Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σάρωσε ο Ολυμπιακός: Νίκησε 75-50 τη Μπασκόνια

Έδωσαν «ρέστα» οι ερυθρόλευκοι

1 Οκτωβρίου 2021 22:45
Σάρωσε ο Ολυμπιακός: Νίκησε 75-50 τη Μπασκόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυνικός στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός έχτισε προβάδισμα 25 πόντων και "κατάπιε" τη Μπασκόνια (75-50) στην πρεμιέρα της EuroLeague 2021/22. Σκληρή άμυνα, πλουραλισμός και αποφασιστικότητα στον υπερθετικό βαθμό από τους Πειραιώτες.

Τα πρώτα δεκάλεπτα τον ταλαιπώρησαν πέρυσι, όμως ο φετινός Ολυμπιακός δείχνει να είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι Πειραιώτες μάσησαν τη Μπασκόνια νωρίς, έχτισαν διαφορά 25 πόντων στο πρώτο μέρος και πήραν με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη (75-50) στην πρεμιέρα της EuroLeague 2021/22, παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ολυμπιακός Μπασκόνια

Με συγκέντρωση στην άμυνα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή, με πλουραλισμό στην επίθεση και πολλούς διαφορετικούς να απειλούν το αντίπαλο καλάθι, οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύθηκαν τις συγκυρίες και άνοιξαν τη χρονιά με... κυνικό τρόπο απέναντι σε μια ομάδα που στερήθηκε τον βασικό της πόιντ γκαρντ (Μπάλντουιν) και τον βασικό της πάουερ φόργουορντ (Πίτερς), έμεινε από νωρίς πολύ πίσω και δεν είχε βάθος στον πάγκο για να αλλάξει την κατάσταση.

Σάσα Βεζένκοβ με 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και με συνολικά 22 λεπτά συμμετοχής και Μουστάφα Φαλ με 11 πόντους (5/6 δίποντα) ήταν οι δύο που ξεχώρισαν, την ώρα που ο Κώστας Σλούκας έψαχνε με ισορροπία την εκτέλεση και την δημιουργία παίζοντας στον ρόλο του έκτου παίκτη. Ουδείς ξεχώρισε από τη Μπασκόνια, εκτός ίσως από τον μαχητικό Ματ Κοστέλο και τον Ρόκας Γκεντράιτις του β' μέρους.

Ο mvp

Δεν είδαμε ματς από το οποίο προκύπτει ξεκάθαρος MVP, πολλοί ξεχώρισαν, πολλοί έβαλαν το λιθαράκι τους, όμως ο Σάσα Βεζένκοβ με τους 12 πόντους του στην πρώτη περίοδο κι ο Μουστάφα Φαλ με τα τελειώματά του κοντά στο καλάθι, ίσως αξίζουν να μοιραστούν αυτό το βραβείο λίγο περισσότερο από τους Σλούκα, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, ΜακΚίσικ που επίσης βοήθησαν.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ. Με τον Γουέιντ Μπάλντουιν εκτός αποστολής (γέννησε η σύντροφός του και έμεινε στο πλευρό της), ο έμπειρος Ουρουγουανός έκανε κάκιστη εμφάνιση στο πρώτο δεκάλεπτο (τέσσερα από τα 10 λάθη της ομάδας του), ήταν αρνητικός έως το ημίχρονο και είδε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να τον τραβάει στον πάγκο στο 24' καθώς δεν μπορούσε να οργανώσει, να εκτελέσει ή να παίξει άμυνα. Κακό βράδυ για τον Γκρέιντζερ που είναι ποιοτικός για backup, αλλά αρκετά ταλαιπωρημένος από σοβαρούς τραυματισμούς για να κάνει τη διαφορά ως starter σε αυτό το επίπεδο.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν

Με 28 πόντους έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, με 12 το έκλεισε ο Βεζένκοβ που ξεπέρασε τον περσινό μέσο όρο του (11.5) την ώρα που οι Βάσκοι μετρούσαν 4 ασίστ για 10 λάθη, τα 4 από τον Τζέισον Γκρέιντζερ. Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει 18 πόντους από λάθη των αντιπάλων τους, την ώρα που η Μπασκόνια μετρούσε μόλις δύο αλλά και 2/13 σουτ πίσω από τα 6μ.75. Την πήραν με 20-16 την τρίτη περίοδο, συνολικά όμως ήταν λίγοι ποσοτικά χωρίς τους δύο βασικούς τους παίκτες και γνώρισαν μια μάλλον φυσιολογική ήττα, ίσως με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που θα περίμεναν.


 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share