Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μονακό-Παναθηναϊκός 75-63: Μια από τα ίδια...

Σαν φτωχός συγγενής...

30 Σεπτεμβρίου 2021 21:55
Μονακό-Παναθηναϊκός 75-63: Μια από τα ίδια...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός για ακόμη μια χρονιά αρχίζει στη Euroleague... σαν φτωχός συγγενής, με τους «πράσινους» να ηττώνται με 75-63 στην πρεμιέρα από τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, μετά την κατάκτηση του Super Cup.

Οι «πράσινοι» σε μια... επανάληψη των περσινών τους αναμετρήσεων, έχασαν με κάτω τα χέρια, φτάνοντας να χάνουν μέχρι και με 22 πόντους.

Το ματς

Αρκετά μουδιασμένα μπήκε στον αγώνα ο Παναθηναϊκός, επιτρέποντας στον Μάικ Τζέιμς να κάνει στα πρώτα λεπτά ό,τι ήθελε στο παρκέ. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε γρήγορα το 5-0 για την Μονακό με τρελό μάλιστα τρίποντο από τα 8,5 μέτρα, μέχρι κάπου εκεί ωστόσο να αναλάβει δράση ο αρχηγός. Ο Παπαπέτρου μέτρησε 4 συνεχόμενους πόντους για το 5-4, με την ομάδα του Πρίφτη πάντως να έχει τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία και το σετ παιχνίδι.

Ειδικότερα ο Πέρι τα έκανε όλα λάθος (σ.σ. είχε δύο λάθη από το εξάλεπτο κιόλας), οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν σκορ στην επίθεση και κάπως έτσι, στο 7ο λεπτό οι Μονεγάσκοι βρίσκονταν στο +8 (15-7). Ο Παναθηναϊκός έτρεξε από πλευράς του ένα σερί 8-0 με Παπαπέτρου, Μέικον (τρίποντο) και Γουάιτ, για να φτάσει το "τριφύλλι" στο 15-14 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Και πάλι όμως η Μονακό είχε απάντηση, τελειώνοντας την περίοδο στο +7 υπέρ της (22-15). Ο Παναθηναϊκός δεν κατέγραψε ούτε μια ασίστ στο δεκάλεπτο!

Ακόμα χειρότερα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, με τους Γάλλους να φτάνουν στην πρώτη διψήφια διαφορά τους 8 λεπτά πριν την ανάπαυλα (27-17). Ο Παναθηναϊκός που δεν έβρισκε λύσεις αρχικά στην επίθεση, δεν έπαιζε ούτε άμυνα εν συνέχεια, επιτρέποντας στην Μονακό να τρέξει ένα σερί 8-2 στα πρώτα μόλις λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου (30-17). Οι "πράσινοι" μπορεί να έκαναν κάποια μικρά σερί, αλλά κάθε φορά ερχόταν η όλο και πιο δυναμική αντίδραση από την Μονακό. Βέβαια, με μια ασίστ για πέντε λάθη, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να έχει αξιώσεις για κάτι διαφορετικό, ολοκληρώνοντας μοιραία το πρώτο μισό στο -10 (38-28) και με μοναδικό διασωθέντα τον Παπαπέτρου (12π. στο ημίχρονο).

Ούτε η ανάπαυλα φάνηκε να ωθεί τον Παναθηναϊκό σε κάποια αντίδραση, καθώς η διάφορα αντί να μικραίνει, μεγάλωνε. Στα μέσα της τρίτης περιόδου η Μονακό είχε φτάσει στο σημείο να προηγείται με +15, απέναντι σε έναν απίστευτα άστοχο στην επίθεση Παναθηναϊκό. Ο Παπαγιάννης με follow πάνω από το καλάθι έκοψε προσωρινά το σερί των Γάλλων (48-35), όμως το "τριφύλλι" για να διεκδικούσε κάτι από το ματς είχε δουλειά... πάρα πολύ!

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο το σύνολο του κόουτς Πρίφτη βρισκόταν στο -12 (56-44) και μόνο μια αντεπίθεση διαρκείας, θα έφερνε την ομάδα ξανά σε θέση έστω διεκδίκησης. Αλλά με τέτοια κακή επιθετική παρουσία κάτι τέτοιο, φάνταζε μάλλον σχεδόν απίθανο. Και δυστυχώς τέτοιο αποδείχτηκε στην πράξη. Η Μονακό άρχισε με υπέρ της σερί 13-5 το τέταρτο δεκάλεπτο, ανεβάζοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+20, 69-49) μέχρι εκείνο το σημείο. Κατόπιν έφτασε και μέχρι το +22 (73-51 και 75-53), για να επικρατήσει τελικά του τραγικού Παναθηναϊκού με σκορ 75-63. Αρκεί μόνο για να περιγράψουμε την εικόνα της ομάδας, να αναφέρουμε ότι Πέρι και Νέντοβιτς μαζί είχαν 0/15 σουτ!

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share