Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιατί διεκόπη το Βραζιλία-Αργεντινή; Το πρωτοφανές σκηνικό με τη σύλληψη παικτών - Το «ντου» ενόπλων πρακτόρων την ώρα του αγώνα (photo-video)

Απίστευτες εικόνες στο Σάο Πάολο

6 Σεπτεμβρίου 2021 09:37
Γιατί διεκόπη το Βραζιλία-Αργεντινή; Το πρωτοφανές σκηνικό με τη σύλληψη παικτών - Το «ντου» ενόπλων πρακτόρων την ώρα του αγώνα (photo-video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο διαιτητής Χόρχε Βαλενθουέλα από τη Βενεζουέλα διέκοψε οριστικά την Κυριακή την αναμέτρηση Βραζιλία-Αργεντινή για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 (Ζώνη Λ. Αμερικής), όπως ανακοίνωσε η CONMEBOL, η οποία έριξε την ευθύνη για τη διοργάνωση του ματς στη FIFA! Ενώ, παλιές κακές ημέρες θύμισε η Εθνική ομάδα που αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) στο Κόσοβο (η τρίτη σερί ισοπαλία με το ίδιο σκορ μετά την Ισπανία και τη Γεωργία) και ουσιαστικά βλέπει τις ελπίδες της για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ να εξανεμίζονται.

Μετά την έφοδο της Αστυνομίας και των υγειονομικών αρχών της Βραζιλίας στον αγωνιστικό χώρο της «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, προκειμένου να συλλάβουν τέσσερις παίκτες των Αργεντινών (Τζιοβάνι λο Σέλσο, Εμιλιάνο Μπουενδία, Εμιλιάνο Μαρτίνες, Κριστιάν Ρομέρο) οι οποίοι (όπως υποστηρίζουν) δεν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών ερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, το μεγάλο ματς διεκόπη οριστικά!

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της CONMEBOL, «… ο διαιτητής κι ο παρατηρητής αγώνα θα υποβάλουν την έκθεσή τους στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA, η οποία θα καθορίσει τα επόμενα βήματα. Αυτές οι διαδικασίες διέπονται αυστηρά από τους ισχύοντες κανονισμούς. Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μία διοργάνωση της FIFA. Όλες οι αποφάσεις σχετικά με την οργάνωση και την εφαρμογή υπόκεινται στην απόλυτη εξουσία αυτού του οργανισμού».

Τι συνέβη με τους «Άγγλους» της Αργεντινής

Τι συνέβη όμως με τους παίκτες των Τότεναμ και Άστον Βίλα. Σύμφωνα με την (Anvisa) οι τέσσερις δήλωσαν ψευδή στοιχεία στο φυλλάδιο (το πλαστογράφησαν για την ακρίβεια) που υπογράφει κάθε ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη Βραζιλία με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό.

Tο Ηνωμένο Βασίλειο εμπίπτει στις χώρες (μαζί με Νότια Αφρική, Βόρεια Ιρλανδία και Ινδία) που έχουν αυστηρούς περιοριστικούς προορισμούς στις αφίξεις λόγω κορονοϊού. Ουσιαστικά όσοι ξένοι μη Βραζιλιάνοι έχουν περάσει (επισκεφτεί ή διαμένουν μόνιμα) από αυτές τις χώρες τις τελευταίες 14 μέρες, δεν μπορούν να μπουν στη Βραζιλία.

Προφανώς και οι τέσσερις βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στην Premier League. Μόλις έγινε γνωστή η είσοδος των τεσσάρων Αργεντινών στη Βραζιλία, η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε να εκτίσουν υποχρεωτική καραντίνα ή να απελαθούν στην Αργεντινή με την κατηγορία παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ποιος είναι ο αντίλογος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA); Τονίζει ότι η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής (Conmebol) επέτρεψε την είσοδο των τεσσάρων παικτών.

Η απάντηση των Βραζιλιάνων στο επιχείρημα των Αργεντινών; Ότι οι νόμοι του κράτους είναι ανώτεροι από τους ποδοσφαιρικούς νόμους. H συνέχεια του ματς δεν θα δοθεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στις πειθαρχικές επιτροπές των Conmebol και UEFA.

«Οπλισμένος ο πράκτορας που μπήκε στο γήπεδο»

Δημοσίευμα της «Ole» φέρνει στο φως της δημοσιότητας, φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας άνδρας ο οποίος οπλοφορούσε. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αργεντινής, πρόκειται για κάποιον πράκτορα είτε της Αστυνομίας είτε των υγειονομικών αρχών, ο οποίος πλησίασε τους Οταμέντι και Ακούνια έχοντας έναν έντονο διάλογο μαζί τους.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί καθώς στη συνέχεια είχε διαπληκτισμό και με τον προπονητή της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share