Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Βόλος - Λαμία 2-1: Με το… δεξί οι Βολιώτες

Καθάρισε απ' το πρώτο ημίχρονο ο Βόλος

12 Σεπτεμβρίου 2021 20:26
Super League: Βόλος - Λαμία 2-1: Με το… δεξί οι Βολιώτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Βόλος – Λαμία 2-1: Από ένα ημίχρονο είχαν Βόλος και Λαμία στο Πανθεσσαλικό. Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο, άντεξαν αν και τα χρειάστηκαν στο δεύτερο και τελικά πήραν τη νίκη (2-1) και το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Ωστόσο ισόπαλοι χωρίς τέρματα ήρθαν Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης με 0-0.

Αναλυτικά οι φάσεις του αγώνα

Απόρροια λαθών το τελικό σκορ. Τραγικός ο Αντέτζο (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο), ευθύνεται και για τα δύο γκολ των Θεσσαλών, «δώρο» Κλέιμαν το 2-1 από τον Ταϊρόν!

Με μόλις έναν Έλληνα, τον Τσοκάνη και πέντε νέα αποκτήματα, η 11άδα που παρέταξε ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, για λογαριασμό των γηπεδούχων. Εν αντιθέσει με τη Λαμία που είχε πιο έντονο το εγχώριο στοιχείο (έξι Έλληνες) και τέσσερις «νέους» στο αρχικό σχήμα.

Με αξιόλογη ευκαιρία των γηπεδούχων – άστοχο σουτ του Φερνάντες – πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ξεκίνησε το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό.

Η Λαμία αδυνατεί να ελέγξει το κέντρο, παρά τις παρατηρήσεις του Γρηγορίου στον Γκέντσογλου. Ο μέσος της Λαμίας, κάνει φάουλ στον Φεράρι στο 7′, η εκτέλεση του Ρομέρο, σταμάτησε αρχικά στο δοκάρι, ο Αντέτζο όμως δεν απομάκρυνε σωστά και ο Μπαρτόλο από κοντά άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς. Πριν συμπληρωθεί το 10λεπτο.

Ο Βόλος συνεχίζει να ανεβάζει ψηλά και τους δύο μπακ, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα της Λαμίας. Μετά τον Φεράρι που κέρδισε το φάουλ από το οποίο ήρθε το γκολ και ο Πουρίτα σε ρόλο εξτρέμ πατάει περιοχή στο 15′ αλλά στο γυρισμα του, ουδείς συμπαίκτης του συνδέθηκε με τη μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.

Με «στημένη» μπάλα θέλει να απαντήσει η Λαμία, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Γκέντσογλου στο 18′ πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κλέιμαν, χωρίς να ανησυχήσει τον Ισραηλινό.

Σταδιακά η Λαμία ισορροπεί την κατάσταση, έχει και μια φλύαρη πρωτοβουλία, αλλά πάλι ο Βόλος είναι εκείνος που απειλεί. Γρήγορο τρανζίσιον απο πλευράς γηπεδούχων στο 29′, με παίκτη παραπάνω στην αντεπίθεση, αλλά ο Σαράνοφ στερεί από τον Μπαρτόλο την ευκαιρία να χριστεί και δεύτερη φορά σκόρερ στο ματς.

Στο 41′ χάνεται η μπάλα. Ο Ρεγκατεν με ωραία ενέργεια βρίσκει τον Φερνάντεθ, αυτός με ακόμα καλύτερη τον Φαν Βέρτ και ο τελευταίος με κίνηση… πίβοτ, την… εμφανίζει στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 2-0!

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Λαμία έχει την ευκαιρία να δώσει ενδιαφέρον στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, αλλά μετά το κόρνερ του Ρόμανιτς και την κεφαλιά του Τζανετόπουλου, ο Τζανδάρης βρίσκει περισσότερο αέρα, παρά μπάλα, στην προσπάθεια του να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Αλλαγές και δεύτερο ημίχρονο

Τρεις αλλαγές στην επανάληψη ο Γρηγορίου. Μαζουλουξής, Μανουσάκης και Ταϊρόν. Ο τελευταίος σκοράρει στο 52′ και μειώνει σε 2-1 για τη Λαμία, μετά από τραγικό λάθος – ασίστ του Κλέιμαν!

Μετά το γκολ της Λαμίας, αλλάζει τελείως η εικόνα στο ματς, οι φιλοξενούμενοι είναι μεταμορφωμένοι και στο 57′ αγγίζουν το 2-2! Ταϊρόν, Καραμάνος και Νούνιες συνεργάστηκαν άψογα, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Γκρίλο!

Περνώντας ο χρόνος, ο Βόλος απορροφάει τους κραδασμούς που προκλήθηκαν από την πίεση της Λαμίας και απειλεί από στατική φάση στο 63′, όταν απο κόρνερ του Μπαριέντος η κεφαλιά του Γκρίλο πέρασε άουτ.

Στο τέλος του αγώνα

Η Λαμία στο τελευταίο μέρος του αγώνα εξαπολύει νέο «κύμα» αντεπίθεσης με στόχο την ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι κρατάνε. Τόσο στο σουτ του Ταϊρον στο 67′, όσο και σε εκείνο του Ρόμανιτς λίγο αργότερα που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Με τη Λαμία όλη μπροστά για το 2-2, οι γηπεδούχοι χάνουν τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις για το 3-1. Ο Σκόνδρας προ του Βοϊτκόφσκι απομακρύνει και στη συνέχεια ο Ροσέρο στέλνει τη μπάλα άουτ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share