Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Αντώνης Τσαπατάκης

Στα 100μ. πρόσθιο, στην κατηγορία SB4

29 Αυγούστου 2021 14:16
Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Αντώνης Τσαπατάκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Αντώνης Τσαπατάκης χάρισε στην Ελλάδα το πέμπτο της μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο φοβερός ο Έλληνας παραολυμπιονίκης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο SB4, σηκώνοντας για ακόμα μία φορά ψηλά τα ελληνικά χρώματα. Μετά από δύο τέταρτες θέσεις το 2012 και το 2016, ο Έλληνας ανέβηκε στο βάθρο, χαρίζοντας στιγμές υπερηφάνειας στη χώρα μας.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά την κούρσα και δεν βγήκε ποτέ εκτός μεταλλίων. Ήταν, μάλιστα, για αρκετά δευτερόλεπτα δεύτερος, αλλά στο τέλος τερμάτισε τρίτος με χρόνο 1:40:20, πανηγυρίζοντας την μεγάλη επιτυχία του.

Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Τσερνιάεφ, ο οποίος έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 1:31:96, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Κολομβιανός Φουέντε Γκαρσία με χρόνο 1:35:86. Ο Ρώσος Μολκόφ προσπάθησε να πιάσει τον Τσαπατάκη στα τελευταία μέτρα, αλλά δεν τα κατάφερε και τερμάτισε τέταρτος με χρόνο 1:41:27.

Ωστόσο το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα το έφερε ο Πάνος Τριανταφύλλου στη σπάθη.

Παραολυμπιακοί: Αργυρό μετάλλιο για το Θανάση Κωνσταντινίδη

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης στη ρίψη κορίνας F32, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, χαρίζοντας στη χώρα μας το τρίτο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 51χρονος αθλητής, έχοντας ως κορυφαία επίδοση τα 38.68μ, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος της κορίνας F32. Πρώτος αναδείχθηκε ο Λίου Λι με κορυφαία βολή στα 45.39μ και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γουαλίντ Φεράχ με 35.34μ.

Ο Κωνσταντινίδης είχε λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της σφαιροβολίας, καταρρίπτοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ με βολή στα 10 μέτρα και 39 εκατοστά.

Ωστόσο, χάλκινο μετάλλιο έφερε στην χώρας μας και ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στην άρση βαρών.

Παραολυμπιακοί αγώνες: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα – Χάλκινο ο Τριανταφύλλου στη σπάθη

Tο χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη Β στους Παραολυμπαικούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Πάνος Τριανταφύλλου. Ο Ελληνας πρωταθλητή επικράτησε με 15-6 του Γάλλου Βαλέτ και εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή.

Ο Τριανταφύλλου πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία και στα ημιτελικά ηττήθηκε με 15-9 από τον Πολωνό Κάστρο.

Η ήττα αυτή δεν τον επηρέασε στον μικρό τελικό. Απέναντι στον Βαλέτ, που έχει στη συλλογή του δύο παραολυμπιακά μετάλλια ήταν εξαιρετικός, επικράτησε με 15-9 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Παραολυμπιακοί αγώνες: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου, και δη του χρυσού, είναι αυτό λέμε... αξία ανεκτίμητη. Δες την αξία του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share