Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ώρες αγωνίας για τον Πελέ: Ξανά στην εντατική ο θρύλος του ποδοσφαίρου

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του

17 Σεπτεμβρίου 2021 22:11
Ώρες αγωνίας για τον Πελέ: Ξανά στην εντατική ο θρύλος του ποδοσφαίρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εντατική μπήκε ξανά ο «μάγος» της μπάλας, Πελέ, όπως μετέδωσε το βραζιλιάνικο ESPN. Ο μεγάλος θρύλος του βραζιλιάνικου και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, μπήκε ξανά σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Albert Einstein του Σάο Πάολο, όπως ανέφερε την Παρασκευή (17/09) το ESPN Brasil, κάνοντας λόγο για προφανή επιδείνωση της υγείας του, λίγα 24ωρα αφότου βγήκε από τη μονάδα μετά την επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο παχύ έντερο.

Το νοσοκομείο από την πλευρά του, επί του παρόντος, υπογράμμισε πως δεν έχει να δώσει νεότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα. Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο τμήμα του ESPN, ο 80χρονος Πελέ, τρεις φορές θριαμβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1958, 1962, 1970), εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ λόγω οξείας παλινδρόμησης.

Την περασμένη Τρίτη (14/09) όταν βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο Πελέ έγραψε σε ένα μήνυμά του στο Instagram προς τους θαυμαστές του πως ήταν έτοιμος για «άλλα 90 λεπτά, συν τις καθυστερήσεις».

Ο μεγάλος παλαίμαχος άσος υπέφερε κι από προβλήματα στο ισχίο εδώ και λίγα χρόνια και δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια. Οι δημόσιες εμφανίσεις του είχαν ήδη περιοριστεί πριν από την πανδημία της COVID-19 και έκτοτε έχει κάνει λίγες μικρές βόλτες έξω από το σπίτι του κοντά στο Σάντος.

Δύσκολες ώρες για τον σπουδαίο Πελέ: Υποβλήθηκε σε επέμβαση για όγκο

Δύσκολες ώρες ζει ο σπουδαίος Πελέ, με τον κορυφαίο κατά πολλούς ποδοσφαιριστή όλων των εποχών να υποβάλλεται σε επέμβαση για όγκο και να βρίσκεται στο νοσοκομείο τις τελευταίες έξι μέρες.

Ο Βραζιλιάνος που έχει τη δική του... ελληνική ιστορία έκανε, συγκεκριμένα, επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο παχύ έντερο, όπως επιβεβαίωσε κι ο ίδιος σε ποστ που ανέβασε στα social media τη Δευτέρα (6/9).

«Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματά σας. Ευχαριστώ τον Θεό που αισθάνομαι καλά και που επέτρεψαν στους δρ. Φάμπιο και δρ. Μιγκέλ να φροντίσουν την υγεία μου. Την περασμένη Κυριακή υποβλήθηκα σε επέμβαση για την αφαίρεση ύποπτου όγκου στο παχύ έντερο. Ο όγκος αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που είχα αναφέρει την περασμένη εβδομάδα.

Ευτυχώς, είμαι συνηθισμένος να πανηγυρίζω μεγάλες νίκες στο πλάι σας. Θα αντιμετωπίσω την αναμέτρηση με χαμόγελο στο πρόσωπο, αισιοδοξία και χαρά που ζω περιτριγυρισμένος από την αγάπη της οικογένειας και των φίλων μου».

View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

Η κατάθλιψη που επιδείνωσε τα προβλήματα

Σημάδια κατάθλιψης εμφανίζει ο Πελέ, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που παρουσιάζει, σε βαθμό που να μην βγαίνει εκτός σπιτιού επειδή δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Για την κατάσταση του Βραζιλιάνου «μάγου» της μπάλας ενημέρωσε ο γιος του, Εντίνιο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα (10/02) στον Τύπο της «χώρας του καφέ».

Ο Πελέ, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ το άθλημα και που τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κλείσει τα 80 του χρόνια, εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα με το ισχίο του και τώρα χρειάζεται υποστήριξη στο περπάτημά του. Σε πολλές από τις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του, άλλωστε, κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

«Είναι αρκετά εύθραυστος. Υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο η αποκατάσταση δεν ήταν επαρκής ή ιδανική», δήλωσε ο γιος του Πελέ, στο TV Globo.

«Οπότε, έχει αυτό το κινητικό πρόβλημα και έχει εμφανίσει κάποιου είδους κατάθλιψη. Φανταστείτε, είναι ο βασιλιάς, πάντα ήταν μια επιβλητική φιγούρα και σήμερα δεν μπορεί να περπατήσει καλά. Ντρέπεται, δεν θέλει να βγαίνει έξω, να τον βλέπουν ή ουσιαστικά να βγαίνει από το σπίτι. Είναι απομονωμένος», συμπλήρωσε ο Εντίνιο.

Ο Πελέ, κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, έχει κατακτήσει τρεις φορές το Μουντιάλ με την εθνική Βραζιλίας. Τα τελευταία χρόνια, έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας. Πέρα από το θέμα με το ισχίο, το 2015 είχε υποβληθεί σε επέμβαση προστάτη.

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share