Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΠΑΟΚ - Λαύριο 73-89: Κάρτερ και Σμιθ διέλυσαν την άμυνα του Δικεφάλου

Το Λαύριο ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι

2 Οκτωβρίου 2021 19:09
ΠΑΟΚ - Λαύριο 73-89: Κάρτερ και Σμιθ διέλυσαν την άμυνα του Δικεφάλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Λαύριο ξεκίνησε τη Stoiximan Basket League του 2021/22, από εκεί που σταμάτησε την περσινή: με σπουδαία εμφάνιση και μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ (89-73).

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είδε τον Τάισον Κάρτερ (28 πόντοι με 12/16 σουτ και 2/3 βολές) και τον Τζέρι Σμιθ (22 πόντοι με 9/15 σουτ) να κάνουν τη διαφορά από την περιφέρεια και να οδηγούν το Λαύριο στο διπλό.

Από την άλλη, ο Δικέφαλος πλήρωσε το γεγονός πως ήταν απογοητευτικός στα τρίποντα (6/22 - 27%), αλλά και το γεγονός πως η αντεπίθεση που επιχείρησε στο β' μισό της τρίτης περιόδου, δεν κράτησε περισσότερα από τέσσερα λεπτά.

Ο αγώνας

Μετά το 3' της αναμέτρησης, το Λαύριο είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού. Ο Κένι Γκόινς έκανε την αρχή από τα 6μ75, για να ακολουθήσουν ο Βασίλης Μουράτος και ο Τάισον Κάρτερ, με αποτέλεσμα το "Χ" (14-14) να μετατραπεί σε +10 (15-25) μέσα σε τρία λεπτά. Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έβλεπαν τα ποσοστά τους να πέφτουν, την ίδια ώρα που το Λαύριο σκόραρε κατά ριπάς. Αποτέλεσμα το +18 (20-38) του 16ου λεπτού, το οποίο πάντως περιορίστηκε κάπως μέχρι την ανάπαυλα (36-47), επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να ελπίζει σε ανατροπή στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παρκέ μετά την ανάπαυλα με διάθεση να ανεβάσει την ένταση στην άμυνα και να ανοίξει τον ρυθμό, γεγονός που του επέτρεψε να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (50-55 στο 27'). Η αντεπίθεση των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ βέβαια, αφού ένα δίλεπτο μπλακ άουτ έδωσε κάθε δικαίωμα στο Λαύριο να... αποκαταστήσει την τάξη.

Αυτή τη φορά, με πρωταγωνιστή τον Τζέρι Σμιθ που πήρε μπάλες και τελείωσε προσωπικές φάσεις, όντας ο βασικός λόγος του +17 (60-77) στο 34ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τις δυνάμεις, την ηρεμία και το καθαρό μυαλό για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι, όντας πολύ μακριά από αυτό που περίμενε να δει ο Άρης Λυκογιάννης. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με θρίαμβο του Λαυρίου στην PAOK Sports Arena, σε αποτέλεσμα - δήλωση για όσα μπορεί να πετύχει (και) φέτος η ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share