε το ματς στην παράταση και έκανε ένα καθοριστικό κλέψιμο που οδήγησε σε καλάθι και φάουλ λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Εξαιρετικός και ο Θοδωρής Ζάρας που ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους και 5/5 τρίποντα. Πρώτος σκόρερ για τον Κολοσσό ήταν οι Μίλερ και Τιλί με 11 πόντους ενώ σπουδαίο ματς έκανε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος με 12 ασίστ.

Ο αγώνας

Με τον Θοδωρή Ζάρα να πετυχαίνει και τους 12 πόντους της Λάρισας στο ξεκίνημα όντας απόλυτα εύστοχος στα σουτ που επιχείρησε, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με εξαιρετικά ποσοστά στο τρίποντο (4/5) δυσκολεύοντας την άμυνα του Κολοσσού. Οι Ροδίτες βρήκαν μετά από κάποιο σημείο τις λύσεις στην επίθεση που έψαχναν και έμειναν κοντά στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου (24-18).

Πάνω που ο Κολοσσός ετοιμαζόταν να μειώσει κι άλλο και να φέρει το ματς στην ισορροπία, η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε ορισμένα...στραβοπατήματα των νησιωτών και εξασφάλισε διψήφια διαφορά. Όχι όμως για πολύ. Ο Κολοσσός συνήλθε άμεσα και επέστρεψε στο ματς κλείνοντας το ημίχρονο στο -6 (43-37).

Ο Κολοσσός μπήκε αρκετά φορτσάτος στο δεύτερο μισό, μείωσε τη διαφορά στον πόντο (48-47) και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο πρώτο ματς της σεζόν. Με την Λάρισα να παίρνει και πάλι το προβάδισμα και τον Μαργαρίτη να το εξανεμίζει, το παιχνίδι είχε πάρει άγρια ομορφιά στο τέλος του καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε διατεθημένη να αφήσει την αντίπαλό της να κερδίσει. Ο Κολοσσός έκανε τρομερή αντεπίθεση έτρεξε επιμέρους σκορ 15-2 και πήρε το προβάδισμα. Με καλάθι του Θριτ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Εκεί οι εναλλαγές στο σκορ ήταν πολλές ωστόσο ο Τζέι Θριτ μίλησε και πάλι, πήρε καλάθι και φάουλ, έβαλε μπροστά τη Λάρισα χαρίζοντάς της μία τεράστια νίκη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share