Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ράλι Ακρόπολις: Παρέλαση «Θεών» στο Σύνταγμα - Όλα όσα έγιναν στην ειδική διαδρομή

Ένα απίθανο σόου που ήρθε για να μείνει!

9 Σεπτεμβρίου 2021 20:34
Ράλι Ακρόπολις: Παρέλαση «Θεών» στο Σύνταγμα - Όλα όσα έγιναν στην ειδική διαδρομή
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το «Ράλι των Θεών» επέστρεψε, με το Ράλι Ακρόπολις να είναι ξανά στην Ελλάδα και να ξεκινά αποθεωτικά, με μια ειδική διαδρομή στην πλατεία Συντάγματος, που πρόσφερε τρομερό θέαμα.

Κάτω από το βράχο της Ακρόπολης 48 κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση για το Ράλι Ακρόπολις, παρουσία τόσο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Ζαν Τοντ.

Τα 8 χρόνια αναμονής για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι δημιούργησαν μεγάλη προσμονή και ώθησαν χιλιάδες κόσμο στην πρώτη ειδική διαδρομή, την Cosmote 5G Athens Stage, που πραγματοποιήθηκε στους παράπλευρους δρόμους της πλατείας Συντάγματος, κλείνοντας ουσιαστικά στο κέντρο της Αθήνας.

Κάτι λιγότερο από 1 χιλιόμετρο σε μήκος, η πρώτη ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις είναι περισσότερο από προφανές ότι δεν έχει κορυφαίο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Πρόσφερε όμως εντυπωσιακό θέαμα το οποίο, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των θεατών, τους ικανοποίησε απόλυτα.

Σε επίπεδο χρόνων, η στενή και συνεχώς εναλλασσόμενη διαδρομή φαίνεται ότι βόλεψε ιδιαίτερα το συμπαγές Toyota Yaris WRC, καθώς τρία πληρώματα της ομάδας Gazzoo WRT έγραψαν τους κορυφαίους χρόνους: οι Οζιέ/Ινγκράσια, Έβανς/Μάρτιν και Ροβάνπερα Άλτουνεν.

Στη συνέχεια η τρόικα των Hyundai με τους Νεβίλ/Βίνταγκε, Σόρντο/Καρέρα και Τάνακ/Γιαρβέογια, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Μίκελσεν, Όστμπεργκ, Καγιετάνοβιτς και Λιναμάε.

Πρώτοι Έλληνες και μόνοι με χρόνο κάτω από 1 λεπτό, τερμάτισαν οι Κύπριοι Γαλαταριώτης/Ιωάννου και οι Αθανασούλας / Ζακχαίος.

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο σε Κορινθία και Βοιωτία, με πέντε ειδικές διαδρομές. Πρώτη αυτή των Αγίων Θεοδώρων, η οποία θα είναι επαναλαμβανόμενη και θα εκκινήσει στις 10:15.

Η δέσμευση Μητσοτάκη

Παρών στην έναρξη του Ράλι Ακρόπολις 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα για την οδική ασφάλεια, στις δηλώσεις του πριν την πρώτη εκκίνηση του αγώνα, που επέστρεψε στη χώρα μας μετά από 8 χρόνια.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι καταφέραμε να φέρουμε το Ράλι Ακρόπολις 2021 πίσω στην πατρίδα μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε με νόημα ότι, ο αγώνας «ήρθε για να μείνει».

Βλέπετε και από τη συμμετοχή του κόσμου πόσο οι Έλληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πόσο ταυτισμένοι είναι με το Ράλι Ακρόπολις, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που εργάστηκαν για να μπορέσουμε να έχουμε αυτήν την επιτυχία, τους χορηγούς, τους εθελοντές. Προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση. Το Ράλι Ακρόπολις 2021 ήρθε για να μείνει», σχολίασε αρχικά ο Πρωθυπουργός στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε:

«Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα της σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Χάνουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό,τι θα πρέπει στην άσφαλτο κάθε χρόνο. Όπως ξέρετε, έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια, που καλύπτει όλες τις πτυχές αυτού του σύνθετου ζητήματος. Η σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε, πέρα από την απόλαυση και τη διασκέδαση που σε όλους μας που αγαπάμε το αυτοκίνητο προσφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share