Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε ο θρύλος της Λίβερπουλ Ρότζερ Χαντ

Ήταν μέλος της Εθνικής Αγγλίας του 1966

28 Σεπτεμβρίου 2021 16:52
Πέθανε ο θρύλος της Λίβερπουλ Ρότζερ Χαντ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο θρυλικός Ρότζερ Χαντ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια που τον ταλαιπώρησε. Ο άλλοτε σπουδαίος άσος της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας υπήρξε ένας απ' τους σπουδαιότερους παίκτες που πέρασαν ποτέ απ' τα αγγλικά γήπεδα. Ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966, διοργάνωση κατά την οποία σκόραρε τρία γκολ.

Ο Χαντ υπήρξε σπουδαίος σκόρερ και μέχρι το 1992 ήταν ο κορυφαίος γκολτζής στην ιστορία της Λίβερπουλ με 285 γκολ σε 492 αγώνες, μέχρι που τον ξεπέρασε ο Ίαν Ρας. Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας που δημιούργησε ο Μπιλ Σάνκλι και βοήθησε τη Λίβερπουλ για να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και το πρώτο της Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 1964-65, οπότε σκόραρε στον τελικό κόντρα στη Λιντς. Τα 244 γκολ που έχει πετύχει ο Χαντ στο πρωτάθλημα εξακολουθούν να αποτελούν ρεκόρ για το σύλλογο του Μερσεϊσάιντ.

«Η Λίβερπουλ πενθεί»

«Η Λίβερπουλ πενθεί για τον θάνατο του θρυλικού πρώην παίκτη Ρότζερ Χαντ» ανακοίνωσαν οι Κόκκινοι. «Λόγω των επιτευγμάτων του, τού απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση του ιππότη και θα είναι για πάντα γνωστός ως Σερ Ρότζερ από τους υποστηρικτές του συλλόγου», ανέφεραν οι Ρεντς, ενώ ο προπονητής της ομάδας Γιούργκεν Κλοπ είπε: «Ο Ρότζερ Χαντ δεν έρχεται δεύτερος για κανέναν όσον αφορά τη σημασία του στην ιστορία της Λίβερπουλ, αυτό είναι ξεκάθαρο» και πρόσθεσε: «Το να είναι ο σκόρερ-καταλύτης στην ομάδα του Σάνκλι και στη συνέχεια να κατακτά αυτούς τους πολύτιμους τίτλους πρωταθλήματος και το Κύπελλο Αγγλίας τον βάζει σε μια ομάδα θρύλων της Λίβερπουλ που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του συλλόγου που είμαστε σήμερα».

Η απώλεια του Χαντ ήρθε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Αγγλίας, Τζίμι Γκριβς, σε ηλικία 81 ετών.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share