Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το φυσάει και δεν κρυώνει η ΑΕΚ: Το 0-3 κόντρα στον ΟΦΗ έγινε 3-3 σε 12 λεπτά

Με 10 παίκτες από το 36' η Ένωση

19 Σεπτεμβρίου 2021 20:40
Το φυσάει και δεν κρυώνει η ΑΕΚ: Το 0-3 κόντρα στον ΟΦΗ έγινε 3-3 σε 12 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 3-0 στο Ηράκλειο και πήγαινε για εμφατική νίκη, αλλά ο ΟΦΗ με τρία γκολ στα τελευταία 12 λεπτά πήρε την ισοπαλία!

Όπως την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στον Ιωνικό, έτσι και τώρα, η Ένωση μπήκε στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ. Πίεσε αμέσως, έκλεισε στο μισό γήπεδο τους Κρητικούς, απείλησε με τον Γκαρσία και τελικά σκόραρε στο 15′ με το συρτό σουτ του Αραούχο (0-1). Τρία λεπτά μετά, μάλιστα, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, αλλά ο Μισελέν δεν τελείωσε σωστά τη φάση.

Οπως και να έχει, οι κιτρινόμαυροι διατηρούσαν τον έλεγχο, παρέμεναν καλύτεροι και γενικά είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους, αλλά στο 36′ έμειναν με 10 παίκτες, αφού είδε κόκκινη κάρτα ο Γκαρσία επειδή απώθησε τον Νέιρα, σε μια φάση στην οποία υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή την αναστάτωση και στο 39′ πλησίασε στην ισοφάριση με την πολύ ωραία λόμπα του Λάμπρου, για να απαντήσει η ΑΕΚ με γκολ: Στο 41′ ο Αραούχο γύρισε για τον Τσούμπερ και αυτός άδειασε τον αντίπαλό του και με το αριστερό έκανε το 0-2. Το οποίο θα μπορούσε να γίνει και 0-3 στο 44′, αλλά ο Τζαβέλλας μόνος από κοντά, μετά την επέμβαση του Επασί σε εκτέλεση φάουλ του Μισελέν, σούταρε άουτ.

Στο β’ μέρος ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος να πιέσει με στόχο το γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος, αλλά δεν τα κατάφερε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 65′ ο Ανσαριφάρντ με σουτ, μετά το κλέψιμο και την πάσα του Σάκχοφ, έγραψε το 0-3. Σκορ που έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι όλα κρίθηκαν οριστικά. Δεν ήταν έτσι όμως…

Στο 78′ ο Νέιρα με κεφαλιά-ψαράκι μείωσε σε 1-3 και στο 84′ σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με σουτ μετά το λάθος στην άμυνα της Ένωσης, κάνοντας το 2-3. Η ΑΕΚ έδειχνε να τα έχει χαμένα και οι Κρητικοί το πίστευαν πλέον, φτάνοντας τελικά στην ισοφάριση στο 92′!

Μετά από εκτέλεση φάουλ και αναταραχή στα καρέ της ΑΕΚ, η μπάλα κόλλησε στην περιοχή και ήρθε ο Βούρος με κοντινή προβολή να τη σπρώξει στα δίχτυα για το 3-3, δίνοντας ανέλπιστο βαθμό στον ΟΦΗ και στερώντας από τους κιτρινόμαυρους μια νίκη που έμοιαζε σίγουρη.

ΟΦΗ: Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (46′ Ουές), Κοροβέσης, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν, Νέιρα, Καμάου (46′ Ντουρμισάι), Λάμπρου (71′ Γρίβας), Καστάνιος (59′ Φαν Ντούινεν).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (88′ Σβάρνας), Τσούμπερ (75′ Μάνταλος), Γκαρσία, Άμραμπατ (62′ Σάκχοφ), Αραούχο (62′ Ανσαριφάρντ).

Ανατροπή από τον Παναιτωλικό: Nίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

Ανατροπή από τον Παναιτωλικό: Nίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

Super League: Ο Ατρόμητος προηγήθηκε, αλλά ο Παναιτωλικός έκανε ανατροπή και με γκολ στο 90′ πήρε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοιχτά, με αποτέλεσμα στο πρώτο 12λεπτο να γίνουν τρεις φάσεις, δύο για τους γηπεδούχους και μία για τους φιλοξενούμενους. Καμία δεν ήταν τόσο καλή, όμως, ώστε να μετουσιωθεί σε γκολ. Λίγα λεπτά μετά, στο 16′, ο Ατρόμητος έκανε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Χατζηισαΐας τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Στρούγγη.

Εξέλιξη που αποδείχθηκε καθοριστική στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, αφού αυτός που μπήκε ήταν ο σκόρερ του γκολ στο 44ο λεπτό, με κεφαλιά μετά το φάουλ του Μουνίθ, ανοίγοντας το σκορ για τους Περιστεριώτες (1-0).

Στο β’ μέρος, όπως ήταν λογικό, ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά, απείλησε στο 54′ με κεφαλιά του Κορνέλιους, είχε νέα φάση στο 70′ με σουτ του Βέργου και τελικά δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έκανε το 1-1 μες κοντινή γυριστή κεφαλιά.

Ο Ατρόμητος μπορούσε να ξαναπάρει το προβάδισμα άμεσα, στο 74′, αλλά ο Κουλούρης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία και στο 83′ η ομάδα του Περιστερίου έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Μπεντινέλι αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τέσσερα λεπτά… Γεγονός που πλήρωσαν οι γηπεδούχοι, αφού στο 90′ με προβολή ο Ζέστεντ έκανε το 1-2, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του Αγρινίου, αφού το γκολ του Στρούγγη στο 96′ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.

Ατρόμητος: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας (16′ Στρούγγης), Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Κλωναρίδης (60′ Μπεντινέλι), Μουνίθ (81′ Σπιριντόνοβιτς), Καρτάλης (60′ Πισάνο), Κουλούρης.

Παναιτωλικός: Ροντρίγκεζ, Λούι, Κορνέλιους, Μαλής, Χουχούμης, Φλόρες, Βαρόνε (78′ Ντουάρτε), Μεντόσα (60′ Βέργος), Ντίας, Μόρσεϊ (78′ Τσιγγάρας), Καρέλης (60′ Ζέστεντ).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share