Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φενέρ-Ολυμπιακός 0-3: Ευρω-Θρύλος για μεγάλα πράγματα!

Τη «διέλυσε» κι έκανε το 2/2

30 Σεπτεμβρίου 2021 21:46
Φενέρ-Ολυμπιακός 0-3: Ευρω-Θρύλος για μεγάλα πράγματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας φανταστικός Ολυμπιακός εμφανίστηκε στην Πόλη, θριαμβεύοντας με 3-0 απέναντι στην Φενέρμπαχτσε και κάνοντας το 2/2 για το Europa League, έτοιμος για μεγάλα πράγματα, μετά τη θετική πρεμιέρα με την Αντβέρπ.

Σε μια εμφάνιση από τα... παλιά, οι Ερυθρόλευκοι ήταν θριαμβευτές και πέρασαν από το Σουκρού Σαράτσογλου νικώντας με 0-3 τα Καναρίνια, με τέρματα των Τικίνιο και δύο του Μασούρα, κάνοντας πραγματικά… πάρτι στην Κωνσταντινούπολη. Οι Πειραιώτες ήταν εκπληκτικοί και έφτασαν στην δεύτερη νίκη τους, σε ισάριθμα παιχνίδια, στον όμιλο του Europa League και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα οι δύο αγώνες που ακολουθούν με την Άιντραχτ θα είναι καθοριστικοί για την πρώτη θέση.

Το ματς

Η αναμέτρηση στο Σουκρού Σαράτσογλου ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που θέλουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και με την βοήθεια του κόσμου τους να πιέσουν την άμυνα των Ερυθρολεύκων. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα είναι αυτοί που θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ και μάλιστα αρκετά νωρίς στον αγώνα. Στο 6' οι Πειραιώτες θα βγουν στην αντεπίθεση με τον Μασούρα να βρίσκει ιδανικά τον Τικίνιο που θα νικήσει τον Αλτάι και θα κάνει το 0-1. Φυσικά αυτό έκανε τους γηπεδούχους παρά το γεγονός της αρχικής… παγωμάρας να γίνουν ακόμα πιο πιεστικοί, ενώ αντίθετα φαινόταν ξεκάθαρα πως το πλάνο της ελληνικής ομάδας ήταν να συνεχίσει να χτυπάει στις… αντεπιθέσεις.

Τα Καναρίνια παρά όμως την απόλυτη κατοχή της μπάλας δεν θα μπορέσουν να απειλήσουν την εστία του Βατσλίκ, έχοντας σαν καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Βαλέντσια, μετά από πολύ ωραία προσπάθεια, που όμως πέρασε άουτ. Στο 27' οι Τούρκοι θα βρουν την άμυνα του Ολυμπιακού ακάλυπτη και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, με τον Πέλκα να βρίσκει και πάλι τον Βαλέντσια που θα σουτάρει από πλάγια θέση, όμως και ο Τσέχος τερματοφύλακας των Ερυθρολεύκων θα μπλοκάρει.

Στο 35' οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν και αυτοί μια πολύ καλή στιγμή για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Μασούρας θα κάνει ωραία κίνηση από δεξιά και θα γυρίσει στον Καμαρά που θα σουτάρει, όμως ο Αλτάι θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Τα Καναρίνια θα φτάσουν μια ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν μετά από κόντρα και λάθος εκτίμηση του Μπουχαλάκη, ο Ρόσι θα βγει απέναντι από τον Βατσλίκ από πλάγια θέση, όμως το σουτ του θα περάσει λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι θα μπουν δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 47' μετά από κόρνερ και αδράνεια της Ερυθρόλευκης άμυνας, ο Τσέχος τερματοφύλακας θα προλάβει την μπάλα πριν αυτή φτάσει στο Νόβακ που ήταν απέναντί του. Δύο λεπτά μετά οι Τούρκοι θα απειλήσουν ξανά όταν μετά από σέντρα, ο Πέλκας θα πάρει την κεφαλιά με πορεία προς την εστία του Βατσλίκ, όμως ο Βαλέντσια, με το κεφάλι, θα παρέμβει χωρίς να το θέλει, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 56' η Φενέρ θα χάσει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Σαλάι θα σεντράρει, ο Πέλκας θα κινηθεί στην πλάτη των αμυντικών του Ολυμπιακού και θα σουτάρει, όμως η μπάλα θα χτυπήσει στο δοκάρι και θα περάσει άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση θα είναι η σειρά των Πειραιωτών να φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Αγκιμπού, στην αντεπίθεση, θα βρεθεί στην μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση, θα κάνει το σουτ, αλλά ο Αλτάι θα αποκρούσει σε κόρνερ.

Ότι όμως δεν κατάφερε να κάνει ο Αγκιμπού θα το πετύχει λίγο αργότερα ο Μασούρας και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 62' ο Τικίνιο θα κάνει φανταστική ενέργεια από αριστερά, θα πασάρει στον Καμαρά στο ύψος του πέναλτι που θα σουτάρει, με τον Αλτάι να αποκρούει πολύ δύσκολα, όμως στην επαναφορά της μπάλας ο Μασούρας με εκπληκτικό σουτ θα κάνει το 0-2. Οι Πειραιώτες ήταν, όμως ασταμάτητοι και έξι λεπτά μετά θα πετύχουν και τρίτο τέρμα. Ο Αγκιμπού θα κάνει πολύ ωραία ενέργεια και σουτ, που θα αποκρούσει ο Τούρκος τερματοφύλακας, όμως και πάλι ο Έλληνας εξτρέμ θα πάρει το… ριμπάουντ και με σουτ θα σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και θα κάνει το 0-3.

Μετά το τρίτο γκολ των παικτών του Μαρτίνς οι γηπεδούχοι, εμφανώς σοκαρισμένοι έχασαν το ρυθμό που είχαν στην αναμέτρηση, ενώ και οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν περισσότερο να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (3/10) με τον Παναθηναϊκό. Στο 83' ο Μασούρας έχασε τεράστια ευκαιρία για το χατ τρικ και το τέταρτο γκολ της ομάδας του, όταν βγήκε απέναντι από τον Αλτάι, όμως το πλασέ του θα αποκρουστεί από τον Τούρκο γκολκίπερ.

Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν το γκολ της τιμής και στο 86' θα χάσουν μια τεράστια ευκαιρία να το πετύχουν, όταν μετά από σέντρα, ο Μπερίσα θα πιάσει το σουτ από πολύ κοντινή απόσταση, όμως ο Βατσλίκ θα κάνει μια τεράστια επέμβαση και θα αποκρούσει ενστικτωδώς και μάλιστα με το ένα χέρι κρατώντας το 0-3. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν θα υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση με τον Ολυμπιακό να φεύγει θριαμβευτής από το Σουκρού Σαράτσογλου, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την δεύτερη νίκη του στους ομίλους του Europa League.

Σκόρερ: 6' Τικίνιο, 62΄, 68' Μασούρας

Φενέρμπαχτσε: Αλτάι, Μιν Τζάε, Σάλαϊ, Νόβακ, Οσάγι-Σάμιουελ, Γιαντάς (75' Μέγερ), Λουίζ Γκουστάβο (69' Ζάγιτς), Καντίογλου, Ρόσι (69' Ρόσι), Πέλκας, Βαλέντσια (75' Γκουμουσκάγια).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μασούρας (89' Βαλμπουενά), Μπα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά (89' Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου (65' Κούντε), Τικίνιο (87' Eλ Αραμπί).

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share