Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρομερή Σάκκαρη, νίκησε 2-0 σετ τη Σβιόντεκ

Πέρασε στον τελικό του Ostrava Open

25 Σεπτεμβρίου 2021 18:00
Τρομερή Σάκκαρη, νίκησε 2-0 σετ τη Σβιόντεκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Σάκκαρη «πέταξε» για τον τελικό του Ostrava Open μετά τη νίκη της με 2-0 (6-4, 7-5) σετ κόντρα στην Ιγκα Σβιόντεκ, Νο 6 στον κόσμο και περσινή νικήτρια του Roland Garros.

Αυτή είναι η πρώτη παρουσία της Ελληνίδας αθλήτριας σε τελικό οποιουδήποτε τουρνουά μετά το 2019, έχοντας χάσει μάλιστα δύο ημιτελικούς Grand Slam μέσα στη χρονιά. Παράλληλα, η Σάκκαρη βρίσκεται μια ανάσα από την παρθενική της παρουσία στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. O τελικός θα γίνει την Κυριακή στην πόλη της Τσεχίας απέναντι στην νικήτρια του αγώνα της Πέτρα Κβίτοβα με την Ανέτ Κονταβέιτ.

H Μαρία Σάκκαρη είχε 22 winners, 27 αβίαστα, 7 άσους (έναντι 2) και 3/5 μπρέικ πόιντ (έναντι 1/3) ενώ η Ίγκα Σβιόντεκ είχε 19 winners και 23 αβίαστα. Αυτή ήταν η 17η top-10 νίκη της καριέρας της Μαρίας Σάκκαρη. Είναι η 2η φορά μέσα στο 2021 που κερδίζει την Ίγκα Σβιόντεκ και είναι η 7η top-10 νίκη της μέσα στο 2021 που είναι ρεκόρ καριέρας. Σε σύνολο 11 αγώνων με top-10 παίκτριες η Μαρία έχει 7-4 για το 2021.

«Σίφουνας» Σάκκαρη στην Οστράβα: Στα ημιτελικά για δεύτερη σερί χρονιά

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει να... μαγεύει στην Οστράβα και πέρασε για δεύτερη σερί χρονιά στον ημιτελικό του τουρνουά, επικρατώντας της Τερέζα Μαρτίντσοβα με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να μην σέρβιρε το ίδιο εξαιρετικά, όπως στον επεισοδιακό αγώνα κόντρα στην Γέλενα Οσταπένκο και να υπέπεσε σε 29 αβίαστα λάθη, ωστόσο έδειξε απόλυτη συγκέντρωση στα κρίσιμα σημεία του αγώνα φτάνοντας στη 2η νίκη της στο τουρνουά.

Το ματς

Στο 1ο set η Νο12 του κόσμου, έκανε τα εύκολα δύσκολα, καθώς βρήκε γρήγορα break (1-0) και σερβίροντας εξαιρετικά οδηγούσε στο δικό της ρυθμό το set παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 και λίγο αργότερα με 5-4.

Με τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set η Σάκκαρη έκανε το χειρότερο service-games της στο τουρνουά δεχόμενη break με την Μαρτίντσοβα να ισοφαρίζει σε 5-5.

Ωστόσο, η αντίδραση της Σάκκαρη ήταν απόλυτη και επιβλητική, καθώς έφτασε και πάλι σε break (6-5) και αμέσως μετά έκλεισε το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Γεγονός είναι ότι η Σάκκαρη από τα μέσα του set άρχισε να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο τέλος του 3ου game η 26χρονη είχε μόλις 2 αβίαστα λάθη, για να ολοκληρώσει το set με 17.

Στο 2ο σκέλος της αναμέτρησης η Σάκκαρη κατάφερε να βρει και πάλι νωρίς break (2-1), το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στο service της αυξάνοντας τη διαφορά στα 2 games (3-1).

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο game είχε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα ακόμη break, όμως η Μαρτίνκοβα έσβησε το break-point μειώνοντας σε 3-2.

Με τις δύο τενίστριες να κρατούν το service τους η Σάκκαρη έφτασε αρκετά δύσκολα στο 5-3, στο μοναδικό service-game που δυσκολεύτηκε στο 2ο set, ενώ αμέσως μετά με νέο break έκλεισε το παιχνίδι χάρη στα 2 σερί αβίαστα λάθη της Τσέχας.

Στον ημιτελικό η 26χρονη, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από την αναμέτρηση της Νο1 του ταμπλό Ίγκα Σφιόντεκ που κοντράρεται με την Έλενα Ριμπάκινα.

Πηγή: Tennis24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share