Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Έχασε έδαφος...

Και τώρα τρέχει...

30 Σεπτεμβρίου 2021 23:59
ΠΑΟΚ-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Έχασε έδαφος...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμο έδαφος για την πρωτιά στο Europa Conference League, με το «Δικέφαλο του Βορρά» να έρχεται ισόπαλος 1-1 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και τώρα... να τρέχει, μετά την νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε με τον Άκπομ στο 9', όμως ισοφαρίστηκε από τον Γκριν στο 14' και στη συνέχεια δημιούργησε λίγες ευκαιρίες για γκολ, φανερώνοντας σημαντικές αδυναμίες στον τομέα της δημιουργίας. Μάλιστα η ομάδα του Λουτσέσκου χρειάστηκε δύο μεγάλες αποκρούσεις του Πασχαλάκη προκειμένου να μην δεχθεί δεύτερο γκολ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στη 2η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς και αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη (21/10 και 4/11), που έχει 6 πόντους την ώρα που η Σλόβαν (3 βαθμοί) θα τεθεί αντιμέτωπη με την αδύναμη Λίνκολν.

Παρά το γεγονός ότι μπήκε κάπως “μουδιασμένα” στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή του. Στο 9ο λεπτό ο προωθημένος Τέιλορ έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο αμαρκάριστος Άκπόμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, για το 1-0 του Δικεφάλου, που έβαλε… φωτιά στην Τούμπα!

Ο ενθουσιασμός δεν κράτησε για πολύ, αφού η συνέχεια του Δικεφάλου στο ματς δεν ήταν ανάλογη. Στο 14’ ο Χέντι αρχικά κέρδισε μια εναέρια μονομαχία με τον Μιχάι και στη συνέχεια σούταρε με τη μία, πριν η μπάλα πέσει στο χορτάρι. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο Γκριν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει ανακτήσει άμεσα το προβάδισμα, όμως στο 16’ ο Σβαμπ πέρασε ανάμεσα από δύο αμυντικούς και βρέθηκε… φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ, έστειλε όμως την μπάλα ψηλά άουτ. Η Σλόβαν πέτυχε να “παγώσει” τον ρυθμό και να περιορίσει αισθητά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αναλώθηκε σε μια ανούσια κατοχή μπάλας, αφού έλειπε η τελική πάσα που θα του επέτρεπε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες.

Στην τελευταία καλή στιγμή του του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος ο Άκπομ σούταρε άουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Αντιθέτως, η Σλόβαν “χτύπησε” στην κόντρα και έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ. Στο 37’ ο Χέντι νικήθηκε από τον Πασχαλάκη σε σουτ από πλάγια θέση, ενώ στο 45’ η άμυνα του Δικεφάλου «κοιμήθηκε» δίνοντας την ευκαιρία στον Ντράζιτς να κάνει… βόλτα στη μεγάλη περιοχή, προτού νικηθεί εντυπωσιακά από τον Πασχαλάκη σε αριστερό πλασέ!

Η αδυναμία του ΠΑΟΚ στο δημιουργικό κομμάτι εξακολούθησε να υφίσταται και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σίντκλεϊ έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ στο 47’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. ενώ στη συνέχεια κυριάρχησαν οι… ημιτελείς ενέργειες για τον Δικέφαλο. Οι Μπίσεσβαρ( (59’), Σβαμπ (63’) και Μιτρίτσα (67’) βρέθηκαν σε καίριες θέσεις, όμως δεν πρόλαβαν ούτε να επιχειρήσουν σουτ. Στο 73’ ο Μπίσεσβαρ πέρασε για πρώτη φορά μια καίρια κάθετη πάσα, αλλά ο Μιτρίτσα έστειλε την μπάλα με διαγώνιο πλασέ, αστοχώντας σε τετ α τετ!

Στο 75’ το δυνατό σουτ του Κούρτιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Χόβαν και στο 84’ ο Κωνσταντέλιας έσωσε τον ΠΑΟΚ, προλαβαίνοντας τον Μραζ, ο οποίος ετοιμαζόταν να πλασάρει τον Πασχαλάκη σε τετ α τετ. Στο φινάλε του ματς ο Δικέφαλος πίεσε, αλλά το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν δύο πολύ άστοχα σουτ, από Βιεϊρίνια (88’) και Κωνσταντέλια (90’), που έφυγαν ψηλά άουτ.

Πηγή: Sportdog.gr

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share