Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαρία Σάκκαρη: Έφτασε κοντά στην πηγή του US Open αλλά δεν τα κατάφερε

Έσβησε το όνειρό της

10 Σεπτεμβρίου 2021 07:41
Μαρία Σάκκαρη: Έφτασε κοντά στην πηγή του US Open αλλά δεν τα κατάφερε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Σάκκαρη, που είχε άγχος και φάνηκε, γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (1-6, 4-6) από την εξαιρετική 18χρονη Έμα Ραντουκάνου και δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του US Open.

Η νεαρή Βρετανίδα πραγματοποίησε μια ακόμη απίστευτη εμφάνιση και μετά τη σημερινή της νίκη θα διεκδικήσει το Σάββατο (11/9) τον πρώτο major τίτλο της κόντρα σε ένα άλλο… παιδί θαύμα, τη Λέιλα Φερνάντες.

Η Έμα γράφει ιστορία με αυτή την πορεία που κάνει στη διοργάνωση, καθώς είναι η η πρώτη qualifier που φτάνει σε τελικό Grand Slam και η πρώτη Βρετανίδα που φτάνει σε τελικό μετά από 44 ολόκληρα χρόνια. Και αυτό έχοντας 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη Νέα Υόρκη με 18-0 σετ!

σάκκαρη αποκλεισμός us open

Από την άλλη, για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά σήμερα. Αυτός ήταν ο δεύτερος χαμένος ημιτελικός για εκείνη σε Grand Slam στο 2021 μετά από εκείνον στο Roland Garros, όμως της αξίζουν συγχαρητήρια για την εξαιρετική της πορεία.

Η 26χρονη τενίστρια τη Δευτέρα (13/9) θα είναι στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη, στο Νο13 και φεύγει από τη Νέα Υόρκη, έχοντας μαζέψει 675.000 δολάρια.
Στα της αναμέτρησης, η Μαρία ξεκίνησε πολύ καλά, με διπλό μπρέικ πόιντ, όμως η Βρετανίδα το έσβησε και έκανε το 1-0. Στη συνέχεια έκανε εκείνη το μπρέικ, φτάνοντας έτσι στο 2-0, ενώ μετέπειτα έσβησε και το τριπλό μπρέικ πόιντ της Ελληνίδας, κάνοντας το 3-0.

Με πολύ καλή ψυχολογία πλέον η 18χρονη έκανε και νέο μπρέικ (4-0), ύστερα κράτησε το σερβίς της (5-0) και αφού η Σάκκαρη πήρε ένα game (5-1), η Έμα τελείωσε το πρώτο σετ στο 6-1.

Στο δεύτερο σετ η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε με love service game (1-0), όμως η Ραντουκάνου κάνοντας ένα ακόμη μπρέικ προηγήθηκε με 2-1. Αφού έκανε και το 3-1, είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο game, αλλά η Μαρία το έσβησε και μείωσε σε 3-2.

Ωστόσο, η Βρετανίδα ήταν σε απίστευτη μέρα, το μομέντουμ ήταν υπέρ της και δεν μπορούσε να την σταματήσει τίποτα. Η 18χρονη πήγε στο 4-2, μετά είχε τριπλό μπρέικ πόιντ. Μπορεί η Σάκκαρη να το έσβησε, όπως και τα άλλα δύο και να μείωσε σε 4-3, όμως έχασε το σετ στο 6-4 και έμεινε εκτός.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με την Αγγελική Κανελλοπούλου στον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη

Τον αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη για την φάση των «32» του USA Open παρακολουθεί στο κεντρικό court του National Tennis Center της Νέας Υόρκης η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη μαζί με την κόρη της Δάφνη.

Μαζί τους είναι και η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη και παλιά τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού βρίσκεται στην Αμερική τις τελευταίες ημέρες, καθώς η κόρη της Δάφνη βρίσκεται εκεί για να ξεκινήσει σπουδές.

Μητσοτάκης μαρέβα σάκκαρη

Μαρία Σάκκαρη: Ποια η σχέση της με την «πεθερά» της Μαρέβα; Ο έρωτας με τον γιο του Μητσοτάκη και η διαδικτυακή «επίθεση»

Η Μαρία Σάκκαρη πρόσφατα κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν hater στα social media. Η ίδια υπεραμύνθηκε τον εαυτό της, ενώ είχε και την συμπαράσταση της Μαρέβα Μητσοτάκη! Άλλωστε η Μαρία Σάκκαρη δεν κρύβει τα έντονα συναισθήματά της για τον γιο του Πρωθυπουργού, Κωσταντίνο Μητσοτάκη.

Η Ελληνίδα τενίστρια κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα αρνητικό σχόλιο, σε ανάρτηση που έκανε στα social media. Κάποιος, σχολίασε κακοπροαίρετα μια από της φωτογραφίες της. Αφορμή, μια τσάντα!

«Διακριτική τσαντούλα Dior 2.000 ευρώ, μπορεί και παραπάνω», έγραψε ένας…hater. Η ταλαντούχα τενίστρια όμως έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. «Δεν τα έκλεψα. Έχω φάει τα πόδια μου τόσα χρόνια. Καθαρά με την αξία μου».

Μάλιστα, στο ίδιο ποστάρισμα, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, έγραψε: «Καλή τύχη Μαρία Σάκκαρη. Είμαστε περήφανοι για σένα!». Κάτι σαν… διαχρονική στήριξη και αλληλεγγύη, θα έλεγε κάνεις!

Δείτε το ποστάρισμα και τα σχόλια που ακολούθησαν:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share