Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super Cup: Παναθηναϊκός - Λαύριο 74-61: Σούπερ Οκάρο, όπλο η άμυνα!

O Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν

25 Σεπτεμβρίου 2021 18:48
Super Cup: Παναθηναϊκός - Λαύριο 74-61: Σούπερ Οκάρο, όπλο η άμυνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός πήρε και διαφορά 20 πόντων, το Λαύριο πλησίασε στους τρεις αλλά οι «πράσινοι» έφυγαν νικητές (74-61) στον πρώτο ημιτελικό του Super Cup.

Ο Οκάρο Γουάιτ ήταν το μεγάλο κέρδος που είχε ο Παναθηναϊκός. Ο Αμερικανός έκανε double- double με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ. Πολύ καλός και πάλι ο Κέντρικ Πέρι. Το Λαύριο το πάλεψε παρότι ο Τάισον Κάρτερ ήταν… εκτός αγώνα! Έδειξε ότι και φέτος θα είναι ανταγωνιστική ομάδα.

Η αδυναμία του Παναθηναϊκού στο «πέντε εναντίον» πέντε στην 3η περίοδο και το πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ (6/31 τρίποντα) ήταν τα κακώς κείμενα για τους «πράσινους». Που- κακά τα ψέματα- χρειάζονται ακόμα έναν γκαρντ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ακόμα κι όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με +20, ο αγώνας δεν τελείωσε. Προφανώς χαλάρωσαν και οι παίκτες του Πρίφτη. Όταν το Λαύριο πλησίασε κι έγινε απειλητικό, οι «πράσινοι» θυμήθηκαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερο σκληροί. Η ποιοτική διαφορά φάνηκε σ’ εκείνο το σημείο.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Το Λαύριο είχε καλή παρουσία στο πρώτο δεκάλεπτο και με τον Κένι Γκόινς να έχει 3/3 τρίποντα, προηγήθηκε 21-18 ενώ απέμεναν 2’16’’ για το τέλος της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την άμυνά του. Ο Οκάρο Γουάιτ ήταν εκείνος που ξεχώριζε (15 πόντους και 7 ριμπάουντ από το πρώτο μέρος) και ο Παναθηναϊκός γρήγορα έτρεξε ένα σερί 28-18. Η άμυνα των «πράσινων» έκανε τη δουλειά της όπως αποδεικνύεται κι από το επιμέρους 23-8 της δεύτερης περιόδου (46-29 το ημίχρονο).

Φάσεις του αγώνα

Με 7’25’’ για το τέλος της 3ης περιόδου, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε για πρώτη φορά με 20 πόντους (σκορ 51-31) αλλά το Λαύριο είχε μια πρώτη αντίδραση. Με σερί 13-0 μείωσε σε 53-46 καθώς ο Παναθηναϊκός «κόλλησε» στην επίθεση. Ήταν το σημείο που οι «πράσινοι» έβγαλαν όλες τους τις αδυναμίες στο «πέντε εναντίον πέντε».

Το σερί έφτασε στο 17-0 με το Λαύριο να μειώνει σε 53-50, τον Παναθηναϊκό να αποδιοργανώνεται και να μένει χωρίς πόντο για 5’34’’ αγωνιστικά λεπτά. Τότε ο Σαντ Ρος ευστόχησε (55-50).

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν στο 61-57 με τον Τζέρι Σμιθ να παίρνει πλέον πρωτοβουλίες για το Λαύριο.

Με 3’47’’ για το τέλος το τρίποντο του Πέρι έστειλε τον Παναθηναϊκό στο 66-58. Το αντιαθλητικό φάουλ του Φλόιντ δεν έφερε αποτελέσματα για το Λαύριο. Ο Λιούις είχε 0/2 βολές ενώ η επίθεση που ακολούθησε δεν ήταν καλή (έμεινε η μπάλα στα χέρια του Σμιθ).

Οι δύο βολές του Παπαπέτρου δημιούργησαν πάλι διψήφια διαφορά (68-58) για τον Παναθηναϊκό. Στα 2’47’’ που απέμεναν δε μπορούσε να αλλάξει τίποτα.

Δείτε ακόμη: Παύλος Γιαννακόπουλος: Το story της αυτοκρατορίας του εμβληματικού επιχειρηματία και διοικητικού ηγέτη του Παναθηναϊκού

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε 17 ριμπάουντ παραπάνω από το Λαύριο. Ο Πέρι είχε 3/8 τρίποντα και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του 3/23. Αντίστοιχα οι Γκόινς-Σμιθ είχαν μαζί 7/9 τρίποντα και οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους 1/15!

Ο MVP: Ο Οκάρο Γουάιτ. Με double- double σε πόντους και ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ του αγώνα και φυσικά το τεσσάρι που θέλει ο Πρίφτης.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share